dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.55
  • EURO
    35.04
  • ALTIN
    2437.7
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64582.95$

Ilıcak Camii ve Kur-an Kursu eğitim öğretime hazırlanıyor


Ilıcak Camii ve Kur-an Kursu eğitim öğretime hazırlanıyor
Selahattin Gürkan, Ilıcak Camii ve Kur-an Kursu’nda incelemelerde bulundu.
Narin

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde İl Müftüsü Ümit Çimen ile birlikte Ilıcak ailesi tarafından yaptırılan Ilıcak Camii ve Kur-an Kursu'nda incelemelerde bulundu. Başkan Gürkan, Kur-an kursu ile ilgili belediye olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde İl Müftüsü Ümit Çimen ve Tandoğan Mahallesi Muhtarı Yusuf Gökalp ile birlikte Tandoğan Mahallesi'nde Ilıcak ailesi tarafından yaptırılan Ilıcak Cami ve Kur-an kursunda incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgiler aldı.

Burada konuşan Tandoğan Mahalle Muhtarı Yusuf Gökalp, “Öncelikle Ilıcalı ailesine bu hizmeti mahallemize getirdikleri için teşekkür etmek istiyorum. Allah onlardan razı olsun. Sayın Battalgazi Belediye Başkanım Selahattin Gürkan ve Sayın Müftüme teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Böylesine güzel bir hizmetin mahallemizde olması, buraların da rengini değiştirecek” dedi.

Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen de, Malatya'ya önemli bir Cami ve Kur-an kursu kazandırıldığını belirterek, “Müftülüğümüze ait Diyanet İşleri Başkanlığımıza tahsis edilmiş bir arsa üzerine Ilıcak ailesi tarafından yapılan 120 kapasiteli erkek Hafızlık Kur-an Kursumuz hayırlı olsun. Malatya'da Diyanet İşleri Başkanlığımıza bağlı çok güzel kız Kur-an kurslarımız var.

Ancak erkek Hafızlık Kur-an kurslarımız uygun ve yeterli değil. Bunun için Ilıcak ailesine teşekkür ediyorum. Kursumuzu nasip olursa bu yıl eğitim öğretime yetiştirmeyi hedefliyoruz. Tüm hizmetleri bitti, bazı eksiklikleri var, onları da hızla tamamlayarak hizmete açmayı istiyoruz. Burası inşallah Malatya'mızın yüz akı, vitrini olacak” diye konuştu.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, Ilıcak ailesine Malatya'ya kazandırdığı Cami ve Kur-an kursundan dolayı teşekkür ederek, “Hazineye ait olan bu yere Ilıcak ailesi çok güzel bir Kuran kursu inşa etti. Bundan dolayı Ilıcak ailesini kutluyorum. Bu Kur-an kursumuzda vatanını, milletini, ailesini, devletini seven insanlar yetişecek, bu kalpten inanıyorum.

Müftümüzle de görüştük, Kur-an kursunun bir an önce eğitim-öğretime başlaması için belediye olarak bizler de üzerimize düşeni yapacağız. Bu Kur-an kursunu memleketimize kazandırdıkları için Ilıcak ailesine tekrar teşekkür ediyorum. Müftümüzün bu heyecanıyla birlikte çok daha güzel hizmetleri Malatya'mıza, Battalgazi'mize kazandıracağımıza inancımız tamdır” ifadelerine yer verdi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!