dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    35.12
  • ALTIN
    2307.2
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70882.07$

Fotokamp Projesi'nin amacı anlatıldı


Fotokamp Projesi'nin amacı anlatıldı
MAFSAD, Fotokamp Projesi için basın toplantısı düzenledi.
Narin

Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (MAFSAD), Uluslararası Malatya Fotokamp Projesi için basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Fotokamp Projesi'nin amacı ve MAFSAD'ın çalışmaları anlatıldı.

Malatya DoubleTree by Hilton Otel'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen MAFSAD programında ilk olarak sinevizyon eşliğinde sunum yapıldı. Sunumdan sonra konuşan Fotokamp Genel Koordinatörü ve fotoğraf sanatçısı Mustafa Ertekin, fotokampı organize etmelerindeki amaçlarını anlattı. Ertekin, “Fotoğraf alanında bir sivil toplum örgütü olan MAFSAD Levent Vadisi için, Malatya'nın kültürel değerleri, tarihsel değerleri, doğal güzellikleri için farkındalık oluşturmak amacıyla bu fotokampı organize etme kararı vermiştir. Sivil toplum örgütleri, toplumların yapı taşlarıdır. Çevremize bakarsak sivil toplum örgütleri hiçbir iktidardan ya da farklı bir yerden emir alan kuruluşlar değillerdir. MAFSAD, 5 yıldır gerçekten takdire şayan işler yapıyor. Ben Türkiye'deki bütün fotoğraf derneklerini aşağı yukarı tanıyorum. En hızlı gelişim gösteren derneklerin başında MAFSAD geliyor. Böyle bir uluslararası fotoğraf şenliği yapmak cesaret işidir. Türkiye'nin birçok yerinde örnekleri var fakat Ankara'nın doğusunda yapılan bu tür bir kamp neredeyse ilk. Yerel yönetimlerimizin büyük bir bölümü bu fotokampa destek verdi, onlara teşekkür ediyorum. Katılım ve destekleriniz için teşekkür ediyorum” dedi.

Akçadağ ilçesinin pek çok alanda gelişme potansiyelini içinde barındırdığını dile getiren Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, “Akçadağ'ın düz, verimli geniş bir ovaya sahip olması, aynı zamanda geniş ve verimli bir mera ve yayla potansiyeline sahip olması nedeniyle tarım ve hayvancılık bakımından da büyük bir potansiyeli içeren önemli bir ilçemizdir. Ayrıca kendine has değerleri bulunmaktadır. Bunlardan birisi Şeyh Ali Kara Türbesi'dir. Bir diğeri ülkemizin en iyi Arap atlarının yetiştiği Sultansuyu Harası ve bu haranın hemen yanında inşaatı büyük ölçüde tamamlanmış olan atlı sporlar merkezi ve piknik mesire yeridir. Bir başkası ise her nedense bugüne kadar fark edilmemiş olan, güzelliğiyle ve sahip olduğu diğer avantajlarıyla, özellikle de il merkezine yakınlığıyla şehir parkı olma özelliğine sahip Sultansuyu Baraj Gölü'dür. Elbette bir diğeri de bugün burada toplanmamıza konu olan Levent Vadisi'dir. Levent Vadisi bir yandan vadinin bir başından diğer başına uzanacak şekilde binlerce mağarayı barındıran tabiat harikası bir yer. En önemli özelliği geçmişte insanoğlunun yaşadığına dair pek çok izler bulunmaktadır. Bugüne kadar buraya dair bir farkındalık sağlayamamıştık. Bu nedenle bu projeyi gerçekleştiren MAFSAD'a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Fotoğraf sanatı, herkesin baktığı objede herkesin göremediği bir tarafı görebilmek, insanlara farklı bakış açıları sunabilmek, görülmeyeni gösterebilmek gibi ilkeleri esas alır. Sanatçının duyguları ile birleşen, insani ve evrensel değer izleri taşıyan ve sonrasında teknolojinin nimetleriyle üzerinde çalışmalar yapılan bir fotoğraf, sanat eseri namzedidir” diyen Vali Süleyman Kamçı ise şunları kaydetti:
“Kimi zaman, sanat eseri özelliğine sahip bir fotoğrafın sıradan bir kimse tarafından ve büyük ihtimalle tesadüfen çekildiğini de unutmamak lazım. Bu vesileyle, Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği Uluslararası Malatya Fotokamp Projesi kapsamında ilimize gelen çok değerli fotoğraf sanatçılarına ‘Hoş geldiniz' diyor, projede emeği bulunan kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyor, ilimiz turizmine katkı sağlayacak olan bu çalışmaların devamını diliyorum.”

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!