dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.46
  • EURO
    34.73
  • ALTIN
    2434.9
  • BIST
    9930.47
  • BTC
    63994.84$

FETÖ'cüden Allah'a serzeniş


FETÖ'cüden Allah'a serzeniş
Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimi yargılanmaya devam ediyor. Malatya'daki davada savunma yapan sanıklardan Albay Suat Özocak, Yüzbaşı Kemal Keskin'in sandalyede oturduğu sırada 'Hani Allah bize yardım edecekti' diye söylendiğini öne sürdü.
Narin

HABER MERKEZİ- MALATYA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün Malatya ayağının yargılandığı davada sanıkların savunmaları, akıllara durgunluk veren olayları da gün yüzüne çıkarıyor. İddialara göre darbe teşebbüsünde aktif rol alan Yüzbaşı Kemal Keskin, darbe başarılı olmayınca bir sandalyeye oturarak, Hani Allah bize yardım edecekti' diye sersenişte bulunmuş. Tutuksuz yargılanan Albay Suat Özocak, fotoğraflarla yaptığı savunmada, 15 Temmuz gecesi bomba ihbarı yapıldığını söyledi. Olay gecesi şoförün kendisini arayarak 2. Ordu Karargahına girmesi gereken servisin kışlaya alınmadığını ve bomba ihbarı yapıldığı bilgisini verdiklerini ifade eden Özocak, "Ben de 22.11 sıralarında kışlaya gittim, nizamiye kapısı açılmadı. Neden kapalı diye sorduğumda 'Komutanım giriş çıkış yasak, alamıyoruz' dendi. Sonrasında ikazım üzerine kapı açıldı. Kapının neden açılmadığını sordum bana Kemal Yüzbaşı, 'Malatya'da 80 kiloluk patlayıcı bulunmuş, emir verildi içeri kimseyi almıyoruz' dediler" şeklinde konuştu.

KURMAY BAŞKANA SİLAH ÇEKTİ
Nizamiye kapısında Kemal Keskin Yüzbaşının kendisine 'Tatbikat yaptırıyoruz, bombalı araç var, tedbirleri attırdık' dediğini ileri süren Özocak, "Kemal Yüzbaşı, 'Beklemenize gerek yok, tatbikat yapılıyor, bunu da kimseye söylemiyoruz' dedi. Bizim o gün temel sıkıntımız o gün Kurmay Başkanının izne ayrılmış olması"şeklinde konuştu.

EMİR KOMUTAYI DEVİR AL!
Özcak savunmasını şöyle sürdürdü: "Ordu Komutanının emir subayına ve Albay Bahadır Erdemli'ye bizim neden içeri alınmadığımı sordum, hiç kimseden cevap alamadık. Ordu komutanıyla görüşmek istedim içeri almadılar. Emir Subayı Sedat Kaya, 'Toplantı bitsin görürsün' dedi. 00.41'de kurmay başkanı beni çağırarak, 'durumu sordu' ardından emir-komutayı devir al' dedi. Ben de, 'Nizamiye bir yüzbaşı koymuşlar, ordu komutanın emriyle oraya görevlendirilmiş. Kim emri verdiyse geri çeksin' dedim. Ardından Kurmay Başkanı, Albay Bahadır Erdem'e 'Oradan adamını çek' dedi. Bahadır Erdemli, tabancasını Kurmay Başkanına çekti. Merdivenden inerken Bahadır Albay, 'Tutuklayın bunları' şeklinde emir verdi. Bahadır Erdemli'nin bu emri üzerine 'Kurma sesi' duydum. İncelediğimde, 'tutuklayın bunları' sesi ile kurma sesinin arasında 2 veya 3 saniye fark var. Sırtım dönük olduğu için nişan alıp almadıklarını bilmiyorum. Kamera kayıtlarında ordu komutanının koruma astsubayı Fatih Gürcan, kurma kolunu çekiyor."


