dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    35.04
  • ALTIN
    2325.3
  • BIST
    9093.72
  • BTC
    70160.99$

İddia sahiplerinin maksadı başka


İddia sahiplerinin maksadı başka
MASTÖB Genel Başkanı ve Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek: Bunların derdinin din olmadığını görünce irtibatımı kestim
Narin

15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden bir aya yakın bir zaman geçmesine rağmen ülkemizin dört bir yanındaki temizlik operasyonları devam ediyor. FETÖ-PDY çetesinin artıklarının temizlendiği bir ortamda, kamuoyunda farklı iddialar da ortaya atılıyor. Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB)'nin genel başkanı ve Yeni Malatyaspor Kulübü'nün başkanı olan Adil Gevrek'e hakkındaki iddialar ve 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili görüşlerini sorduk. Malatya Time Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çetin'e çok önemli açıklamalarda bulunan Adil Gevrek, geçmişte bu çeteyle bağlantısının olduğunu ancak 25 Aralık'taki operasyonların akabinde bu bağlantısını kopardığını açıkladı. İşte Malatya Time farkıyla Adil Gevrek'le yapılan söyleşi: 

 

SÖYLEŞİ: MURAT ÇETİN 

Sayın Başkan, öncelikle bize zaman ayırdığınız için size teşekkür etmek isteriz. 15 Temmuz'daki darbe girişimiyle ülkemiz büyük bir travma yaşadı. Darbe girişimiyle ilgili görüşlerinizi almak isteriz. 

Ülkemiz 15 Temmuz'daki darbe girişimiyle çok büyük bir sıkıntı yaşamıştır. Daha önceleri de darbeler görmüş bir ülkeyiz. Ancak hiçbiri bunun kadar vahşi olmamıştı. Tek tesellimiz, birkaç saat içinde bastırılmış olmasıdır. Biz sivil toplum örgütü olarak darbe girişiminin başladığı anda mesajlarla üyelerimizi sokağa çağırdık. Saat 12 civarında yaptığımız bu çağrıyla bir ilki de gerçekleştirmiş olduk. Hatırlarsanız Cumhurbaşkanımız o saatlerde millete sokağa çıkmaları yönünde çağrısını henüz yapmamıştı. MASTÖB'e bağlı bütün derneklere üyelerini sokağa çağıran mesajları atması talimatını verdik. Bildiğiniz gibi Yeni Malatyaspor'un da kulüp başkanlığı görevini yürütüyorum. Takımımız o sırada Bolu'da kamptaydı. Takımdan sorumlu arkadaşlarımı da arayarak, herkesin otel kalmayıp sokağa çıkması gerektiğini söyledim. Bu anlamda da bir ilki yaşamış olduk. Sadece Malatyalılar değil tüm Türkiye'nin tepkisi, hainlerin amacına ulaşmasını önlemiştir. Türkiyemiz bir bütün olarak, büyük bir birlik ve beraberlik göstermiştir. Biz millet olarak, hayır gibi görünenlerde şer, şer gibi görünenlerde de bir hayır olduğu bilinciyle yaşıyoruz. Millet olarak bu şanlı destanı yazdığımız sırada 238 tane de şehit verdik. Yüzlerce de gazimiz var. Bu vesileyle şehitlerimize rahmet, ailelerine başsağlığı, gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Şehit ve gazilerimizin kanlarıyla bu memleket büyük bir felaketten kurtulmuştur. O şehit ve gazilerimizin kanlarıyla Çanakkale Destanı'ndan sonra, 15 Temmuz Destanı'nı da yazdı bu millet. Alevisiyle-Sünnisiyle, Türküyle-Kürdüyle, Sağcısıyla-Solcusuyla birlikte hareket eden milletimiz, unutulanları da hatırlatmış oldu. Her görüşteki insanların birlik içinde olacağını unutanlar vardı. 15 Temmuz'da unutulan bu özelliğimiz de hatırlatılmış oldu. Bu birlik ve beraberlik bizde bulunduğu müddetçe, ne darbe, ne de dışarıdan herhangi bir müdahale söz konusu olamaz. Bu milletin yazdığı destanı bütün dünya da görmüş oldu. Ülkemizin tarihinde hiç görülmemiş bir miting yapıldı önceki gün. Yenikapı'daki 5 milyonluk dev mitingde Malatyalılar olarak bizler de yerimizi aldık. MASTÖB, MİAD ve MEV olarak, Yenikapı'dan önce rahmetli cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ın ve rahmetli başbakanımız Adnan Menderes'in mezarlarını ziyaret ettik. Bildiğiniz gibi Adnan Menderes, askeri cunta tarafından idam edilen bir büyüğümüzdür. Rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal da bu ülkenin üzerinde kirli emelleri olanların zehirleyerek öldürdüğü büyük bir değerimizdir. Her iki şehidimizin de mezarlarını ziyaret ederek, darbecilere ve darbe heveslilerine çok önemli bir mesaj verdiğimizi düşünüyorum. Her iki şehidimizin de mezarlarında dualar ederek Yenikapı'daki büyük mitinge yürüdük.  

