dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.66
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2507.1
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    61865.01$

İlk uygulama Pütürge ve Doğanyol'a...


İlk uygulama Pütürge ve Doğanyol'a...
Malatya Büyükşehir Belediyesi iş makinesi parkını asfalt plenti ve mobil mıcır yıkama makinesi ile güçlendirdi. Belediye Başkanı Ahmet Çakır, seyyar asfalt plenti projesinin Türkiye’de ilk öncüsünün Malatya Büyükşehir Belediyesinin olduğunu ifade etti.
Narin

Büyükşehir süreciyle birlikte ilçelerde ve kırsal bölgelerde önemli hizmet ve yatırımlarda bulunan Büyükşehir Belediyesi, hizmetlerin daha sağlıklı ve hızlı bir şekilde yapılması için mobilize araçlarının sayısını artırıyor. Bu amaçla saatte 120 ton sıcak asfalt üretebilen mobil asfalt plenti ile mobil mıcır yıkama makinesi alındı.

Her türlü donanıma sahip makineler için Büyükşehir Belediyesi önünde bir tören düzenlendi. Törene AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat, Kale Belediye Başkanı Cemal Akdemir, bazı meclis üyeleri, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, muhtarlar ve AK Parti teşkilat üyeleri katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yeni alınan iş makinelerinin Büyükşehir Belediyesinin hizmet kabiliyetini artıracağını söyledi.
Seyyar asfalt plenti projesinin Türkiye'de ilk öncüsünün Malatya Büyükşehir Belediyesinin olduğunu ifade eden Çakır, “İlk seyyar asfalt plentini 2014 yılında almıştık. O plentle ilçelerimizde çok önemli mesafeler kat ettik. Yeni alınan plentimiz saatte 120 ton sıcak asfalt üretebilecek kapasitede, mıcır yıkama makineside asfaltta kullanacağımız malzemeyi temizleyecek. Bu araçlarımızın bize maliyeti 2 milyon lira, 1 yılda yapacağımız hizmetlerle kendilerini amorti edecekler. Çünkü nakliye giderleri asfalt kadar maliyet tutuyor. Araçlarımız daha fazla üretim ve hizmet yapma imkanı sağlayacak. 2015 yılında 1200 kilometrenin üzerinde asfaltlama çalışması yaptık. Bu senede iyi noktadayız. 15 Temmuz süreci ve uzun tatillere rağmen şuana kadar 680 km. asfaltlama çalışması yaptık. Güz döneminde yapacağımız çalışmalarla bu yılda bin kilometrenin üzerinde asfaltlama çalışması yapmış olacağız. Yol noktasında güçle ve özverili bir ekibimiz var. Bir takım ruhu oluşmuş, hedefine koşan, iş üreten ekibimiz var. Ben ekibimizi yürekten kutluyor. İş kazaları noktasında gerekli önlemlerin alınması için dikkatli olmalarını istirham ediyorum” şeklinde konuştu.

Törende söz alan AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin'de Büyükşehir sürecinin ardından Büyükşehir Belediyesinin Malatya genelinde devasa ve güzel hizmetler ürettiğini söyledi.

Sahada Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin hizmet noktasında iyi izler bıraktığına değinen Şahin, “Bu izleri her yerde görmek gerçekten göğsümüzü kabartıyor. Çok kilometre yapan milletvekillerinden biriyim. Geçen Doğanşehir'e gittik. Elbistan sınırına kadar 7-8 köyü gezdik. Arabamıza toz bulaşmadı. Buda devletimizin, hükümetimizin ve Büyükşehir Belediyelerimizin ne kadar iyi çalıştığını gösteriyor. Bunların daha fazlasını yapmak zorundayız. İlçelerimizin sorumluluğunda bulunan ara sokaklara da Büyükşehir Belediyemiz el atıyor. Burada 2 trilyondan fazla yatırım yapılmış. Buradaki asıl amaç kent merkezinden malzeme taşımadan yerinde üretilerek yapılacak işte yarı yarıya tasarruf sağlamaktır. Sıcak asfaltı sadece il merkezlerinde ve duble yollarda görüyorduk. Şimdi bütün ilçelerimizde her yerde görmeye başladık. Yapılan yollarda öyle küçük yollar değil, şimdi daha güvenli ve geniş yollarda yolculuk ediyoruz. Bu mobilize ekipler dağ köylerinde kaliteli hizmet üretecek. Ben Başkanımı ve bütün ekibi kutluyorum” diye konuştu.

Törenin sonunda dualar edilerek yeni iş makineleri ilk iş yerleri olan Pütürge ve Doğanyol'a gönderildi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!