dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.98
  • ALTIN
    2456.9
  • BIST
    9772.63
  • BTC
    64346.12$

Hortumun boyu, az mı geldi?


Hortumun boyu, az mı geldi?
Geçtiğimiz günlerde Battalgazi Belediyesinin yaptığı temizlik ihalesinin aslen Malatyalı olan ve TürkiyeÂ'nin katı atık ve temizlik alanındaki en önemli markası durumundaki Akmercan Grup tarafından kazanılması bir takım çevreleri rahatsız etti.
Narin

Geçtiğimiz günlerde Battalgazi Belediyesinin yaptığı temizlik ihalesinin aslen Malatyalı olan ve Türkiye'nin katı atık ve temizlik alanındaki en önemli markası durumundaki Akmercan Grup tarafından kazanılması bir takım çevreleri rahatsız etti. Kamu ihale kurumunun resmi sayfasında ilan edildikten sonra resmi prosedürlerle gerçekleştirilen ihaleyi sanki kimsenin haberi yokmuş gibi sayfalarına taşıyan ve ihaleyi alan Malatyalı firmayı ilk defa duymuşçasına, “Bakın bu ihaleyi İstanbullu bir şirket almış” algısı oluşturarak Malatya'ya yapılacak hizmetlerden çok kendi yandaşlarına ekmek kapısı açmaya çalışan bazı yerel basın organları taraflı ve yalan haberlerle kamuoyunun kafasını karıştırmaya devam ediyor.

BU HABERLER NE MAKSATLA YAPILIYOR?

İhale sürecinde ve sonrasında Büyükşehir Belediye başkanı Ahmet Çakır ve Esenlik yetkilileri tarafından menfi yönde herhangi bir açıklama yapılmamasına rağmen yerel basında çıkan kurgu haberlerle hem Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan hem de ihaleyi alan Malatyalı Akmercan şirketi hedef alındı. Açılış töreninde bir araya gelen başkanlar ve vekiller birlik mesajı vererek Malatya'ya hizmet adına önemli mesajlar verirken basında çıkan menfi yöndeki haberlerde ise işin içinde birilerinin hazımsızlığının olduğu yönünde mesajlar verildi. 

SIRDAŞ MEDYA FARELERİ!

Kendilerine reklam kapısı olarak gördükleri firmaların ihale alamamalarından dolayı sancı çeken “Sırdaş Medya Fareleri” bu haberleri masa başında hazırlarken dedikodudan öteye gitmeyen bazı yalanlarla sayfalarını süslemeyi de ihmal etmiyorlar. Aynı konudaki haberlerin yer aldığı malum medya organlarının sayfalarına kenar süsü olarak koydukları birkaç yalanı kimseye avukatlık etmek adına değil sadece vicdani borç olarak aşağıya not düşüyoruz.

*İhale sırasında silah çekildi iddiası: Esenlik çalışanlarının birileri tarafından organize edilerek ihale saatinde belediye önüne toplanması üzerine emniyetten ve savcılıktan can güvenliğinin sağlanması talebinde bulunan şirket yetkilisi kişinin silah çektiği iddiası o dönemdeki kamera kayıtlarıyla yalanlandı. Baskı ve kargaşa ile ihaleye fesat karıştırma anlamına gelen bu işçi eylemini kimin organize ettiğini o dönem Esenlik şirketinde çalışan B.C. isimli kişi tarafından gazetemize kayıtlı olarak açıklanmıştı.

*İstanbullu firma yalanı: Malatya'nın Akçadağ ilçesinin Esenbey köyünden yıllar önce göç ederek İstanbul'da marka haline gelen Akmercan Ailesini Malatyalı değilmiş gibi lanse eden gazeteciler yalan haber yoluyla haksız rekabet oluşturdular.

*İhale gizli yapıldı iddiası: Yapılan her ihalenin Kamu İhale Kurumu (KİK) sayfasından ilan edildiğini bildikleri halde “gizli yapıldı kimsenin haberi yoktu” iddiası tamamen yalandan ibaret, 

*Birçok semtten şikayet var yalanı: İhale şartnamesinde olmamasına rağmen 45 son model temizlik aracı ve 250 personelle birkaç gün içerisinde organize olan Akmercan firmasının iyi hizmet veremediği ve bundan dolayı “birçok semtten şikayet var” şeklindeki kurgu haberlerin ucuz algı oluşturma gayreti olduğu görüldü.

AKMERCAN ADIM ATTI KALİTE GELDİ

Yıllarca rakipsiz olarak ihalelere girmenin rahatlığıyla kısıtlı personelle ve eski makine ve araçlarla hizmet veren Esenlik şirketi 2009 yılındaki ihalede Akmercan şirketinin boy göstermesiyle birlikte araç ve makine parkını yeniledi. Eskisinden daha iyi hizmet vermeye başlayan şirket aynı zamanda binlerce Malatyalı gencin istihdam kapısı oldu.   

ESENLİK ONLAR İÇİN NEDEN BU KADAR ÖNEMLİ!

Kurulduğu günden bu yana belediye başkanları ve vekillerin yandaşlarına istihdam kapısı haline gelen Esenlik şirketi, belediyenin altyapı hizmetleri, market işletmeciliği, inşaat ve temizlik gibi ana işlerini yürütüyor. Belediyeden sağladığı büyük gelirlerle ayakta kalan şirket aynı zamanda Malatya'daki yerel basının en büyük reklam kapısı haline getirildi. Hal böyle olunca farklı siyasi düşüncede bile olsa kendilerine menfaat sağlamak adına “Kemik atan sahibi için havlama güdüsüyle”  savunma mekanizması devreye giriyor. Malatya'nın en temel sorunlarını bile sayfalarına taşımayan bir takım basın kuruluşları kendi menfaatlerine dokunacak en basit konuda bile günlerce yazmaktan çekinmiyorlar.   

BİZ HİZMET ETMEYE GELDİK KİMSEYLE POLEMİĞE GİRMEYİZ

Haklarında çıkan asılsız ve kasıtlı haberlere rağmen kimseyle tartışmaya girmeyecekleri belirten Akmercan şirketinin yetkilisi Gazi Akmercan, Malatya'ya ticaretten çok hizmet etmek gayesiyle geldiklerini belirterek, “Kimseyle tartışmak ya da polemiğe girmek istemiyoruz biz memleketimize hizmet gayesiyle bu işi üstlendik yaptığımız araç ve personel yatırımıyla bunu ispatlıyoruz zaten. Çıkan asılsız haberler pek fazla itibar etmiyoruz ancak yalan yanlış bilgilerle bizi karalamaya devam ederlerse işin hukuki boyutlarına başvuracağımız konusunda muhataplarımızı uyarıyoruz.

Gittiğimiz her yerde Malatyalı olduğumuzu iftiharla söylüyoruz. Ancak uluslar arası hizmet üreten bir şirket olduğumuz halde Malatya'ya hizmet verememenin üzüntüsünü taşıyorduk. Bu iş güzel memleketimize hizmet etmek adına bir başlangıç olur, İnşallah farklı alanlarda da hizmet etmeyi düşünüyoruz”. Dedi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!