dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    35.04
  • ALTIN
    2325.3
  • BIST
    9093.72
  • BTC
    70160.99$

Futbola Malatya'yla döndüm


Futbola Malatya'yla döndüm
Başarılı teknik adam Spor Toto Süper Lig'de mücadele edecek Evkur Yeni Malatyaspor'un başına getirildi. Kulüp yönetimi ve taraftarlarla iftar yemeğinde buluşan Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, adı Malatya'yla anıldıktan sonra şehrin ve vatandaşların sevgisini ve ilgisinden çok etkilendiğini söyledi. Sağlam, '1 buçuk yıl sonra futbola Malatyaspor ile döndüğü için mutluyum' dedi.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Bu sezon Spor Toto Süper Lig'de mücadele edecek olan Evkur Yeni Malatyaspor, başarılı teknik adam Ertuğrul Sağlam ile anlaştı. Sarı siyahlı yönetim ve taraftarlarla bir iftar yemeğinde buluşan Sağlam, 1 buçuk yıl sonra futbola Malatyaspor ile döndüğü için mutlu olduğunu söyledi. Malatya'ya hoca olmasına vesile olanlara teşekkür eden Sağlam, "Adım Malatya ile anılmaya başladıktan sonra şehirdeki, camiadaki ve Malatya halkındaki samimiyeti sevgiyi ilgiyi gördükten sonra açıkçası çok mutlu oldum ve bundan çok etkilendim. Birisinin birileri tarafından istenmesi çok güzel ama çok istenmesi bu daha çok güzel bir şey. O yüzden ben bana karşı olan bu ilgiden ve güvenden etkilendim" dedi.

GÜVENİ BOŞA ÇIKARMAYACAĞIM
Sorumluluğunun bilincinde olduğunu anlatan Sağlam, "Bana bu kadar güvenen ve benden başarı bekleyen insanların bu inancını ve güvenini kesinlikle boşa çıkarmayacağım" dedi.Bu sezon Spor Toto Süper Lig'e yükselen Evkur Yeni Malatyaspor camiası iftar programında bir araya geldi. İstanbul'da bir otelde düzenlenen programdan sonra Evkur Yeni Malatyaspor'un yeni Teknik Direktörü Eruğrul Sağlam, basın toplantısı düzenledi.

ETKİLENDİĞİM İÇİN TERCİH ETTİM
Yeni Malatyaspor'u tercih etmesinde camianın kendisini çok istemesinin etkili olduğunu vurgulayan Sağlam,"Yeni Malatyaspor'la anlaşmama ve bu güzel takımın bünyesine katılmamda da bu etkenler çok önemli rol oynadı. Tabi bu süreçte başkanımızın yönetimimizin ve şehri temsil eden ileri gelenlerin desteği ve ilgisi de açıkçası beni etkileyen bir başka faktördü. Yeni Malatyaspor'la bugün anlaşmamızı imzaladık. Şunu çok iyi biliyorum sorumluluğun bilincinde bir insan olarak bana bu kadar güvenen ve benden başarı bekleyen insanların bu inancını ve bu güvenini kesinlikle boşa çıkarmayacağım. Bundan sonraki süreçte çok çalışacağız. Doğru şeyler yapacağız. Şehrin gücünü ve desteğini arkamıza alarak, camianın ve taraftarın da desteğiyle inşallah çok güzel şeyler yapacağız" ifadelerini kullandı.

