dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.52
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2420.3
  • BIST
    9710.24
  • BTC
    66407.4$

ilk oy, Ak oy


ilk oy, Ak oy
AK Parti Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, AK Parti'nin Türkiye'de 13 yıllık süreçte çok önemli hizmetlere imza attığını söyledi.
Narin

AK Parti Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Seçim çalışmaları kapsamında Kanalboyu esnafı, Malatya Eczacılar Odası, Sami Kasap Kültür ve Sanat Merkezi, İşçi Emeklileri Dul ve Yetim Derneği ile Harp Malulleri Dul ve Yetim Derneği'ni ziyaret eden Çalık, önemli açıklamalarda bulundu.

İLK OY, AK OY

Milletvekili Çalık, 1 Kasım'da yapılacak olan seçim kapsamında ilk olarak Kanalboyu'ndaki esnaflarla bir araya geldi. 1 Kasım seçimleri için destek ve dua isteyen Çalık, ilk defa oy kullanacak olan gençlerle fotoğraf çektirdi. “İlk oy, AK oy” diyen Çalık, 1 Kasım'da tek başına iş başına gelmek istediklerini ifade etti.

AK Parti iktidarı döneminde esnaflara sağlanan desteklerden de bahseden Çalık, “AK Parti, 13 yıl boyunca esnafına destek vermiştir. Bu destekler kapsamında çiftçilerin ve esnafın prim oranı, yüzde 40'tan yüzde 33,5'e indirilmiş. İş kazası geçiren çiftçi ve esnafa hem aylık bağlanmış hem de geçici iş göremezlik ödeneği verilmiş. Vefat eden çiftçi ve esnafın yetim kalan kızına yirmi dört aylık tutarında çeyiz yardımı yapılmaya başlanmış ve kredi borcu olan esnafı krediden mahrum etme yerine, verilen krediden prim borcunu mahsup etme uygulaması getirilmiştir” ifadelerine yer verdi.

Esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet eden Çalık, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşları kırmadı. Çalık, daha sonra Malatya Eczacılar Odası'nı ziyaret etti. Malatya Eczacılar Odası Başkanı Tahir Özelçi, eczacı olan Çalık'ın sorunlarıyla yakından ilgilendiğini kaydetti. Çalık ise 13 yıllık AK Parti iktidarları döneminde sağlıkta çok büyük dönüşümlere imza attıklarını ifade etti.

Sağlıktaki dönüşümlerin kendilerine çok önemli katkılar sağladığını kaydeden Milletvekili Çalık, "Bu dönüşüm eczacılara çok büyük yükler getirdi. Bu yüklerin kaldırılması, sözleşmelerin imzalanması, 61976 sayılı yasanın çıkarılması, meslektaşlarımızla hükümetimiz arasında yaşanılacak her türlü sorunun çözülmesinde onlarla beraber hareket etmek benim için büyük bir onurdu” şeklinde konuştu.

1 Kasım'da önemli bir seçimin yapılacağını belirten Çalık, "1 Kasım'a giderken istikrarın her şeyden önde olduğunu, Türkiye'nin birliğinin, dirliğinin, kardeşliğinin çok önemli olduğunu, bunun içinde siyasi istikrar adına tüm meslektaşlarımdan da AK Parti'ye gönül dolusu duaları ve fiili katkılarıyla destek vermelerini istiyorum" ifadelerini kullandı. Milletvekili Öznur Çalık, daha sonra İşçi Emeklileri Dul ve Yetim Derneği'ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Çalık, AK Parti'nin ilk kurulduğu günden bu yana emeklilerin en fazla oy veren yaş kesimi olduğunu kaydetti.

AK Parti'nin Türkiye'ye yaptığı kazanımları en iyi emeklilerin bildiğini dile getiren Çalık, "Yaşanan ekonomik krizler, kuyruklar dahil olmak üzere 25 Cent'e muhtaç olduğumuz dönemler dahil olmak üzere, bankaların boşaltıldığı dönemler, emeklilerin ve memur maaşlarının ödenemediği dönemler dahil olmak üzere hepsini yaşadınız. Dolayısıyla 13 yıl boyunca AK Parti'nin Türkiye'ye yapmış olduğu kazanımları en iyi siz biliyorsunuz. 13 yılda çok önemli hizmetler yaptık. 7 Haziran öncesi emeklilerimizin maaşlarına mutlaka iyileştirme yapmamız gerekiyor dedik. Bir yıllık bin 200 TL, seyyanen aylık 100 TL Temmuz ayında da maaşınızı aldınız. Sonrasında yeni yapacağımız düzenlemeyle birlikte emeklilerimize Başbakanımız müjdeyi verdi, bin 200 TL'de cepte. Allah nasip ederse bundan sonrada bin 200 TL'yi emekli büyüklerimizin cebine inşallah koyacağız” diye konuştu.

78 MİLYON KARDEŞÇE

Son olarak Harp Malulleri Dul ve Yetim Derneği'ni ziyaret eden Çalık, burada yaptığı konuşmada, kardeş kavgasının son bulmasını istediklerini söyledi.

Çalık, "Kürt'ü Türk'e, Türk'ü Kürt'e kırdıran, Alevi'yi Sünni'ye, Sünni'yi Alevi'ye kırdıran, geçmiş dönemin derin devlet bağlantılarının gün yüzüne çıktığı eski Türkiye'nin yeniden hortlatılmak istendiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. AK Parti iktidarları döneminde ciddi manada bölgemizle ilgili yaşanılan sorunları sosyal, kültürel, ekonomik anlamda ayağa kaldırmak için mücadele ettik. İnşallah 78 milyon vatandaşımızın kardeşçe yaşayacağı bir ülke için hepimiz var gücümüzle devam edeceğiz. Ama sırtını PKK'ya dayayanlar, sırtını PYD'ye dayayanlar, bilsinler ki, bizim arkamızda milletimiz var” sözlerini kaydetti.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!