dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    35.65
  • ALTIN
    2326.2
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    71066.41$

Hassas cihazla yüzde 30 su kârı


Hassas cihazla yüzde 30 su kârı
Yer altı hassas dinleme cihazları sayesinde kaçak su arızalarını anında tespit ettiklerini belirten MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir,Bu cihaz sayesinde 2014 yılında yüzde 70 civarında olan kayıp kaçak suyumuzu 2016 yılı sonu itibarıyla yüzde 30 seviyelerine indirdik' dedi.
Narin

HABER MERKEZİ- MALATYA

MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, yer altı hassas dinleme cihazı sayesinde kaçak su arızalarını daha erken bulduklarını kaydederek, "Bu cihaz sayesinde 2014 yılında yüzde 70 civarında olan kayıp kaçak suyumuzu 2016 yılı sonu itibarıyla yüzde 30 seviyelerine indirdik" dedi.

YENİ HİZMET BİNASINDAKİ TOPLANTI
Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) 2016 yılı değerlendirme toplantısını yaptı. MASKİ'nin yeni hizmet binasındaki konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, daire başkanları, birim amirleri ve personel katıldı.

ALTYAPIYA DEV YATIRIM
Yapılan ve yapılacak olan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda bir konuşma yapan MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir Malatya genelinde içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu alt yapı yatırımlarına devam ettiklerini ifade ederek, "Amacımız şehrimizde daha sağlıklı, denetlenebilir ve yönetilebilir bir sistem kurmak. Öncelikle yatırımlarımıza sağlam alt yapıyla devam ediyoruz. 2014 yılı bizim için yapılanma, 2015 yılı sorunların tespiti ve projelerin hazırlanması yılı olarak geçti. 2016 yılı ise kanalizasyon, yağmur suyu ve alt yapı için şahlanış yılımız olmuştur. Son üç yılda bin 460 km alt yapı yatırımı yaptık. Son 3 yılı baz alırsak alt yapı çalışmaları için 117 milyon TL para harcadık" diye konuştu.

ANLIK SU DEBİSİ ÖLÇÜLÜYOR
Malatya merkezde içme suyu için otomasyon sistemine geçtiklerini belirten Özdemir, "Böylece anlık olarak içme su debisini ölçebiliyor, kullanılan kaçak suları anında tespit edebiliyor ve ve otomasyon çalışmaları yapabiliyoruz. Şuan Malatya'mızın kullandığı suyun tüm verilerini saniyelik olarak gerek kameralarla 24 saat gözetliyor gerekse sayısal veri kontrolü sayesinde anlık veri olarak takip ediyoruz. Kaçak su arızalarının daha erken bulunması, bazı su kaçaklarını da yüzeye çıkmadan bulmak için yer altı hassas dinleme cihazı kullanmaya başladık.Bu cihaz sayesinde kayıp kaçakları kısa zamanda bularak gereksiz zaman, işçilik ve yakıt masraflarını minimum seviyeye indiriyoruz" şeklinde konuştu.

YÜZDE 40 SU KAZANCI
2014 yılında yüzde 70 civarında olan kayıp kaçak oranını 2016 yılı sonu itibarıyla yüzde 30 seviyelerine indirildiğini söyleyen Özdemir, "Ekiplerimizin teknik donanım ve özverili çalışmaları sayesinde hizmete açmış olduğumuz Alo 185 çağrı merkezimize gelen çağrılarla arızalara ulaşım hızımız ve varış süremiz artmıştır. Çalışmalarından dolayı bütün personelimize teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!