dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2436.2
  • BIST
    9810.96
  • BTC
    63646.88$

İlk günkü heyecan ile...


İlk günkü heyecan ile...
MİAD bölge toplantısı yaptı... Çalışmalar göz kamaştırdı
Narin

MALATYA TİME

MİAD'ın bölge toplantılarının sonuncusu dün Şişli'de gerçekleştirildi. Yeşildağ Grup Genel Merkezi'ndeki kahvaltılı toplantı, MİAD'ın Beşiktaş, Beyoğlu ve Şişli'deki üyeleri ve Malatyalı işadamlarının katılımıyla yapıldı. MİAD Yönetim Kurulu Üyesi Erol Altan ve MİAD Üyesi Mehmet Seydi Şentürk'ün ev sahipliğini üstlendiği kahvaltılı toplantıda Malatyalı işadamları kendi bölgelerine yakın diğer İşadamlarıyla sohbet ederken, işbirliklerinin de temelini atmış oldular.

KATILIMIN SAYISINI AZ TUTARAK DİĞER ZORLUKLARI BERTARAF ETMEK İSTİYORUZ

Programın açılış konuşmasını yapan MİAD Genel Sekreteri Hakan Odabaşı, MİAD'ınkuruluş amacından ve yeni dönemdeki stratejisinden bahsetti. Odabaşı “Bugün burada Beyoğlu, Şişli ve Beşiktaş Bölgesindeki işadamlarımızla toplandık. Bu toplantının amacı işadamlarımızı birbirleriyle tanıştırmaktır. Aramızdaki işbirliğini tesis edip güçlendirmek için biraya geldik. Ayrıca MİAD olarak siz değerli hemşerilerimizin sıkıntılarını ve bizimle ilgili düşüncelerini öğrenmek istedik. Bildiğiniz gibi MİAD'ın genel toplantıları yüzlerle ifade edilen toplantılar oluyor. Katılımcı sayısı ne kadar fazla olursa, sorunların ve beklentilerin çözüme kavuşturulması o kadar zor oluyor. İstanbul'u bölgelere ayırarak Malatyalı işadamlarımızı daha rahat dinleme imkanı buluyoruz. Toplantılarımızdaki sayıyı 20'lerle 30'larla kısıtlı tutarsak daha efektif olur. MİAD olarak İstanbul'da 10 tane bölge belirledik. Güngören bölgesinde Mehmet Sarıoğlu, Esenler bölgesinde Celal Kanbay, Başakşehir bölgesinde Mehmet Hanifi Yılmaz gibi işadamlarımızı temsilci olarak belirledik. Bu bölge de belirlediğimiz bölgelerden biridir. Üye işadamlarımızdan birini bölge temsilcisi olarak belirliyoruz. O belirlediğimiz işadamımızın ev sahipliğinde toplantılar tertip ediyoruz. Buradaki Bölge temsilcimiz de Erol beydir. Bize mekanını açtığı için teşekkür etmek isterim. Bu buluşmaların dışında bölge temsilcimiz Erol beyle birlikte telefonlaşarak herhangi bir işadamımızı mekanında ziyaret edeceğiz. Sizleri mekanlarınızda da görmek isteyeceğiz. Söylemek istediklerinizi ve sözlerinizi not edeceğiz. Sıkıntılarınızı en iyi anlayacak kişi sizin gibi işadamı olmalıdır. İş adamının halindenişadamı anlar. Sizin sıkıntılarınızı bize bildirecekler.” ifadelerini kullandı.

BAKANLIKLARA RAPORLAR HAZIRLIYORUZ

MİAD'ın yeni dönemdeki stratejilerinden bir diğerinin de bakanlıklara sunulan ve sunulacak raporlar olduğunu belirten Genel Sekreter Odabaşı, “Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkçi'ye teslim etmek üzere, Gümrük ve Ticaret raporu hazırladık. Diğer Bakanlıklara da dönem içerisinde oluşturacağımız raporları sunacağız. Üye İşadamlarımızın hassasiyetlerini önemsiyoruz ve hazırlayacağımız raporlarla bu hassasiyetlerin hükümet nezdinde karşılık göreceğine inanıyoruz.” dedi.Hakan Odabaşı'nın yaptığı açılış konuşmasının ardından, buluşmaya iştirak eden MİAD Üyeleri ve diğer misafirler tek tek kendilerini tanıttı.

