dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2323.7
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70789.48$

İmama benziyor muyum?


İmama benziyor muyum?
Ankara'da tutuklu bulunan dönemin Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanlığı Teşkilat Şube Müdürü Kurmay Albay Bilal Akyüz, SEGBİS ile Malatya'daki duruşmada ifade verdi. FETÖ'nün Kara Kuvvetleri imamı olduğu iddia edilen Akyüz, 'Sizce ben öyle birine benziyor muyum' dedi.
Narin

HABER MERKEZİ- MALATYA

Malatya'daki FETÖ/PDY davasında tanık olarak dinlenen FETÖ'nün sözde kara kuvvetleri imamı olduğu öne sürülen Bilal Akyüz, "Sizce ben öyle birine benziyor muyum" dedi. Ankara Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve FETÖ'nün 'Kara Kuvvetleri İmamı' olduğu ileri sürülen dönemin Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanlığı Teşkilat Şube Müdürü Kurmay Albay Bilal Akyüz tanık olarak SEGBİS ile Malatya'daki davada ifade verdi.

KARATAŞ İLE 12 GÖRÜŞME
İddianamede Malatya'daki davada tutuklu bulunan eski Tuğgeneral Zeki Karataş ile 15 Temmuz günü 12 kez görüştüğü belirlenen Akyüz, Karataş'ı Akademiden tanıdığı için aradığını ileri sürdü. Bu aramadan dolayı Karataş'ın da şaşırdığını iddia eden Akyüz, "Benim 2. Ordu karargahı ile görüşmemde darbe ile ilgili herhangi bir konu olmamıştır" iddiasında bulundu.

"NET HATIRLAMIYORUM"
Mahkeme Başkanı Vedat Koç'un "HTS kayıtlarına göre 12 kez Zeki Karataş ile görüşmüşsünüz. Ne konuştunuz telefonda?" diye sorması üzerine Akyüz, "Şu an görüşmelerin hepsini net hatırlamıyorum. Darbe ile ilgili herhangi görüşmemiz olmadı. Ben karargahların durumunu öğrenmek için aramıştım. Genelde bunlar için aradım" diye konuştu.

GÖRÜNTÜSÜ NASIL OLUYOR?
Mahkeme Başkanı Koç'un, 'FETÖ'nün Kara Kuvvetleri Komutanı olduğunuz yönünde iddialar var" sorusuna ise Akyüz ilginç bir cevap vererek, "Şu an orada herkes beni görüyor. Sizce ben öyle birine benziyor muyum" dedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Koç, "Görüntüsü nasıl oluyor peki' dedi.

FETÖCÜ BASINI SUÇLADI
Bilal Akyüz, temsilciyim dediğini ancak basının bunu imam diye çevirdiğini öne sürerek, "İddianamede basından bu ifade geçiyor. Ben temsilciyim dedim onlar imam olarak yazmışlar. İddia var. Buna siz de inandığınıza göre başarılı olmuştur" ifadesini kullandı.

"TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİ̇M"
Akyüz, darbe girişiminden ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın televizyondan yaptığı açıklama ile haberdar olduğunu ileri sürdü. Akyüz ayrıca darbecilerin yayımladığı sözde sıkıyönetim komutanlığı mesaj emrini de basından gördüğünü ileri sürdü.

KONUŞTUĞU KİŞİYİ DE TANIMIYORMUŞ!
Akyüz'ün, Malatya'daki davada tutuklu bulunan sanıklardan Erkan Varol'u da tanımadığını iddia etmesi üzerine Mahkeme Başkanı Vedat Koç, "HTS kayıtlarına göre Erkan Varol ile darbe günü çok sayıda görüşmeniz var" dedi. Akyüz ise "Başkaları görüşmüş olabilir bilmiyorum ama ben görüşmedim" diye cevap verdi. Diğer tanıkların da dinlenmesi ile mahkeme duruşmaya öğle arası verdi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!