dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2324.6
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70740.58$

FETÖ'CÜLERİN FİRAR ETME PLANI


FETÖ'CÜLERİN FİRAR ETME PLANI
Bir süredir çoğumuzun gündeminde FETÖ (Fetullah terör örgütü) mücadelesinde yaşanan sorunlar var.
Narin

Gerçekten herkesin buluştuğu nokta FETÖ ile mücadele yapılması gerektiği, bunun da ancak iktidar-muhalefet liderleri arasında sağduyulu ve uyum içerisinde, koordineli bir çalışma ile mümkün olabileceğini konusunda hemfikir olmamız...

Tamam, hükümet FETÖ'cülerle mücadele etme noktasında son derece samimi davrandığından kimsenin şüphesi yok fakat bazı önemli ayrıntıları nasıl da gözden kaçırdıklarını şaşırmamak elde değil.

Özellikle ulusal basına bu aşamada çok görev düştüğü halde eksik kaldığını yada olayların bir adım gerisinden takip ettiğini buradan hatırlatmanın önemli bir sorumluluk görev gereği olarak bunları yazmak yükümlülüğü doğurdu.

Yeni Şafak, Sabah, Star ve Takvim gibi medya kuruluşlarının her ay 15'er bin lira maaş verdikleri şu muhabirleri lütfen biraz daha araştırma yapsınlar. Devletin bütün birimlerine sızmış FETÖ'cülerin boş durmadığını, yeni taktik plan içerisinde farklı strateji geliştirdiklerini anlamamız gerekiyor. Bu tür gizli hücresel kişi veya unsurların ifşa edilmesi konusunda standartlarını zorlayarak; FETÖ ile mücadele kapsamında lokomotif görevi gören bu önemli basın kuruluşlarının toplum ve devlet erklerini yönlendirme de önemli bir güce sahip olduğu bilgisiyle, gerek istihbarat birimleri, gerek gazetecilik sorumlulukları gereğince FETÖ terör örgütü mücadelesinde daha hassas bir rota belirlemeleri gerekmiyor mu?

Şunu yazsınlar mesela:

Fetö terör örgütü üyelerinin yeni bir oyun içinde olduklarını; cezaevinde bulunan fetöcü mahkumların hastaymış gibi davranarak; tedavi amaçlı hastanelere götürülme haklarından faydalanmasıyla gelişen süreçte firar edebilecekleri ihtimalleri değerlendirilmelidir. Bunun için yargı-hastane-emniyet-güvenlik birimleri içinde deşifre olmamış FETÖ'cülerin yardım yataklık konularında yardıma hazır olduklarını hatta yardım edeceklerinden tereddüt etmeyeceklerini detayları ile birlikte gün yüzüne çıkarılması ulusal basın da mutlaka yer almalıdır.

Daha önce Ergenekon kumpası sürecinde buna benzer hadiselerin tecrübe edildiği halde şimdi neden böyle önemli bir başlık atlanıyor?

Yetkililer Firari girişimleri önlemek amacıyla derhal radikal önlemleri harekete geçirmekte gecikmemeli, doktor ve hastane ortamını gerekirse tüm imkanları ile birlikte cezaevlerine taşıyarak gerekli tedavi ve acil müdahale imkanları cezaevi sınırları içinde sunulması olası firar girişimlerini gerçekleşmeden bertaraf edileceğini düşünüyorum.

Yada yeni bir kararname ile cezaevleri içinde hastaneler kurulsun. Daha önce ki hastane bünyesinde bulunan Revir'lerin geliştirilerek hastane özeliğine getirilmeleri, böylece darbe suçlularının cezaevi dışına çıkmadan tedavilerinin burada sağlanması için gereği yapılmalıdır.

TİMUR İNCE

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!