 

Bildiğiniz gibi bu darbe girişiminin ardından FETÖ'yle bağlantısı olduğu bilinen veya düşünülenlerle ilgili gözaltı ve tutuklama süreci de başlamış oldu. Kamuoyunda FETÖ'yle ilgili olduğu belirtilen bazı isimler de mercek altına alınmış durumda. Sizinle ilgili olarak da bazı iddialar var. FETÖ'yle herhangi bir irtibatınız oldu mu? 

Öncesinde “Olmadı” desek yalan olur. Şahsen, orada Allah rızası için hizmet edildiğini, ülkemizin bayrağının dünyanın dört bir yanında dalgalandırıldığını gördüğüm için yardım etmişliğim var. Bunu inkar edemem. Ancak tamamen din ve vatan sevgisiyle bunu yaptığımın altını çizmek isterim. Para verdik, burslar verdik, gazetelerine yardım ettik. 17 Aralık operasyonu sonrasında neyin ne olduğunu kabul dahi etmek istemiyorduk. Çünkü bunların hepsinin alnının secdeye gittiğini görüyorduk. En azından bizim gördüklerimiz böyleydi. Birkaç tabakası bulunan bu terör örgütünü terör örgütü değil de dine ve Allah'a hizmet eden bir cemaat olduğunu sanıyorduk. Alt tabakası dediğimiz insanların düzgün insan olmaları, bizim bazı olumsuzluklara inanmamızı zorlaştırdı. Hoca dediğimiz insanın, alim dediğimiz insanın böyle bir hain olduğunu kabullenemedik bir türlü. 17-25'in ardından her şeyin ortaya çıktığını görünce kendimi geri çektim. Bu oluşumun altının ibadet, ortasının ticaret, üstünün de ihanet olduğunu bilememiştik başlarda. Şu anda 3-4 senedir irtibatımı kesmiş durumdayım onlardan. Maalesef içlerinde bulundum. Dini hassasiyetlerimizi istismar ederek, bizleri kullandıklarını görünce bütün irtibatımı kestim.  

Bu hainlerden kurtuluşunuzla ilgili detaylar da verebilir misiniz? 