GÜZEL BİR TAKIM OLUŞACAK
Yeni takımındaki kadro yapılanması ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Sağlam, "Yapmamız gereken birçok işler var. Birçok oyuncuya ihtiyacımız var. Başkanımızla ve yönetimimizle beraber kadroda nelere ihtiyacımız var görüşeceğiz. Sezon başladıktan sonra bizi büyük başarılara getirecek ve bizim arkamızdan gelecek taraftarı mutlu edecek kadroyu nasıl oluşturabiliriz bunun çalışmalarına hemen başladık. Bundan sonraki süreçte de akıllı adımlar atarak güzel bir takım oluşturacağız. Fazla zamanımızın olmadığını biliyoruz. Yaklaşık 15 tane oyuncuya ihtiyacımız var. Bir an önce bu oyuncuları transfer ederek takım bünyesine katıp daha sonra bir uyum sağlayıp takım olgusuyla beraber hareket edip sezona iyi başlamak lazım. Taraftarlarımızın beklentisine cevap verecek başarıları üretmek gerekir. Çok kolay bir iş değil ama etrafımızdaki insanların da hepsi çok dürüst, çalışkan ve daha önce yaptıklarıyla üst seviye takımlarını geçip takımını Süper Lig'e taşıyan bir yönetim var. Onlarla çalışmak bizim için de bir keyif olacak. Ben bugün atılan bu imzanın hem Malatyaspor'a hem de bana hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

SAĞLAM: "TARAFTARI MUTLU EDECEĞİZ"
Sağlam, daha önce çalıştığı takımlardaki başarılarını Evkur Yeni Malatyaspor'da da devam ettirmek istediğini ifade ederek, "Ben şunu çok inanarak söylüyorum. Bundan önceki antrenörlük hayatımda sezona başladığım 11 senede çalıştırdığım takımların 8 senesini Avrupa Kupası'na hak kazanarak bitirdim. Kayserispor ile Avrupa Kupası'na katıldık. Bursa'da şampiyonlukla beraber 4 sene üst üste Avrupa Kupası'na katıldık. Daha sonra büyük imkansızlıklarla çalıştığımız Eskişehirspor'da kupa finali oynayarak Avrupa Kupası'na katılma hakkı kazandık. İnşallah bu geleneğimizi Malatyaspor ile de gerçekleştirmek en büyük dileğim. Hedef koymak güzel birşey ama sizi o hedefe götürecek olan adımları sağlam bir şekilde atmak lazım. Başlangıcı yaptık bundan sonra başkanımız ve yönetimimizle beraber çok güzel ve çok doğru adımlar atarak bize inanan taraftarımızı mutlu edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde konuştu.

3YIL İÇİNDE HEDEF AVRUPA
Yeni Malatyaspor'un hedefleri olan bir camia olduğunu ifade eden Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, "Hocamız hedefi olan bir hoca. Geçmişine baktığında UEFA Kupası almış, Şampiyonlar Ligi deneyimi olan bir hoca. Bu anlamda biz 3 yıl içerisinde Avrupa diyoruz. Projelerimiz var 3 yıl içerisinde inşallah Malatyaspor'u Avrupa'ya götürürüz diyoruz. Doğru hocayla hedefe gitmek için bizim açımızdan yönetim ve camia olarak hocamıza güveniyoruz" açıklamasını yaptı.

SAĞLAM İLK SIRADAYDI
Teknik direktör konusunda birinci aday olan Ertuğrul Sağlam ile anlaştıklarını belirten Gevrek, "Uzun zamandır bir hoca arayışımız vardı. Birinci sırada da Ertuğrul Sağlam vardı. İnandığımız ve hedeflediğimiz 3 yılda Avrupa kupalarına gitme hedefine Ertuğrul Sağlam ile gidebileceğimizi düşündük. En doğru isim kendisiydi. Hoca transferini de bitirmiş olduk. Kendisiyle prensip anlaşmasını yaptık. İnşallah önümüzdeki günlerde imzaları atacağız" diye konuştu.

11YILLIK HASRET BİTİYOR
Malatya kentinin 11 yıl aradan sonra Süper Lig'de temsil edileceğini vurgulayan Gevrek, "Süper Lig'de kalıcı olmak istiyoruz. Hoca tercihi ile transferler konusunda titiz ve dikkatli davranıyoruz. Birkaç transferimiz oldu. Bundan sonra da devam edecek. Hocamızla istişare içinde çok iyi transferler yaparak, Malatya şehrini, Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi'ni en iyi şekilde temsil edeceğiz." ifadelerini kullandı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!