dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2507.8
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64116.42$

Faiz anaparayı solladı


Faiz anaparayı solladı
Malatya’da üreticilerin borçlarının 5 yıldır faiziyle ertelendiğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, üreticilerin faiz nedeniyle borçları ödeyemediğini söyledi.
Narin

HABER MERKEZİ- MALATYA

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'da üreticilerin borçlarının 5 yıldır faiziyle ertelendiğini belirterek, üreticilerin bu borçları ödeme gücü kalmadığını söyledi. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri ve elektrik dağıtım şirketlerine olan borçların bir defaya mahsus olmak üzere affedilmesini isteyen Ağababa, ana paranın faizsiz olarak eşit taksitler halinde yapılandırılırsa ödeyebileceğini söyledi.

KAYISI ÜRETİCİLERİ ZOR DURUMDA
Kayısının her yıl bu aylarda don ve dolu ile imtihan verdiğini söyleyen Ağababa, "Geçtiğimiz günlerde Kale'nin tamamında, Akçadağ'a bağlı Bahri, Ören, Ilıcak, Güzyurdu, Doğu, Derinboğaz, Yağmurlu, Altunlu,Aksaray mahalleleri, Yazıhan'a bağlı Tecirli, Bahçelievler, Sinan, Dedekargın, Balaban Mahalleleri, Yeşilyurt'a bağlı Dilek, Şahnahan, Battalgazi Alişar,Hasırcılar,Kadıçayırı mahallelerinde don ve doludan kaynaklı, Eski Battalgazi'de ise rüzgardan kaynaklı kayısı üreticileri çok büyük zarar gördü” dedi.

FAİZ ANAPARAYI GEÇTİ
Ağbaba yazılı olarak yaptığı açıklamada, “Gübre, ilaç, elektrik, su gibi sabit giderleri olan kayısı üreticilerinin bu giderleri nasıl karşılayacakları merak konusu.Üreticiler bu yıl da Ziraat Bankasına, tarım kredi kooperatiflerine ve elektrik dağıtım şirketine olan borçlarını nasıl ödeyeceğinin telaşına düştü. Malatya'da 5 yıldır faiziyle ertelenen borçlar üretici tarafından ödemesi imkansız hale geldi.Pek çok üreticinin ödemesi istenen faiz, anaparayı geçmiş durumda.Pek çok üretici borçlarını ödeyemediği için icralık durumda.Bu şekilde devam ederse Malatya'da icra dairesiyle tanışmayan üretici kalmayacak" ifadelerine yer verdi.

MALATYA EKONOMİSİNE KATKI OLACAK
Ağababa sözlerini şöyle sürdürdü: "Malatya'da üreticilerin borçları 5 yıldır faiziyle erteleniyor.Üreticilerin bu borçları ödeme gücü kalmadığını herkes biliyor. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri ile elektrik dağıtım şirketlerine olan her türlü borç faizleri bir defaya mahsus olmak üzere affedilmeli, ana paranın ise faizsiz olarak eşit taksitler halinde ödenmesi yönünde alınacak karar Malatyalı üreticiler ve Malatya ekonomisi için önemli bir adım olacaktır”

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!