BÜYÜK BİR SÜRATLA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR
Tanışmanın ardından MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş söz aldı. MİAD'ın son dönemdeki yeni uygulamalarından bahseden Yunus Akdaş, “Şu anda burada bir örneğini yaşadığınız bölge toplantılarımızın yanı sıra geçtiğimiz ay Gümrük ve Ticaret Bakanımız sayın Bülent Tüfenkçi'ye bir rapor sunduk. Oluşturduğumuz kurulda hazırlanan bu raporla, özellikle tekstil sektöründeki işadamlarımızın sıkıntılarını anlattık. Önümüzdeki günlerde de Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza bir rapor sunmak için hazırlanıyoruz. Bu vesileyle söz konusu rapora dahil olmak isteyen işadamlarımızın da katkılarını beklediğimizi belirtmek isterim. Genç MİAD'ın aktiviteleri devam ediyor. Onların organize ettiği sektör toplantıları büyük bir ivme kazanmış durumda. Geçtiğimiz günlerde Gıda ve Tarım İl Müdürümüz hemşerimiz sayın Hamit Aygün beyi derneğimizde ağırladık. Bu tarz toplantılar sadece sektörün ilgilisinin katıldığı toplantılar olduğu için çok da verimli oluyor. Raporlama çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda üyelerimiz bulunduğu bir katalog hazırlıyoruz. Bu katalogla üyelerimiz birbirini daha iyi tanıyacak ve birbirleriyle daha rahat bir şekilde irtibata geçebilecek. Öte yandan, Ankara ve İzmir'de yapılanma çalışmalarımız var. Yakın zamanda aylık toplantılarımızda bakanlarımız ve üst düzey misafirlerimiz de olacak. Geçmişi çok eskilere dayanan ve geniş bir topluluğun İstanbul'daki temsilcileriyiz. Malatya'da sağcısı, solcusu, Kürdü, Türkü ve Alevisi, Sünnisi herkes bir arada yaşıyor. Malatyamızın böylesine güzel bir özelliği var. Buradaki amacımız işadamlarımızın birbirini tanımasıdır. Tercihimiz bu çatı altındaki insanların kendi aralarında işbirliği yapmaları yönündedir. Burada elbette bir mecburiyet olamaz. Ancak tercihinizin bu şekilde olmasını arzuluyoruz. Hizmet sektörü üyelerimiz, inşaat sektöründen ve tekstil sektöründen üyelerimiz var.” ifadelerini kullandı.

BİRBİRİMİZDEN HABERDAR OLMAMIZ İÇİN…
MİAD'ın kuruluş amaçlarından biri olan Malatyalıların birbirleriyle yakınlaşmasının sağlanmasına değinen Yunus Akdaş, “Bu yakınlaşmada bir nebze olsun katkımız olsun istiyoruz. MİAD'da zaten bu amaçla kurulmuştur. Bizler bu işi organize etmeye çalışıyoruz. Kolay iş değil İstanbul'da yaşamak. Metropol bir şehirdeyiz. İş yükümüz ve diğer işlerimizden dolayı komşularımızı dahi tanımıyoruz. Bu tip toplantılar birbirimizi tanımak, birbirimize dokunabilmek ve birbirimizden haberdar olmak açısından çok önemli. MİAD'ı nasıl daha iyi yerlere götürebileceğimizi görmek istiyoruz. Nerede başarılı olduğumuzu veya nerede başarısız olduğumuzu öğrenmeye çalışıyoruz. Hayat durmuyor. Her gün yeni bir şey ortaya çıkıyor. Her gün yeni bir icat piyasada oluyor. Biz Malatyalılar birbirimizi gördüğümüz zaman Malatya'ya gitmiş gibi oluyoruz. Bir Malatyalı'yı görünce ayrı bir ruh hali içerisine giriyorum. Bunu tarif etmek zor. Ancak bir Malatyalı hemşerimi gördüğüm zaman büyük bir mutluluk yaşıyorum. Malatya özlemimi gidermiş oluyorum. Yalnızlığımız giderilmiş oluyor. Bunu gerçekleştirmiş oluyoruz.” dedi.