ERDOĞAN'A HAVADA EŞLİK ETTİM
Öğleden önceki celsede savunma yapan sanıklardan Malatya Kara Havacılık Alay Komutanlığında Kara Pilot Teğmen Mustafa Sinan Soybaş, hakkındaki iddiaları kabul etmedi. Soybaş, "Görev süresince bir çok göreve çıktım, terörle mücadelede görev aldım. Cumhurbaşkanımızın bölgedeki gezi ve incelemelerinde havada silahlı eskort olarak görev yaptım" ifadelerine yer verdi. 15 Temmuzda devre arkadaşının düğünü için Ankara'da olduğunu belirten Soybaş, "İddianamede de darbe girişimi ile ilgili hiçbir bağlantım olmadığı ortaya çıkmıştır. Ancak buna rağmen 21 Temmuz'da gözaltına alınıp 'bir gün önceden Ankara'ya gittiğim' gerekçesiyle tutuklandım ve TSK'dan ihraç edildim" iddiasında bulundu.

TAM BİR İNTİHAR FEDAİSİ
İddianamede babasının Paralel Devlet Yapılanması kontrolündeki SEMADER Başkanı ve doktorların imamı olduğu ve tam bir intihar fedaisi olarak yetiştiği bu nedenle de her türlü eylemi yapabileceğinin belirtilmesi iddiası hakkında da konuşan Soybaş, "Bana göre 'önce tutuklayalım sonra yargılayacak bir şeyler bulabiliriz' mantığı var. İddianamede babamın örgütün doktor imamı olduğu ve benim de örgütün olası intihar eylemcisi olduğu yönündeki ihbar yazısını kabul etmiyorum. Babamın köy derneğine bile üyeliği yoktur. Zaten babam hakkında açılmış bir FETÖ davası ve soruşturması da bulunmamaktadır. Bu iddia afaki ve çirkin bir iftira bunu şiddetle reddediyorum ve kınıyorum. Emniyetten gelen bu yazıda isim olmaması hukuki dayanaktan yoksun, adil yargılamayı etkilemek için yazılan bu yazının bu şekilde delil olarak davaya aktarılması suçtur" diyerek savunma yaptı.

İDDİALARI KABUL ETMEDİ
Babasının doktor olduğunu söyleyen Soybaş, hakkındaki yazının dönemin EM Müdürü Hakan Yıldırımoğlu ekibince hazırlandığını, sözkonusu kişilerin ise FETÖ üyeliği nedeniyle pasif bir göreve verildiğini söyledi. Soybaş, Yıldırımoğlu'nun suç uydurma, sahte evrak uydurma gibi işlemlerle suçsuz insanları davaya müdahil ettiğini kaydetti. ByLock kullandığı iddiasını da yalanlayan Soybaş, "Sonradan Bylock listesine eklendiğimi düşünüyorum. Hiçbir şekilde FETÖ ile bağlantım olmadı ve hiçbir şekilde telefonuma Bylock indirmedim, kullanmadım. Ben bu programı kullanmadım kimseyle mesajlaşmadım. Hakkımda bir gün önceden Ankara'ya gitti diye bir ihbarın değerlendirilmesi ile tutuklandım, tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu.

NEDEN ÇİFTÇİ TV AÇIK
Soru-cevap kısmında Mahkeme Başkanı Vedat Koç'un "Gözaltında tutulurken odadaki TV'de neden Çiftçi TV açık" diye sorması üzerine tutuksuz sanık Suat Özocak, "Bana göre de garip. Odada Bülent Binbaşı ile ben kelepçeli olarak oturuyorduk. Kumandanın kimde olduğunu bilmiyorum. Ama Eyüp Kök'ten rica edince zaman zaman haber kanallarını açıyordu. Zaten ben de ilk kez buradan TV'den darbe girişimine ilişkin haberleri izledim" dedi.


HANİ ALLAH BİZE YARDIM EDECEKTİ?
Mahkeme Başkanı Vedat Koç'un "Kemal Keskin'i karargah katında gördün mü" sorusuna da Suat Özocak, 'Bir kez gördüm. Teslim olma sıralarında. Sandalye oturuyordu ve bir ara sesini duydum 'Hani Allah bize yardım edecekti' diye. Bunun dışında karargah katında görmedim' diye cevap verdi.

Şu ana kadar yapılan oturumda tutuksuz yargılanan sanıklar Halil İbrahim Salbaş, Er Taşkın Yağlıçoban ve Er Yunus Sipahi de savunmasını gerçekleştirdi. Erler haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek kendilerine verilen emirleri yerine getirdiklerini ve darbe girişiminde rol almadıklarını iddia ettiler.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!