dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2326.3
  • BIST
    9117.07
  • BTC
    70104.96$

Horata Vadisi'nde geri sayım başladı


Horata Vadisi'nde geri sayım başladı
Yılan hikayesine dönen Horata Vadisi projesiyle ilgili net karar 3 ay içinde verilecek. Projenin yargı yolu nedeniyle uzadığını belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, mahkemenin belediye lehine karar verdiğini söyledi.
Narin

HABER MERKEZİ- MALATYA

Malatya'ya büyük değer katacak Horata Vadisi'nde üç ay içinde önemli gelişmeler yaşanacak. Projenin niçin yılan hikayesine döndüğünü açıklayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, projenin yargı yolu nedeniyle uzadığını söyledi. Mahkemenin Malatya Büyükşehir Belediyesi lehinde karar verdiğini belirten Başkan Çakır, “Net kararımızı 3 ay içerisinde vereceğiz" dedi.

SÜREÇ BAŞLADI
Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin Rekreasyon ve Doğal Dokuyu Koruma Amaçlı Kentsel Dönüşüm Projesi olan Horata Vadisi için yeni gelişmeler yaşandı. Horata Vadisi'nde doğal dokuyu koruyan dev bir yaşam alanı yapmayı planladıklarını söyleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Süreci başlattık ancak yargıya takıldı, mahkemeye verilmesi nedeniyle 3-4 yılımızı kaybettirdi. Mahkemeyi biz kazandık ancak bir üst mahkemeye müracaat edildi, o üst mahkemenin vereceği kararı bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.

600 DÖNÜMLÜK PARK OLACAK
Proje çalışmalarına başladıklarını söyleyen Çakır, " Horata Vadisi için uygulayacağımız proje için anket çalışması yaptık, halkımız ile bire bir görüşmeler yapacağız, onların düşünceli doğrultusunda harekete edeceğiz. Şuanda da Uluslararası bir firma tarafında proje çizim çalışmaları devam ediyor. Oraya Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en üst seviyesindeki vadi projesini tasarlıyoruz. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız yaptığı benzer bir proje için ‘Ankara'ya deniz geldi' demişti ya işte bizim projemizde öyle olacak. Adeta Malatya'ya deniz gelecek. Karar yine oradaki insanların olacak, sonuçta oradakiler kazanacak. Bir dairenin fiyatı, Karakavak bölgemizin çok çok üstünde olacak. Orası prestijli bir yaşam alanı olacak, yaklaşık 600 dönümlük bir park alanı olacak. Göletler, sosyal tesisler ve çarşı caddeler ile Malatya'nın en farklı bölgesi olacak" diye konuştu.

VATANDAŞLAR KEYFİNİ ÇIKARACAK
Horata Vadisi'nin Beydağı eteklerinde olan bir alan olduğunu hatırlatan Başkan Çakır, “İçinden Horata Çayı'nın geçtiği, ekolojik yapısı, doğal su kaynakları ile muhteşem doğal güzelliklerini kapsayan bir doğa harikası. Artan şehir nüfusu, insanların şehir merkezinden uzaklaşıp ailece zaman geçirebilecekleri, doğal ortamların keyfini doyasıya çıkarabilecekleri büyük rekreasyon alanlarına ihtiyacı da beraberinde getiriyor. Buna cevap verebilmek amacıyla bizde belediye olarak Horata Vadisi'nde doğal dokuyu koruyan dev bir yaşam alanı projelendirdik. Bu kapsamda, vadi içinde sürdürülebilir bir mekansal gelişim sağlanması ve su, yeşil doku ile diğer doğal kaynakların sürdürülebilir bir şekilde kullanılacak" değerlendirmesinde bulundu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!