dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.66
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2507.1
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    61865.01$

İlk Rektörlük icraatı ne oldu?


İlk Rektörlük icraatı ne oldu?
İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Ahmet Kızılay, atama kararnamesinin açıklanmasından hemen sonra Hükümet Meydan'ında Vatan nöbeti tutan vatandaşlarla bir araya geldi.
Narin

Geçtiğimiz haftalarda İnönü Üniversitesinde yapılan Rektörlük ön seçimlerinden birinci olarak çıkan ve dün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İnönü Üniversitesinin yeni Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Ahmet Kızılay, FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine karşı Hükümet Meydanı'nda Vatan nöbeti tutan vatandaşlarla bir araya geldi.

Vatan nöbetine katılarak ilk rektörlük icraatını gerçekleştiren Prof. Dr. Ahmet Kızılay, meydanda kurulu platforma çıkarak bir selamlama konuşması gerçekleştirdi. Kızılay konuşmasında, "Üniversitemizi başta bu hain darbenin bir daha ülkemizde yaşanmaması için yeniden yapılandıracağız" dedi.

Malatyalılarla demokrasi nöbetinde bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden yeni Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rektörlük görevini kendisine verdiğini kaydederek, "Nasip olursa önümüzdeki 4 yıl boyunca İnönü Üniversitesi'ni Türkiye'nin en iyi üniversitesi yapmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında darbe girişimine de değinen Kızılay, Türk Milletinin güçlü duruşuyla darbeyi engellediğini dile getirerek, "İnşallah bundan sonraki dönemde de ülkemizi başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, hükümetimizle ve bütün kuruluşlarımızla daha ileriye götüreceğiz. Üniversitemiz de bu süre içerisinde şehrimizle bütünleşecek ve şehrin bütün kurumlarıyla çok yakın diyalog içerisinde çalışacak. Bilimde ve eğitimde Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birisi olacak. Üniversitemizin 41 yıllık birikimini birlik ve beraberlik içerisinde çok daha ileriye taşıyacağız. Üniversitemizi başta bu hain darbenin bir daha ülkemizde yaşanmaması için yeniden yapılandıracağız" şeklinde konuştu.

Konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Prof. Dr. Ahmet Kızılay, "Sizin bu birlikteliğiniz ve coşkunuz ülkemizdeki bu zor, sıkıntılı günlerin başarıyla aşılmasını sağladı. İnşallah önümüzdeki günlerde tümüyle ferahlamış oyacağız. Hem şehrimiz hem de ülkemiz çok daha güzel günlere, aydınlık günlere kavuşacak. Ben bu kutlu yürüyüşünüze ve güçlü duruşunuza dimdik, birlik ve beraberlik içerisinde devam etmenizi diliyorum" diye konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!