dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    34.98
  • ALTIN
    2325.9
  • BIST
    9072.35
  • BTC
    69952.79$

Her olayda o isim var!


Her olayda o isim var!
Mehmet Ayhan Y.Malatyaspor'da gelinen noktayı ve müsebbiplerini yazdı
Narin

MALATYA TİME / MEHMET AYHAN

“Ben demiştim” sözünden hoşlanmasam da maalesef bugünkü yazıma böyle başlamak istiyorum. Yeni Malatyaspor başkanını, yöneticilerini, futbolcularını ve taraftarlarını bu sütunlardan defalarca uyardık. Söylediklerimiz bazılarının bir kulağından girip diğerinden çıkmış. Bazılarının işine gelmediği için hiç duymamış. Bazıları da bazılarının gazına gelerek söylediklerimizin ehemmiyetini kavrayamamış.

Böylece kaçınılmaz sonuç kapımızı çalmış oldu. Aylardır uyarıyoruz. Hatta iki gün önce dedillendirdik. “Boş kabadayılıkları bırakın. Birilerinin gazına gelerek hareket etmeyin. İşi profesyonel bir şekilde çekip çevirin. Birlik ve beraberlik içinde müracaat edilmesi gereken yerlere müracaat edin” diye yazdık da kimse oralı olmadı.

“Hakemler bizi biçiyor. Federasyon bize yapılan haksızlıklara ses çıkarmıyor” diye başkana, yöneticiye, futbolcuya ve millete gaz verildi. Sonuç işte ortada. Daha iki gün önce “Federasyon ceza verirse, halimiz nice olur?” diye sorduk. İşte olan oldu. Kulüple birlikte BaşkanAdil Gevrek de cezadan nasibini aldı. Kendini yakinen tanıyan dostlarımın her biriaynı şekilde, “Adil Gevrek, ne kadar kızgın olursa olsun küfür etmez” diyor. Ben de biliyorum ki Adil Başkan'ın ağzından küfür çıkmaz. Küfür etmese ne yazar, üzerine yürüdüğü hakemin raporunun etkisiyle 440 gün hak mahrumiyeti cezasını aldı.Yaptığı fevri hareket sebebiyle buna benzer bir cezayı alması doğal. Çünkü sporla özellikle de futbolla ilgili olan herkesin bildiği bir gerçek var.. Futbolcunun haricinde, teknik heyet, yönetici veya başkan sahaya girerse cezayı yer.“2+2=4” hesabını herkesin bildiği gibi bu kural da bilinir.

Gelelim ceza alan diğer isim olan Nusret Öncü'ye. Sahi bu ismi andığınızda aklınıza ilk anda ne geliyor? Nusret Öncü'yle birlikte Pendiksporla yapılan olaylı maç geliyor benim aklıma. “Bu kadar da insafsız olma” diyenler olabilir. Maalesef Nusret Öncü'yü önceki veya sonraki icraatlarıyla değil de Pendiksporla birlikte anmaya başladım ben.O dönemde Pendiksporlular tarafından “Öncü provokatör” yakıştırması yapılmasına içerlemiştim bir Malatyalı olarak. Ben bu kadar insafsız olmayacağım ama nerede bir olay varsa Nusret Öncü oradaymış gibi geliyor bana. Belki duygularını uç noktalarda yaşayan bir insandır.Belki yaşadığı bu uç noktalar sebebiyle kendini frenleyemiyordur. Kendini frenleyemediği için çevresindekilerin de gaza gelmesine sebep oluyordur. Profesyonel işinin ne olduğu, başarısı veya başarısızlığı beni hiçbir şekilde ilgilendirmez. Ancaak söz konusu Yeni Malatyaspor'daki yöneticiliğiyse, başarısında “Helal olsun. Bravo” başarısızlığında da “Dikkatli hareket et” demek en doğal hakkım. “Eğer o koltuğun ağırlığını kaldıramıyorsa ve bunun farkında değilse birilerinin uyarmasıgerekiyor.” diye düşünmek ve bunu dillendirmek de hakkım. Hatta görevim. Kamuoyunu bilgilendirme ve yöneticileri uyarma görevimiz gereği biz yine uyaralım da, gereğini ya kendine veya kulüp başkanına bırakalım.

Yeni Malatyaspor taraftarının saha olaylarına karışmaları sebebiyle 1 maçı tarafsız sahada ve seyircisiz oynaması cezasına ne diyelim bilemedim ki. Öyle bir cezanın daha önce sadece iki kulübe verildiğini hatırlıyorum. Biri Cizrespor diğeri de Elazığspor'dur. Bu iki kulübün yanına maalesef Yeni Malatyaspor da eklendi. Gerçekten de ağır ceza bu. Ama elden bir şey gelmiyor. Bu arada taraftarın kötü tezahüratı sebebiyle 1 maç seyircisiz oynama cezasını da es geçmeyelim. Kötü tezahürat suçunun aynı sezonda 4 kez tekrarlanması sebebiyle verilen bu ceza da cabası oldu hepsinin. Verilen para cezalarını da anmıyoruz artık.

Bu nedir be kardeşim!..Başkanın sahaya giriyor, yöneticin hakemin üstüne yürüyor, basının “Hakemler rakibi kayırıyor” diyor. Bunları gören taraftarın kötü tezahürat yaptığı yetmezmiş gibi bir de olaylara karışıyor. Önceki yazımda belirtmiştim, son maçta olduğu gibi geçmiş maçlarda da hakemler hata yaptı. Rakibin taraftarı gibi yönettikleri maçlar oldu.Siz böyle feveran ettikçe. Siz sürekli hakemleri suçlayarak, birilerinin gazıyla hareket ettikçe, hakemler de başka birilerinin gazına gelecektir. “Hakem. Hakem. Hakem” diyoruz da, hakemin de insan olduğunu unutuyoruz. Adamın camiasına laf edersen, o da refleks olarak camiasına laf edenlere kendince ceza verir. Bırakın hakemlerle uğraşmayı da kendi lobinizi oluşturun. Bir olun, iri olun, diri olun. Bakın o zaman size haksızlık yapmaya cesaret edebilecekler mi? Yöneticin ayrı, basının ayrı, siyasetçin ayrı telden çalıyor. Kimin kime ne için laf ettiği anlaşılmıyor. Tek anlaşılan cümle “Hakem taraf tutuyor”. Sen lobini kur da hakem tarafsız olsun. Hatta takdir haklarını senin lehine kullansın.

Yeni Malatyaspor'a Federasyondan kesilen ceza hakikaten çok fazla. Bu işin temyizi olan Tahkim var. Dün Yeni Malatyaspor yönetiminin tahkime itirazda bulunacağı açıklaması yapıldı. İtirazın yapılma şekli çok önemli. Yapılacak itirazların delillerle ve içtihatlarla desteklenmesi gerekiyor. Bunun için de sporla ilgili iyi bir hukukçudan yardım alınmalı. Biliyor ve ümit ediyorum ki iyi bir savunmayla bu cezalarda indirime gidilecektir.

Siyasetçilerimizin geçtiğimiz günlerde çıkıp “Biz Yeni Malatyaspor'un arkasındayız.” Elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz” dediler. Hatırladığım kadarıyla bu siyasetçilerin içinde Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Ak Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi vardı.Başkan Adil Gevrek'i yanlarına alarak objektiflerin karşısına geçmeyi bilen ancak bugüne kadar kılınıdahi kıpırdatmayan siyasetçilerimize bir atasözüyle  seslenmek istiyorum: “Lafla peynir gemisi yürümez”

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!