dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.55
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2490.0
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    63649.34$

İrademize sahip çıkmak için evet!


İrademize sahip çıkmak için evet!
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Referandum çalışmaları kapsamında Malatya'nın Arapgir ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelen '16 Nisan'da kendi irademize sahip çıkmak adına sandıklara gidip hep beraber evet diyeceğiz' dedi.
Narin

HABER MERKEZİ – MALATYA

AK Parti Malatya İl Teşkilatı tarafından gerçekleştirilen referandum çalışmalarına katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Arapgir ilçesini ziyaret etti. Burada Samime Aydınlar Kongre ve Kültür Merkezi'nde Arapgirlilerle buluşan Tüfenkci, yeni Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi hakkında bilgi verdi ve 16 Nisan'daki halk oylamasında destek istedi. Güçlü Türkiye olmanın sadece AK Parti'nin hayali olmadığı kaydeden Tüfenkci, "Güçlü bir Türkiye ve yönetimi, rahmetli Turgut Özal, Süleyman Demirel, Alparslan Türkeş ve Adnan Menderes'in de hayaliydi" dedi. Türkiye'nin bugüne kadar bir çok terör örgütüyle mücadele ettiğini anımsatan Tüfenkci, terörle mücadelenin yanı sıra ülkenin büyümesi içinde her saniye çaba içerisinde olduklarını söyledi.


KOALİSYONLAR OLMAMALI
Geçmiş dönemlerde yaşanan koalisyon hükumetlerinin artık olmaması için 16 Nisan'da halkın onayına sunulacak olan yeni anayasa değişikliğinin önemli olduğunun altını çizen Tüfenkci, Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sisteminin gelmesi ile birlikte artık koalisyonların olmayacağını dile getirdi. Hiçbir gücün milletin iradesine ipotek koymasını istemediklerini belirten Tüfenkci, bunun için de 16 Nisan'da halkın kendi iradesine sahip çıkarak sandıklara gidip hep birlikte evet diyeceğini kaydetti.

AVRUPALI TÜRKLER OY KULLANIYOR
Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının oy kullanmaya başladığını kaydeden Tüfenkci, "Allah'a hamd olsun baktığımız zaman kapılarda gümrüklerde oy kullanılmaya başlandı. Yurt dışında oy kullanılmaya başlandı. Baktığımız zaman 1 Kasım seçimlerinin ilk gününde 10 bin kişi, referandum oylamasının ilk gününde ise 38 bin kişi sandık başına gitti. Yani millet bu anayasa değişikliğine esasında sahip çıkıyor, ilgi gösteriyor, alaka gösteriyor" diye konuştu.


KILICININ HER TARAFI KESİYOR!
Halk oylamasına sunulacak olan yeni anayasa değişikliği ile birlikte yönetimdeki çift başlılığın kalkacağına işaret eden Bakan Tüfenkci, yeni hükumet sisteminin hayata geçmesi ile güçlü bir yasama, yürütme ve yargının olacağını vurguladı. Referandum sürecinde ana muhalefet ve diğer hayır cephesinin anayasa değişikliği ile ilgili milleti yanılttığını söyleyen Tüfenkci sözlerini şöyle sürdürdü: "Siz bakmayın muhalefetin yalanlarına. Onların söyleyeceği, ifade edeceği hiç bir konu olmadığı için ha bire dün başka söylüyorlar, bugün başka söylüyorlar. Akıllarına ne gelirse söylüyorlar. Oysa zahmet edip 18 maddeyi bir okusalar bu anayasa değişikliğinin ne getirdiğini onlar da görecekler. Eğer 'hayır' diyen birini görürseniz sorun, deyin ki 'Bu anayasa değişikliği, yargıda, mecliste ne getiriyor?' Size ne anlatacaklar bakın. İşte ana muhalefet partisinin genel başkanı çıkıyor, anlattıklarını hep beraber dinliyoruz, izliyoruz. Sallıyor da sallıyor. Kılıcının her tarafı kesiyor mübarek"


MİLLET HANINI ZİYARET ETTİ
Bakan Tüfenkci, daha sonra beraberindekiler ile birlikte Arapgir ilçesinde tarihi Millet Hanını ziyaret etti. Tüfenkci ilçe ziyaretini esnafları ziyaret ederek tamamladı. Arapgir ilçe gezisine Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ile Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu da eşlik etti.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!