dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.32
  • EURO
    35.09
  • ALTIN
    2311.0
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70776.91$

Güçlü bir evet için yollardayız!


Güçlü bir evet için yollardayız!
Referandumu devlet- millet meselesi olarak değerlendiren Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, '5 defa anayasa yapan ve hiçbirinde kendi dahli olmayan ama egemenlik hakkının en temel özelliği olan anayasa yapma yeteneğini bu defa inşallah kısmen de olsa bulacak bir referandum ile ülkenin güçlü bir evet demesi için yollardayız' diye konuştu
Narin

HABER MERKEZİ- MALATYA

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı ziyaret etti. Referandum ile ülkenin güçlü bir evet demesi için yollarda olduklarını belirten Alpay, "Biz bunu devlet-millet meselesi olarak değerlendiriyoruz. 5 defa anayasa yapan ve hiçbirinde kendi dahli olmayan ama egemenlik hakkının en temel özelliği olan anayasa yapma yeteneğini bu defa inşallah kısmen de olsa bulacak bir referandum ile ülkenin güçlü bir evet demesi için yollardayız" diye konuştu. Alpay, daha güçlü bir millet ve devlet için el birliği yapmak gerektiğini belirterek, "Gönül birliği yapmak için buradayız. Malatya'nın ekonomik ve sanayi olarak yaptığı katkıların yanında Referandumda evet oyu olarak katkı yapmasını bekliyoruz" diye konuştu.

KENT MÜZESİ GELİYOR
Ziyarette ilk olarak konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Geçtiğimiz günlerde Bakanımızı makamında bizzat ziyaret ettik. O süreç içerisinde de burada Abdülhamit döneminden kalan ve Redif Asker alma şubesi diye adlandırılan, daha sonra Askerlik Şubesi ve Askeri Mahkeme hüviyetini işlevsel olarak taşıyan askeri bir binanın da belediyemize bedelsiz devri sağlanarak, oranın Kent Müzesi olması noktasında bize böyle bir jest yaptılar. Hem bu jestlerinden dolayı, hem orta ölçekli sanayicilerimizi güçlendirilmesi noktasındaki katkılarından dolayı kendilerine Malatya adına şükranlarımı sunuyorum" dedi.

60 İLDE REFERANDUM ÇALIŞMASI
Referandum çalışmaları kapsamında Malatya'ya geldiklerini belirten AK Parti MKYK Üyesi Ayhan Oğan ise, "Biz referandum çalışmaları kapsamında 60 ilde programlar yapıyoruz. Bugün Malatya'dayız. Hem Malatya'nın Sivil Toplum Kuruluşlarıyla bir araya gelip Anayasa değişikliği, Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi ne getiriyor, ne götürüyor, ne değişecek, ne değişmeyecek, müzakere edeceğiz. Akşam da halk buluşması yapacağız" ifadelerini kullandı.

Beraberinde AK Parti MKYK Üyesi Ayhan Oğan, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahaddin Menteş, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muharrem Kılıç ve KADEM Üyesi Av. Pınar Hacıbektaşoğlu da ziyarette hazır bulundu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!