dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.46
  • EURO
    34.73
  • ALTIN
    2434.9
  • BIST
    9930.47
  • BTC
    63994.84$

Hayati Riski Sürüyor


Hayati Riski Sürüyor
Bir hasta yakını tarafından darp edilmişti...
Narin

Malatya Devlet Hastanesi'nde özel güvenlik görevlilerinin saldırıya uğramasının ardından açıklama yapan Güvenlik-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çağrıcı, "Biran önce meslektaşlarımız Özel Güvenlik Görevlilerine bakış açısını değiştirmesi için gerekli adımların atılmasının elzem olduğunu belirtiyoruz" dedi.

Malatya Devlet Hastanesi'nde ortopedi servisinde görevli verilen beyaz kod çağrısı üzerine servise çıkan Güvenlik Görevlileri Metin Yaşar ve Adnan Taşdemir, burada hasta yakınlarının saldırısına uğramıştı. Saldırıda güvenlik görevlisi Metin Yaşar başına aldığı darbelerle ağır yaralanırken diğer görevli Adnan Taşdemir ise darp edildi.

Özel güvenlik görevlilerinin uğradığı saldırı sonrası açıklama yapan Güvenlik-İş Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çağrıcı, Özel Güvenlik Görevlisi Metin Yaşar'ın beyin kanaması geçirdiği ve yoğun bakımda tutulduğunu belirtti.

Yaşanılan bu saldırılara karşı artık yeter dediklerini belirten Çağrıcı, "Özel güvenlik görevlileri görev yaptığı bölgelerde halkın huzuru ve güveni için toplumun her alanında görevini en iyi şekilde yaparken kendini bilmez ve kural tanımaz zihniyetler Malatya Devlet hastanesinde ortaya çıkmış ve canı pahasına görevini yapan meslektaşlarımıza saldırmışlardır" ifadelerine yer verdi.

Sağlık Bakanlığı Hastanelerinde görev yapan özel güvenlik görevlilerine yapılan bu saldırıların ilk olmadığına dikkat çeken Çağrıcı, "Güvenlik-İş Sendikası olarak İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı yetkililerini sorumlulukları gereği göreve çağırıyor ve toplumun bir an önce meslektaşlarımız özel güvenlik görevlilerine bakış açısını değiştirmesi için gerekli adımların atılmasının elzem olduğunu belirtiyoruz. Adalet mülkün temelidir ilkesinin yer aldığı hukuk devletimizde 'Suç ve Ceza' sadece bir roman adı olarak kalmamalıdır. Özel Güvenlik Görevlileri toplumun her alanın da görev yapan, kamu düzenini sağlayan, görev alanlarında ise can, mal, namus gibi değerleri koruyan emekçi asil insanlardır" dedi.

Hastanedeki saldırı sonrası olayı yakından takip eden Güvenlik-İş Sendikası Malatya İl Temsilcisi Çetin Tatar'da sendika olarak yaşanan bu çirkin saldırının takipçisi olacaklarını söyledi. Sendika olarak yaralanan meslektaşlarının tüm hukuksal hakları için gerekli girişimlerde de bulunduklarını aktaran Tatar, bu saldırının son olması temennisinde bulunarak yetkililerin bu konuda önlemlerini arttırması gerektiğini söyledi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!