dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.47
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2435.9
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64547.38$

'Hedefimiz kupa' demenizi bekliyoruz!..


'Hedefimiz kupa' demenizi bekliyoruz!..
Mehmet Ayhan'ın yeni sezon analizi...
Narin

YORUM / ANALİZ: MEHMET AYHAN

Ligin ilk haftasında 1461 Trabzon'u konuk eden ve 1-0 mağlup olan Yeni Malatyasyor, geçtiğimiz hafta da Gaziantep Büyükşehir Belediye Spor ile deplasmanda golsüz berabere kalmıştı. Geçtiğimiz sezon yaşanan bazı sıkıntılı durumlar sebebiyle ilk 2 maçına seyircisiz çıkan Yeni Malatyaspor, taraftarı önündeki ilk maçını galibiyetle noktaladı. Alanyaspor'u konuk eden Sarı-Kırmızılılar, sahadan 2-1'lik skorla ayrılmayı başardı.

ATMOSFER ŞAHANEYDİ

Maçın yorumundan önce, stattan bazı notları aktarmak isterim. Malatya İnönü Stadyumu'ndaki karşılaşmayı, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Malatya Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Yeni Malatyaspor Başkanvekili Aziz Ayboğave Yeni Malatyaspor Yönetim Kurulu üyeleri de tam kadro izledi. “TOPLUM ASLAN TEPE'Yİ SAHİPLENİYOR” mesajı taşıyan pankartla sahaya çıkan futbolculara taraftarın sevgi gösterisinde bulunması dikkatlerden kaçmadı. Maçın başından sonuna kadar desteğini esirgemeyen taraftarın rakibin golünden sonra da tezahüratına devam etmesi takdir topladı. Derebeyleri taraftar grubunun stadı pankartlarla süslemiş olması iseatmosferi güzelleştirmişti.

TAKIM İYİ YOLDA İLERLİYOR…

Karşılaşmaya geçecek olursak, Yeni Malatyaspor'un PTT 1. Lig7e ısınmış olduğunu söyleyebiliriz. Yeni transferlerin de hayli istekli ve olumlu hareketlerde bulunması gelecek adına beni umutlandırdı. Takım halinde olumlu bir görüntü sergileyen Yeni Malatyaspor'unfutbolcularını birkaç kelimeyle anlatmaya çalışalım:
Takımın yeni isimlerinden Ertaç Özbir, ilk maçı olmasına rağmen her hangi bir heyecan göstermeyerek gereksiz bir hareketlerden kaçındı. Cepheden gelen toplarda hayli iyi olan Ertaç'ın yan toplardaki başarısı da dikkatlerden kaçmadı. Defansıyla herhangi bir sorun yaşamayan Ertaç, kendisine olan güveni boşa çıkarmadığını söyleyebiliriz.
Gün geçtikçe daha iyi bir oyun sergileyen Koray Şanlı'nın ise takımına olan katkısı bir hayli fazlaydı. Gonzalo ile iyi bir ikili olma yolunda ilerleyen Koray'ın oyuna kendini vermesi ve disiplini elden bırakmaması, ilerisi için ümit verdi. Maçın genelinde iyi oynayan Koray Şanlı, topu oyuna sokma ve isabetli pas oranını bir hayli yükseltti.
Takıma adaptasyonu çabuk olan Alex, gün geçtikçe oyununu güzelleştiriyor. Alanyaspor karşılaşmasında da bunu gösterdi. Attığı golden başka takıma olana katkısı üst seviyelere doğru ilerliyor. İleri ki maçlarda daha iyiye gideceğini gösteren Alex, takımın etkili silahı olma yolunda sinyaller veriyor.
Takımın kaptanı Ramazan Kahya, sol tarafta ileri geri çok iyi çalıştı. Orta saha ile kademe sorunu yaşanmayınca rahat ve istekli bir görüntü sergiledi.
Takıma uyumu her geçen gün artan bir diğer oyuncu ise George Akpabıo'ydu. İleri ki maçlarda adından daha çok bahsettirecek olan Akpabio, çabukluğu ve gücüyle hayli etkiliydi.

