dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.46
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2450.9
  • BIST
    9892.13
  • BTC
    64407.91$

Hadi inşallah!..


Hadi inşallah!..
Malatya Time yazarı Mehmet Ayhan Bayrampaşa maçı ve şampiyonluk hedefini değerlendirdi.
Narin

MEHMET AYHAN yazdı

Yeni Malatyaspor, şampiyonluğa giden yolda emin adımlarla ilerliyor. Dün Bayrampaşa'yı konuk eden temsilcimiz hayli hırsı ve istekli bir futbol sergiledi.

Maçın başından sonuna kadar üstün oynayan Yeni Malatyaspor, 3-0'lık net skorla 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı. Karşılaşmanın ilk atağını gerçekleştiren Yeni Malatyaspor, 4 dakikada kazandığı korner atışını İrfan'la kullandı. Top rakip kaleci Mehmet Doğan'da kaldı. Bu pozisyondan 6 dakika sonra ise Hüseyin Kar'ın vuruşu kale çizgisinden geçmedi.

ATAKLAR ARKA ARKAYA GELİYOR

Konuk ekibin 17 dakikada kullandığı korner atışı Ali Sakal tarafından uzaklaştırıldı.Bu pozisyonun 5 dakika sonrasında Mehmet Enes ilk golümüzü ayağının dışıyla yaptığı vuruşta buldu.

Karşılaşmanın 27. Dakikasında golün sahibi Mehmet Enes, rakibine yaptığı hareket sebebiyle kırmızı kart gördü.Mehmet Enes'in oyun dışında kalmasının ardından 10 kişi kalan Yeni Malatyaspor'un atak futbolundan taviz vermedi. Nitekim 40. dakikada önemli bir gol pozisyonu da yaşandı. Ramazan Kahya'nın kullandığı köşe vuruşunda Aydın Cetin'den önce Bayrampaşa savunmasının müdahalesi geldi.

Maçın 46. dakikasında Ramazan Kahya'nın ortasına Aydın Çetin vurdu, top ağlarla buluştu. Karşılaşmanın eksik oynayan takımı Yeni Malatyaspor'un atakları arka arkaya gelişiyor, Bayrampaşa defansı savuşturmakta zorluk çekiyordu. Maçın 54. dakikasında Bayrampaşa'nın Gökhan'la bulduğu pozisyon, Hüseyin Kar tarafından uzaklaştırıldı. Devam eden pozisyonda top kaleci Vedat'ta kaldı.

SON GOLÜ, 83.'TE İRFAN KAYDETTİ

Hüseyin Kar'ın 65. dakikadaki etkili vuruşu Bayrampaşa kalecisinde kalırken, Yeni Malatyasporlu futbolcuların atakları da kesilmek bilmiyordu. Yeni Malatyaspor'un aradığı 3.gol, 83'te geldi. Vedat Budak'ın ortasında İrfan Başaran kafayla topu filerle buluşturdu.

Bu dakikadan sonra karşılaşmada başka gol olmadı. Yeni Malatyaspor, bu maçın ardından puanını 65'e çıkarırken, Bayrampaşaspor, 45 puanda kaldı.

Pendikspor'un Fethiyespor'la 1-1 berabere kalmasıyla, Yeni Malatyaspor puan farkını 3'e çıkarmış oldu.

MÜDAHALELER YERİNDE VE ZAMANINDAYDI

Maçı kısaca anlattıktan sonra, gördüğüm bazı detayları sizlerle paylaşmak istiyorum.Öncelikli olarak Teknik Direktör Feyyaz Uçar'ın Enes oyundan atıldıktan sonraki müdahalesini yerinde bulduğumu belirtmek isterim.Defansın önemli oyuncu Mehmet Enes'in kırmızı kartla oyun dışında kalmasının ardından 40.dakikada gelen müdahaleyle Emrah'ın yerine Osman oyuna girdi. O müdahalenin ardından ardından gelen İrfan'ın golü Feyyaz Hoca'yı bir hayli rahatlattı.Takımın biraz geri çekildiği bir sırada Feyyaz Hoca ikinci değişiklik hakkını Aydın'ın yerine Vedat'ı alarak kullanmış oldu.Maçın sonlarında yapılan üçüncü ve son değişiklik herşeyin yolunda gittiğinin işareti gibiydi.

 

EN BÜYÜK DÜŞMAN, STRES

Bu maçtan sonra Yeni Malatyaspor'un şampiyonluk serüveninin son düzlüğüne girilmiş oldu.Aradaki puan farkının korunması adına yapılacak mücadelede 1 maçı berabere bitirme opsiyonun varlığını maç sonunda gazetecilerle paylaşan Feyyaz Uçar'a hak veriyorum.Bu opsiyonun yaşanması demek hem futbolcuların hem de taraftarın strese girmesi demektir.Spor karşılaşmalarının en büyük handikapının stres olduğunu düşünürsek, beraberliği unutup galibiyete odaklanmamız gerekiyor.

 

Son söz olarak, önümüzdeki hafta gidilecek İzmir'deki deplasman maçının yapılacağı saha, şampiyonluk turunun mekanı olabilir. Hadi inşallah!...

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!