Şunu gayet rahat bir şekilde söyleyebilirim ki, içinde olanların bunlardan kopmaları daha kolaydır. Bununla ilgili bir misal vereyim. Bir gün bir sohbette “Herkes Bank Asya'ya para yatırsın. Parası olmayanlar da diğer bankalardan kredi çekip Bank Asya'ya yatırsın” dediler. Başka bankalardan faizle para çekip Bank Asya'ya yatırmamızı istiyorlardı. Benim de onları sorgulamaya başlamam böyle oldu. Dinimiz hakkında en küçük bir bilgisi olan insanın bile idrak edebildiği faizin haramlığı konusunda bu kadar rahat bir şekilde konuşuyor olmaları sorgulamamı sağladı. Ben orada itiraz ettim “Nasıl olur böyle bir şey?” dedim. Hocalarının böyle söylediğini belirttiler bana. Ben o gün bunların derdinin din olmadığını, vatan olmadığını anladım. İnsanın en hassas noktası olan din ve vatanla aldatılıyor olması çok iğrenç bir şey. Cumhurbaşkanımızın ve genelkurmay başkanımızın en yakınına kadar sızmış bunlar. Hemen hemen herkes aldatılmış durumda. Vatanını milletini sevenler de düne kadar bunlara elinden gelen yardımı yapmıştır. Ben 17-25 Aralık'tan sonra bir şeyleri öğrenmeye başladım. İlk anda değil ama 2-3 ay içinde tamamen emin oldum. Hem bankalardan para çekmemizi istemeleri ve hem de farklı bir partiye oy vermemizi istemeleri beni iyice soğutmuştu. Sonuç olarak Allah rızası için giden insanlar olarak kandırıldık. O sıralarda belki inanmak istemiyorduk. Belki de kandırılmış olduğumuzu kendimize yakıştıramıyorduk. Diğer binlerce insan gibi ben de kandırıldım maalesef. Allah rızası ve ülkemizin birliği ve beraberliği için yaptığımız yardımlar, Allah'a ve vatana düşman insanların eline geçmiş maalesef. Şu anda o günlerimi düşündükçe daha çok kendime kızıyorum. Böyle hainlerin gerçek yüzünü görememiş olduğum için kendime çok kızıyorum. Biraz önce de belirttiğim gibi insanı din ve vatan sevgisiyle aldatmalarından daha iğrenç bir şey düşünemiyorum. Milletimizin, uçağını, helikopterini, tankını ve silahını millete çevirecek ve katledecek kadar ihanet içinde olanlara, en ağır cezaların verilmesini istiyorum. İnanıyorum ki, Allah, dinini kullanarak insanları kandıranlara gereken cezayı hem bu dünyada hem de ahirette verecektir.   

 

Özellikle sosyal medya aracılığıyla sizin hakkınızda 17-25 Aralık sürecinde de FETÖ'yü desteklediğiniz söyleniyor. FETÖ'yü destekler mahiyette sosyal medya mesajları yayınladığınız iddiası var. Bu iddianın aslı astarı nedir? Bunlar bir iftiraysa amaç nedir? 

Bakın şunu peşin peşin söyleyeyim. Ben 17 Aralık'taki operasyon sonrası sosyal medya aracılığıyla 2 tane mesaj atmışım. Bunlardan birinde bugün yanlış olduğunu bildiğim ancak o günkü durumumda doğru olduğunu bildiğim şekliyle, Allah rızası için hizmet etmiş bir hoca için yapılanların yanlış olduğunu bunun bir kardeş kavgası olduğunu belirtmiştim. Bu belirttiğim ilk mesajımdır. Aynı gün hatta ilk mesajın hemen ardından attığım diğer mesajda da ülkemize 11 yıldır hizmet etmiş hükümetimizin hizmetlerini unutmanın doğru olmadığını ve unutmanın nankörlük olduğunu belirtmiştim. Bugün maalesef bazı kesimler sadece ilk mesajımı gündeme getirmişlerdir. Birileri bu ilk mesajı ve bugünkü durumu fırsata çevirmeye kalkışmıştır. Maalesef bugün, kim kime rakipse, kim kimi alt etmek istiyorsa, hemen bu terör örgütüyle bağlantısı olduğu iddiasına yapışıyor. Bu zalimliktir. İnanıyorum ki, siyah ile beyazın ayrıldığı gibi suçlu ile suçsuz, Allah'a düşman olanla Allah dostu, ihanet edenle etmeyen ayrılacaktır. İşin doğrusu benim hakkımda atılan bu tür iftiraları da fazla ciddiye almıyorum. Biraz önce de belirttiğim gibi geçmişte hiçbir bağlantımın olmadığını iddia edemem, para da vermişim, gazetelerine abone de olmuşum, sohbetlerinde de bulunmuşum. Ama 3-4 senedir onlarla hiçbir bağlantım olmamıştır. Net tarih de veriyorum. 25 Aralık'tan sonra hiçbir bağlantım olmadı.  