Takımın gayretli ancak kısmetsiz futbolcusu İskender Alın'dı. Hem istediği topları alamadı hem de bulduğu bir iki pozisyonunun olumsuz sonuçlanması oyuna katkısını etkiledi. Gayreti dikkatlerde kaçmadı.

Oyuna sonradan dahil olan Aydın Çetin ise istekli ve gayretliydi. Oyunda etkili olmak adına elinden geleni yaptı.
Takımın küçük dev adamı Azubuıke, bütün pozisyonların içindeydi. Adaptasyon sorununu kısa sürede çözen Azubuike, maça iyi başlayıp iyi de götüren isimlerden biriydi. Kademe ve pas yüzdesiyle dikkat çekti. Takımın en iyilerinden biriydi.
Alanyaspor maçının en isteklisi ve en çalışkanı Sadık Çiftpınar'dı. Hava toplarındaki başarısının yanı sıra hücuma olan katkısı büyüktü. Çabukluğu ve gayreti kendisini en iyiler sınıfına yükseltti.

Koray'la iyi bir ikili olan Gonzalo, kademelerdeki başarısının yanına topu iyi kullanmayı da ekledi. Adaptasyon sorununu her geçen çözen Gonzalo, sahanın en etkili isimlerinden biri oldu.

Kendine olan güveniyle dikkat çeken Sunday Mba, topu olumlu kullanma adına çok güzel hareketlerde bulundu. Daha hareketli olsa katkısı daha büyük olacaktır.
Takımın görev adamlarının başında gelen Azad Filiz, pozisyonların içinde olma çabası gösteren futbolcular arasındaydı.
Sonuç olarak Yeni Malatyaspor, Alanyaspor'u eli boş evine gönderirken, gelecek adına olumlu sinyaller veren bir takımdı. Bu takımın iyi işler yapacağına inancım tamdır.

ADİL BAŞKAN'IN AÇIKLAMALARI
Kulüp Başkanı Adil Gevrek'le ilgili bir konuya dikkatiniz çekmek istiyorum. Geçtiğimiz sene kulübü borçsuz olarak şampiyon yapan Adil Başkan, maç sonunda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bu açıklamada takımın her geçen gün daha iyiye gittiğini söyleyen Adil Gevrek, teknik heyeti ve futbolcuları tebrik etti ve şunları ekledi: “Galibiyeti taraftarlarımıza armağan ediyorum. Takımımız iyi yolda. İnşallah bundan sonrada galibiyetlere devam eder ve bir seri yakalarız. Bir haftalık ara var, bu arada futbolcularımız birbirlerine daha iyi uyum sağlayacaktır. İnşallah takımımız hak ettiği yere gelecek. PTT 1. Ligi'nyeni ekiplerinden biriyiz. Mutlaka hedeflerimiz olacak. Ancak zorlu bir ligde mücadele ediyoruz. Herkesin sabırlı olmasını istiyoruz. Yeni Malatyaspor'u hak ettiği yere getirmek için çalışıyoruz.”

ADİL BAŞKAN'DAN BEKLENTİMİZ…

Sayın Başkan, görüş ve temennilerinizin her birine katılıyorum. Ancak “Mutlaka hedeflerimiz olacak. Ancak zorlu bir ligde mücadele ediyoruz.” Şeklindeki sözünüze küçük bir itirazım olacak. Yeni Malatyaspor, bundan önceki 5 sene boyunca şampiyonluk hedefi olan bir kulüptür. Allah nasip etti sizinle birlikte şampiyonluğu elde ettik. Şu anda bulunduğumuz ligde de hedefimiz şampiyonluk olmalıdır. Kulüp başkanı olarak bu hedefi kulübün önüne koymazsanız başarıyı elde edemezsiniz. “Hedefimiz Şampiyonluktur” sözünü sizin ağzınızdan duymak istiyoruz.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!