dore okulları
Malatya
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2489.9
  • BIST
    9546.39
  • BTC
    62242.54$

'İnsanlar olduğu sürece suç işlenecektir...'


'İnsanlar olduğu sürece suç işlenecektir...'
Malatya Valisi Mustafa Toprak ilçe gezileri kapsamında Akçadağ’ı ziyaret etti. Çeşitli temaslarda bulunan Toprak, yetkililerden ilçenin sorunları hakkında bilgiler aldı.
Narin

İlçe gezisine Akçadağ Kaymakamlığını ziyaret ederek başlayan Vali Toprak, Kaymakam Serdar Demirhan'dan ilçenin genel durumu ve devam eden yatırım çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan'dan da belediye çalışmaları ve ihtiyaçları hakkında bilgiler alan Vali Toprak daha sonra Akçadağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Anadolu Sağlık Meslek lisesini ziyaret etti. Buradaki sorun ve sıkıntıları yerinde tespit eden Toprak daha sonra beraberindekiler ile birlikte bir sınıfa girerek öğrenciler ile sohbet etti.

Öğrencilerden sorunları hakkında bilgi alan Vali Toprak, “Bu millet ve memleket sizden çok şey bekliyor. Bu memleketi gençliğimize emanet edeceğiz derken boş yere söylemiyoruz. Biz geçmişte büyüklerimizden görevi aldık, deruhte ediyoruz, yürütüyoruz, bizlerde sizlere tevdi edeceğiz. Sizlerin kendine güvenen, bilgili, ayakları yere basan ve bilgiyle tesis edilmiş bir şekilde geleceğe yürümeniz gerekiyor.” diye konuştu.

Öğrencilerden söz alan Atakan Bal ise ziyaretlerinden dolayı Toprak'a teşekkür ederek “Tabii ki bizlerde öğrenciler olarak Devletimize ve Milletimize her türlü destek de bulunacağız. Bu desteği genellikle okuyarak, Devletimizi, Milletimizi daha üst mertebeye taşıyarak bütün dünyaya kanıtlamaya çalışacağız, hainlere hiçbir zaman fırsat vermeyeceğiz, onlarda hiçbir zaman beceremeyecekler.” şeklinde konuştu.

Akçadağ Ceza İnfaz Kurumu İnşaatında inceleme

Vali Toprak ve beraberindekiler daha sonra Güzyurdu Mahallesi sınırlarında bulunan ve yapımına başlanılan Ceza İnfaz Kurumu inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Burada firma yetkililerinden inşaat hakkında bilgiler alan Toprak, Akçadağ Ceza İnfaz Kurumunun 250 açık ve 750 kapalı olmak üzere toplam bin kişi kapasiteli olacağını söyledi. Ceza İnfaz kurumunun diğer yerleşkeleri ile modern bir kampüs olacağını ifade eden Toprak, Malatya-Kayseri Karayolu'ndan Erhaç Havaalanına giden yoldaki çalışmalar hakkında da bilgiler aldı.

Yapılacak olan cezaevinin Akçadağ'a ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulunan Toprak, “Cezaevi yapmak çok hoş gibi gözükmez, ama insanlar olduğu sürece suç olacaktır, suçun karşılığında da ceza mutlaka olmalıdır. Bu manada da buralar daha modernize edilirse buradaki insanlarında ıslah edilmesi, topluma kazandırılmış bir şekilde çıkmasını da sağlamış oluruz. İşin esası budur.” dedi.
“Mermer İhtisas OSB'nin kurulmasında sorumlu ve yükümlüyüz”

Toprak, Akçadağ ilçesi ziyaretinde son olarak mermer üreticileri ile bir toplantı gerçekleştirerek Akçadağ Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile bazı mermer ocaklarında incelemelerde bulundu.

İlçe Kaymakamı Serdar Demirhan, Belediye Başkanı Ali Kazgan ve Akçadağ Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürü İbrahim Çoban'ında hazır bulunduğu toplantıda Mermer Organize Sanayi Bölgesinin son durumu ele alınarak yapılacak çalışmalar değerlendirildi.
Kendilerinden önce Akçadağ Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması için kararı alındığını anımsatan Toprak, plan çalışmaları eksikliğinin tamamlanarak Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na gönderildiği belirtti. Planın onaylanması ile hızlı bir şekilde kamulaştırmaları tamamlayacaklarını kaydeden Toprak, bir taraftan da parselasyon çalışmalarını devreye sokacaklarını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Doğu ve Güneydoğu için açıkladığı teşvik bölgesinde Malatya'nın da bulunduğunu kaydeden Toprak, bu kapsamda teşvik siteminin Akçadağ OSB ve sektöre de katkı sağlayacağını söyledi.

Toplantı sonunda Akçadağ Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulacağı araziye gidilerek burada incelemelerde bulunan Toprak, yetkililerden detaylı bilgiler aldı.

Burada bazı mermer ocaklarını da ziyaret eden Vali Toprak, çalışmalar ve çıkarılacak mermerlerin OSB'ye nakli konusunda yaşanabilecek sorunlar hakkında da bilgi aldı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!