 

Büyük bir sivil toplum örgütünün başındaki insan olarak, bu darbe girişiminin yaşandığı günden bugüne kadar ne gibi tepkiler ortaya koyduğunuzu anlatabilir misiniz? 

Biz MASTÖB olarak, ülkemizin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biriyiz. 200 küsur derneğin üye olduğu bir sivil toplum örgütüyüz. Bu 200 küsur derneğin üyelerini de toplarsanız 20-25 bin civarında bir üyeye sahibiz. Darbe girişimini duyduğum andan itibaren hemen talimat verdim. Mesaj çekilmesini ve milletin meydanlara inmesini istedim. Yanımdaki arkadaşlarım darbenin gerçekleşmesi durumunda talimatımdan dolayı ilk hapse atılacaklardan biri olacağımı belirttiği halde cuntacıların karşısında olduğumu belirtmekten çekinmedim. Darbenin karşıtı olarak ilk mesajı çeken biz olduk. Takımımızı da arayarak otelden çıkıp sokaklarda darbeye karşı durmalarını isteyen ilk yöneticiler de biz olduk. Darbe girişimin yapıldığı ilk sıralarda İstanbul'da yoldaydım. Yolu kesen darbecilere “Siz bu oyuna neden alet oluyorsunuz?” diyerek tepki gösterdim. “Biz emir aldık emri uyguluyoruz.” dediler bana.  “Emri kimden aldınız? Genelkurmay Başkanından mı yoksa Başkomutan'dan mı?” diye sorduğumda bir albayla hayli sert bir tartışmaya girdik. Bunların kendi insanına silah çekeceğini düşünememiştim. Nitekim daha sonra izlediğim bir görüntüde bizim oradaki tartışmamızdan daha hafifini yapan muhtarımız darbeci tarafından vurularak şehit edildi. Bunu görünce büyük bir şok yaşadım.  

 

Son söz olarak, Malatya Time aracılığıyla milletimize hangi mesajı vermek istersiniz? 

Bütün MASTÖB Genel Başkanı ve Yeni Malatyaspor Başkanı olarak bütün üyelerime teşekkür ediyorum. Malatyalılar olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak üzerimize düşeni yaptığımızı düşünüyorum. İnşallah ülkemiz bundan sonra böyle bir darbe girişimiyle, böyle bir işgal planıyla bir daha karşılaşmaz. Biz MASTÖB olarak, bugünü kadar hep birlik ve beraberlik içinde olmanın mesajını verdik. O yönde hareket ettik. Ülkemizin menfaatleri söz konusu olduğunda, birlik ve beraberlik içinde hareket ettik. Bir olacağız, diri olacağız ve bu tür vatan hainlerinin karşısında dik duracağız. Bu tür vatan hainlerine karşı duracağız. Bunu yaparken de asker üniforması girmiş hainlerle Askerimizi ayrı tutacağız. Hainleri sebep göstererek Peygamber Ocağı olan askeriyemizi yıpratmaya çalışanlara da izin vermeyeceğiz. MASTÖB olarak askerlerimize sahip çıkacağız. Asker kılığına girmiş hainlerin o üniformayı kirletmesine izin vermeyelim. Bizi düşmandan koruyacak tek unsur askerimizdir. Bu cuntacı çetenin en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyenlerden biriyim. 15 Temmuz gecesi ve Yenikapı'daki mitingde de görüldüğü gibi bu millet “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” mantığıyla birlik ve beraberlik içinde hareket etmiştir. Bundan sonra da aynı bilinçle hareket edecektir.  

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!