dore okulları
Malatya
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.54
  • EURO
    34.76
  • ALTIN
    2490.1
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    63340.93$

HDP'LER NEDEN GÖZ ALTINA ALINIYOR


HDP'LER NEDEN GÖZ ALTINA ALINIYOR
Kısa vadeli soluksuz görüşler yerine küresel bir bakış açısıyla düşünmeliyiz.
Narin

Dünya ülkelerinin içerisinde oldukları bölgesel savaşların etki ve tepkisel gücünün getirmiş olduğu sonuçların ülkeler üzerinde ki reaktife yoğunluk çok önemli. 

Bu basit bir algı operasyonları değil. HDP'lileringöz altına alınmasını savcılık çağırmışta gitmemişler şeklinde değerlendiremeyiz. Yav, biz nasıl olsa dokunulmazlıkları kaldırdık haydi bu HDP'lilerden başlayalım gibi küçük bir düşüncenin ürünü değil. 1994 yıllında Hatip Dicle, Leyla Zana ve bir kaç arkadaşlarının göz altına alınması süreciyle eş değer görenler büyük bir yanılgı içinde olurlar. Veya aynı şekil bir minvalde yerleştirmekte sanırım olayın özünü anlamaktan uzaklaşmak demektir.

İşin içerisinde ABD ile güç gösterisi VAR.

HDP eş Başkan'ı Figen Yüksekdağ'ın açıklamalarını hatırlayalım. Ne demişti. Biz sırtımızı PYD, HPJ, HPG, PKK'ya yasladık. ABD'nin artık açıktan PYD'yiSuriye'de desteklediğine göre Türkiye burada açıktan ABD'nin adamlarını tutuklamıyor mu? Ben senin himaye ettiğin örgütün siyasilerini böyle alırım demekten kasıt değil mi?

PKK etkisinin içerden beslendiği siyasi gücün kırılması var. Irak ve İran hükümetlerinin son yıllarda himaye ettiği PKK ve uzantılarına bir meydan okuma, Almanya İsviçre ve diğer AB Ülkelerine karşı sert ve ciddi bir tavır takınma yatıyor HDP'lilerin göz altına alınması sürecinde.

Hatırlayalım Selattin Demirtaş'ın halkı sokağa çağırdığı 6/7 ekim olayları sonrasında Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesinin hesabının sorulması VAR!

Çıtayı biraz daha yukarılara taşıyabiliriz. Küresel güçler... ki bu formülün içinde ABD, Almanya, Fransa, İngiltere, İran'nın olduğunu düşünürsek; artık direkt mevcut ordularıyla savaşmak yerine bölgesel manada kurmuş oldukları irili ufaklı terör örgütlerini kullanarak hedef ülkeler üzerinde ciddi bir kırılma oranı yansıtıyor.

Bu kırılmanın perdelenmesi VAR!

Son yıllarda bölgesel ölçekte ciddi potansiyel terör faliyetlerine ağırlık verildi. Yetmedi kim olduğu belirsiz DEAŞ gibi bir terör kombinasyonu bölgenin başına bela edilerek bölge dinamikleri ile oynandı. Suriyede soykırıma varacak noktada bir çok katliamlar yaptı. Fırsat buldukça Türkiye'ye saldırmaktan da geri kalmadı.

DEAŞ'ın arkasında ki güçleri dolaylı yollarla sahaya davet etmek VAR!

Suriye meselesinde Türk Ordu'sunun Fırat kalkanı ile elde ettiği başarıları tahammül edemeyenlere verilen balistik, psikolojik üstünlük içeren bir cevap VAR!

Bir yandan 15 temmuz darbesiyle ülkemizde iç savaş çıkarmak isteyen FETÖ'yle mücadele safhasının yanında diğer yandan PKK ve arkasında ki güçlere karşı yeni bir cephenin açılması büyük Türkiye gerçeğinin dünyaya kanıtlanması VAR!

Merkezi Irak hükümetinin Beşika kampını derhal boşaltın diye ABD'den aldığı talimatlarla konuşan Irak hükümetine karşı Beşika'yı boşaltmadı. Ne oldu? Sonra Türkiye Beşika'yı boşaltmadığı gibi "DİCLE KALKANI" diyerek üstelik Musul'a girdi. Musul'da Türk Ordu'sunun gücü bölgede ki diğer ülkelerin çok üzerinde. Ardından Diyarbakır'da bomba patladı. HDP'liler göz altına alındı. Olayların sıralama hiyerarşisine iyi bakın. Tam bir restleşme görünüyor. Bir senden, bir benden misali. Artık Türkiye hamleye karşılık hamle üretecek bir konumda. Türkiye açıktan değilde el altından saldıranlara misliyle karşılık veriyor. Yani artık ateşe ateşle karşılık verebilecek güçte. Eskiden olduğu gibi ateş ettiklerinde mevzide saklanıp başına bir mermi isabet etmesin diyerek saklanmıyor.

Bütün bu olağan dışı koşullar gösteriyor ki Türkiye cumhuriyeti devleti büyük bir savaşın içerisinde. Tüm dünya baronlarının birleşip saldırdığı ülkemizi yok etmeyi düşünüyorlar. Bizde cevap veriyoruz.

Hepsi bu!

Bu aşamada Türkiye'nin hamleleri çok önemli. En büyük mesajı ABD'ye verdi.

Sen ülkeme zarar veren terörü beslerim dersen bende senin beslediğin terörün siyasi uçlarının kafasını böyle koparırım mesajını verdi.

Evet sırada ki?

TİMUR İNCE

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!