dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63679.500$

İnşallah, yine üzülecekler


İnşallah, yine üzülecekler
Başarısızlık için duacı olanlar...
Narin

YORUM/ANALİZ: MEHMET AYHAN 

Yeni Malatyaspor, geride bıraktığımız 2 haftada 6 puanı hanesine yazdırarak bir başarı elde etmiştir. Geçen sezonki kadrosunda büyük bir revizyona gitmiş takım için olumlu bir tablo var karşımızda. Ligin gediklisi olmuş diğer takımlara baktığımız zaman iyi bir yolda olduğunu söyleyebiliriz. Önemli olan bu iyi yolda emin adımlarla ilerlemektir. Geçtiğimiz iki haftada bir başarıya bakarak yürümeye kalkarsak daha ilk adımlarda tökezlememiz işten bile değil. 

 

ADİL BAŞKAN'IN AÇIKLAMALARI 

Önceki gün Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı sayın Adil Gevrek, şampiyonlukla ilgili bir iki kelam etmişti.  Adil beyin bu sözlerini başka başka yerlere çekenler oldu. Nitekim sözlerinin başka başka yerlere çekildiğini gören Adil Başkan da başka bir açıklamayla yanlışı düzeltme yoluna gitti. “Bu yıl şampiyon olamazsak seneye olalım diyorum” şeklindeki sözleriyle başladığı açıklamasında iyi çekilmiş bir fikstürün avantajını kullandıklarını, Mersin ve Samsun gibi iki önemli takımı geride bıraktıklarını söyledi. Yeni bir takım olmanın verdiği dezavantajı da dile getiren Adil Gevrek, bu ligde kolay maçın olmayacağını belirterek, bu 6 puanı fazla abartmadan ve fazla da küçültmeden yola devam etmemiz gerektiğini belirtti. 

 

BU LİGDE, KOLAY MAÇ YOK 

Adil Gevrek, bu açıklamasıyla gerçekçi bir perspektif çizdi. Çünkü, yeni bir takımla bu sezona başlandı. Bu yeni takımdaki futbolcuların büyük bir çoğunluğu geçtiğimiz sezon başka kulüplerde oynadı. Yeni futbolcularla, yeni sayılabilecek bir kulüp olarak, Süper Lig tecrübesi yaşamış takımlarla mücadele ediliyor.  “Yapılan transferler isabetli miydi?” diye soracak olursanız, hazırlık kampına ve geride kalan 2 haftaya bakarak “Evet” cevabını verebilirim.  “Eksiklikler var mı? diye soracak olursanız, onu da “Evet” diye cevaplar ve “Bu eksiklikler mevcut kadroyla giderilebilir” diye eklerim.  

 

 

ÇOK BİLİNMEYENLİ DENKLEM 

Geçtiğimiz sezon takımın önüne konulan hedefin tutturulmuş olması bu sezon da hedefin tutturulacağı anlamına da gelmez. Ortada çok bilinmeyenli bir denklem var. Yeni bir takım, yeni bir lig (Ligdeki ikinci sene olması tecrübeli olduğu anlamına gelmez), Süper Lig'den gelen yeni takımlar ve ekonomik imkan veya imkansızlıklar, bu denklemin bilinmeyenleri.  

Burada şunu da eklemek isterim: “Geçen sezon puan tablosunun ortalarını hedeflediyseniz ve bu hedefi tutturduysanız, bu sezon hedefinizi büyütmelisiniz. Hedefiniz şampiyonluk olmalıdır” 

 

KULÜBEDEKİ DE KALİTELİ OLMALI 

Şampiyonluğu isteyen bir kulüp de sahaya sürdüğü futbolcularla aynı kalitede futbolcuları kulübesinde tutarak bu hedefine ulaşır. Yeni Malatyaspor'un başında, transferin son dakikasına kadar futbolcu değerlendirmesine odaklanmış bir yönetim var. Son dakikaya kadar transferi kovalamış, elindeki futbolcuların üstünde bir kaliteye sahip futbolcuya ulaşamamış bir yönetimden bahsediyoruz. Ellerindeki bütün imkanları seferber eden ancak gerçekçiliği de elden bırakmayan bir yönetim var. Müflis tüccar mantığıyla hareket etmeyen, israfa kaçmadan transferi noktalayan bir yönetimden bahsediyoruz. Adil Gevrek ve yönetimi ellerindeki imkan nispetince hareket etmektedir. Kulübün kendi ayakları üzerinde durması gerektiğinin bilinciyle transferlerini yapmışlardır. Kimseye “Eyvallah” çekmeden, kendi yağında kavrulmaya çalışmıştır. Kaldı ki kurulan bu takım şampiyonluk hedefi olan bir takımdır. Eğer hedef yine orta sıralar olsaydı bu kadar güçlü bir takım kurulmazdı. Hem güçlü bir takım kurulmuştur hem de eldeki imkanlar sonuna kadar zorlanmıştır.  

 

BİR AVUÇ BAHTSIZIN VARLIĞINI HEPİMİZ BİLİYORUZ 

Adil Başkan'ın yaptığı ilk açıklamaya bakarak eleştirmenin mantığını göreve geldiği günden beri önünü kesmeye çalışanlara bakınca görürsünüz. Önceki dönemlerde olduğu gibi Adil Gevrek ve yönetiminin başarısızlığını, dolayısıyla Malatyalı futbolseverlerin üzülmesini isteyen bir avuç bahtsızın varlığını hepimiz biliyoruz. Şampiyonluk hedefi olan bu takım, İnşallah bu sezon yine hedefine ulaşır da başarısızlık isteyenler, karalar bağlayarak sonraki sezonu beklemeye başlar. 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!