dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.48
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2446.9
  • BIST
    9872.93
  • BTC
    64344.43$

İlk iki hafta tamam, Denizli’ye dikkat


İlk iki hafta tamam, Denizli’ye dikkat
Bu takımda zirve için potansiyel var
Narin

MEHMET AYHAN

Büyük hedefleri olan Yeni Malatyaspor, ilk iki haftayı kayıpsız kapattı. Geçen haftaki Mersin maçının bu haftaki Samsunspor galibiyetiyle ileriye umutla bakan Yeni Malatyaspor, taraftarını memnun etti. Bu hafta dikkat çeken konulardan biri de İzmir Bölgesi Hakemi Arda Kardeşler'in kartına müracaat etmemesiydi. Centilmenliğin üst seviye de olan maçın tek golünü atan Diabala ise ortaya koyduğu futbolla dikkat çekti.

 

MAÇIN ÖNEMLİ POZİSYONLARI

Maçın 5. dakikasında Yeni Malatyaspor'un kazandığı korner atışını Sedat Ağçay kullandı. Gelen topa yükselen Yiğitcan'ın kafa vuruşu auta gitti. Bu pozisyondan bir dakika sonra Samsunsporlu Mehmet Çakır soldan kullandığı faul atışından gelen topa Hasan Kılıç yükselerek yaptığı kafa şutu auta gitti.

Karşılaşmanın 8. dakikasında Yeni Malatyaspor'un atağında Pereira'nın sağ çaprazdan şutu az farkla auta çıktı.Samsunspor'un12. dakikadaki atağında Muhammet Efe'nin sağdan ortaladığı topa Mehmet Çakır kafayı vurdu. Top az farkla dışarı çıktı. Yeni Malatyaspor'un 17. dakikadaki atağında, Caner'in sağdan ortaladığı topu Dialiba göğsüyle Eren'e indirdi. Bu futbolcu şutunu attı, kaleci Bekir sol köşeye gitmekte olan topu kontrol etti. Maçın 33. dakikasında Mba'nın soldan pasında topla buluşan Pereira, cezaalanı dışından şutunu attı. Top direğin yanından auta çıktı.

Karşılaşmanın 38. dakikasında Pereira'nın pasıyla cezaalanında Eren bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Eren'in şutunda kaleci Bekir topa dokundu. Kaleye doğru gitmekte olan topa son anda defans müdahale ederek gole izin vermedi.

Maçın 45. dakikasında Yeni Malatyaspor'un golü geldi. Pereira'nın sağdan ortaladığı topu Dialiba kafayla Samsun ağlarına gönderdi. Karşılaşmanın ilk yarısı Yeni Malatyaspor'un 1-0 galibiyetiyle kapandı. Karşılaşmanın 53. dakikasında Eren'in soldan pasında Pereira sert vurdu. Top kalenin yanından auta gitti. Yeni Malatyaspor'un, 55. dakikada soldan kazandığı korner atışını Sedat kullandı. Topa yükselip kafayı vuran Sadık'ın bu şutu kale direğinin yanından auta çıktı.

Samsunspor'un60. dakikadaki atağında Mustafa Sevgi'nin sağdan ortayı kesti. Ercan Yazıcı topa dokundu. Direğe çarpan top oyun alanına döndü. Defans uzaklaştırdı.

Yeni Malatyaspor'un68. Dakikadaki atağında Caner sağdan ortayaptı. Dialiba gelen topa yükselip kafayı vurdu. Top üstten auta gitti. Bu pozisyondan bir dakika sonra Samsun cezasahasının dışı sol çaprazdan Pereira kaleyi yokladı. Bu pozisyon da golsüz sonuçlandı. Karşılaşmanın 79. dakikasında Mba soldan Sinan'a pas çıkardı. Cezaalanına giren Sinan'ın şutunda top Kaleci Bekir'de kaldı.Samsunspor cezaalanında 86. dakikada yaşanan karambolde son olarak Eren topa dokundu. Kaleci Bekir, sol çaprazdan çizgi üzerinden topu kornere çeldi. Bu dakikadan sonra hakem, oynanmamış süre olarak 4 dakikayı işaret etti. O dakikalarda da gol olmayınca, karşılaşma, Yeni Malatyaspor'un 1-0 galibiyetiyle sona erdi.

DEVAMINI GETİREBİLECEK KABİLİYETTE

Taraftarı karşısındaki ilk maçından galibiyetle ayrılan Yeni Malatyaspor'un sürati de dikkat çekti. Geçen sezondan 6 futbolcusu bulunan Yeni Malatyaspor, 2'de 2 yapma başarısı gösterdi. Lige 6 puanla başlayan Yeni Malatyaspor, bunun devamını getirebilecek kabiliyete de sahip.

Samsun karşısında 1-0'lık skoru 45. Dakikada bulan Yeni Malatyaspor, bu tehlikeli skoru diğer 45 dakikada korumuş olması çok önemli. Skoru korumanın yanı sıra net pozisyonlar da bulan Yeni Malatyaspor, olumlu yolda olduğunu da gösterdi.

Ofansif anlamda her iki takımda birbirine güç dakikalar yaşatmayı başardı. Karşılıklı ataklarla geçen 90 dakikada Yeni Malatyaspor, rakibine göre daha iyiydi.

SAKATLAR DA DÖNERSE

Zirve mücadelesi için potansiyeli olan bir takım olan Yeni Malatyaspor, geçen seneden sadece 6 futbolcusu bulunuyor. Çalışarak daha üstün bir oyun ortaya koyabilecek Yeni Malatyaspor, sakat futbolcuların da takıma katılmasıyla daha da güçlü olacak.

Önümüzdeki hafta oynanacak Denizlispor maçı geleceğe daha büyük umutlar beslememizi sağlayacaktır.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!