MALATYA AİLESİNİN BİRLİĞİ İÇİN ÇALIŞMALIYIZ
Malatyalı genç kuşağın da bu tür toplantılara katıldıklarını gördüğü zaman memnuniyet duyduğunu aktaran MİAD Yönetim Kurulu Başkan Akdaş, “Genç MİAD'la birlikte iki nesil bir arada toplantıları artırmamız gerekiyor. MİAD gençlerle ilgili yeni çalışmalara imza atacak. Maalesef bazı gençler, sivil toplum kuruluşlarının toplantılarına katılmayı zaman kaybı gibi görüyorlar. Babaları veya amcaları bu toplantılara katılıyorsa, kendilerinin katılıp katılmamasının önemli olmadığını düşünüyorlar. Birbirlerini tanımayan dağılmış bir toplum oluyoruz. Teknoloji bizleri birbirimizden uzaklaştırıyor. Aile içinde bile çocuklarımızla konuşamaz hale geldik. Bunu büyük aileye yani Malatya ailesine getirdiğimiz zaman durum daha vahim oluyor. Eşlerimiz ve çocuklarımızla kahvaltılarımızı yapalım. Mesela aileleri de bir araya getirelim. O zenginliği herkes görmeli. Birbirimize daha çok vakit ayırmamız lazım. Bunu yapacağız. Belki 50 aileyi alamayız ama 6-7 aileyi biraraya getirebiliriz. Alışkanlıklarını değiştirmede zorlanan bir toplumuz. Acayip bir defans yapıyoruz. Küresel oyuncu olan tepedeki Malatyalı'yı aşağıdaki Malatyalıyla buluşturmamız gerekiyor. İşte bu toplantılar bunun için var. Herhangi bir partiye ne yakın ne de uzağız. İktidar partisinde kimin olduğu önemli değil. Ama işadamları olarak iktidara yakın olmak gerekiyor. İş yapabilmek için iktidara yakın olmak gerekiyor. Biz siyasi görüşümüzü MİAD'ınkapısından içeri girerken dışarıda bırakıyoruz” ifadelerini kullandı.
Genç MİAD'ın yapacağı çalışmalarıyla iki nesli aynı sofrada daha sık göreceğine inandığını belirten Yunus Akdaş, “Üyelerimizden sık sık geri bildirimler rica ediyoruz. Bu sayede verimliliğin daha da artacağına eminim. Biliyoruz ki MİAD'ı marka haline getiren siz değerli üyelerimizsiniz. Dolayısıyla iletişim kanallarımızı kullanarak değerli görüşlerinizi sekreteryamıza iletiniz” diyerek sözlerini tamamladı.
Yunus Akdaş'ın yaptığı konuşmanın ardından, toplantıya katılan üyeler dilek ve temennilerini dile getirdi. Toplantının sonlarına doğru, üyeler ikili sohbetler gerçekleştirme imkânı da buldu.

MİAD'IN TOPLANTISINA KATILANLAR
Yunus AKDAŞ – ÖNAY GRUP
Adnan O. GÜLDAŞ – AKTÜEL TEKSTİL
Ahmet GÜNBEYİ – BOYUT ENERJİ SİSTEMLERİ
Akif YILMAZ – HASHTAG DİJİTAL REKLAM AJANSI
Durcan ALTAN – DURCAN ALTAN AVUKATLIK BÜROSU
Erol ALTAN – YEŞİLDAĞ İNŞAAT
Hüseyin Nevzat ELMALI – SSK OKMEYDANI EĞİTİM HASTANESİ
İbrahim ÖZTÜRK – MEGA GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ
Kürşat HACIEVLİYAGİL – KENT GRUP İNŞAAT
Mehmet Seydi ŞENTÜRK – YEŞİLDAĞ İNŞAAT
Murat ÇETİN – MALATYA TIME GAZETESİ
Murat GÖNÜLTAŞ – ALP YAPI DENETİM
Mustafa KINACI – YALKIN SMMM
Mustafa ERBAŞ – YALKIN SMMM
Orhan ERİMAN – MARKİZ PATENT
Osman Nuri YEŞİL – ANAHTAR GİYİM
Özlem ÖZCAN – DİŞ HEKİMİ
Selim Berk KIRALP – SBK GAYRİMENKUL YATIRIM
Tayfun ERDEM – BOYUT PROJE MÜHENDİSLİK
Turabi IŞIK – LOJEX GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ
Şabettin AYTA – MİSAFİR
İbrahim ASÇALIK – MİSAFİR
Levent AKTAŞ - MİSAFİR

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!