dore okulları
Malatya
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.54
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2495.9
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    63551.84$

Kaçacak yer yok, her yer FETÖ!


Kaçacak yer yok, her yer FETÖ!
Fetullahçı Terör Örgütü'nün telefon dinlemelerinde pek çok usulsüzlük yaptığını belirten Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Teftiş Kurulu Başkanı Yunus Nadi Kolukısa, 'Sistemi öyle bir ayarlamışlar ki dinlemeyi talep eden kolluk gücü kendisinde, karar veren hakim de kendisinde. Süreyi uzatan hakim de kendisinde. Hiçbir şekilde kaçacak bir yer yok' dedi.
Narin

HABER MERKEZİ- ANKARA

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Teftiş Kurulu Başkanı Yunus Nadi Kolukısa, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) telefon dinlemelerinde yaptığı usulsüzlüklere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. FETÖ militanlarının sistemi kendilerine göre ayarladığına dikkat çeken Kolukısa, "Dinlemeyi talep eden kolluk gücü kendisinde, karar veren hakim de kendisinde. Süreyi uzatan hakim de kendisinde. Hiçbir şekilde kaçacak bir yer yok. Sistemde hiçbir açık bırakmamışlar" dedi.

ÖNLEME MAKSADIYLA KUMPAS
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde "Türkiye'de Önleme Dinlemeleri Konferansı"nda konuşan Kolukısa, Ergenekon, Balyoz, İzmir Askeri Casusluk dosyalarının temelindeki usulsüz olarak yapılan 'önleme dinlemelerin' yattığını söyledi. Adli ve önleme olmak üzere iki şekilde dinleme kararı verildiğini kaydeden Kolukısa, önleme dinleme kararlarının emniyet, jandarma ve Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) talebiyle mahkemeler tarafından çıkarıldığını kaydetti.

ÖNLEMEDE SUÇ ŞÜPHESİ ESAS
Kolukısa şöyle konuştu: "Adli dinlemelerde somut bir suç vardır. Önleme dinlemelerinde ise ortada bir suç değil, suç şüphesi var. Bu doğrultuda karar çıkarılıyor. Önleme dinlemeleri devletin birliği ve güvenliği açısından bilgilerin elde edilmesi amacıyla yapılıyor"

TALEP EDENLER İHRAÇ EDİLDİ
HSYK Teftiş Kurulu'nun 2014'te tüm dinleme kararlarının tespitlerini yaptığını söyleyen Kolukısa, söz konusu kararları talep eden kolluk görevlilerinin ve dinleme kararlarını veren hakimlerin çoğuna FETÖ'den işlem yapıldığını ve bazılarının meslekten ihraç edildiğini bildirdi.
Kolukısa, soruşturmalar kapsamında dinlemelerle ilgili yapılan usulsüzlükleri anlatarak, kişilerin farklı kod isimlelerle terör örgütü üyesi olarak dinlendiğini aktardı.

3 AYI GEÇMEYECEK İZİN VERİLİR
Kolluk güçlerinin ve MİT görevlilerinin talebiyle hakimlerce önleme dinlemelerinin üç ayı geçmeyecek şekilde verildiğini ve bu sürenin en fazla üç kez uzatabildiğini ifade eden Kolukısa, kanunda bir kişinin en fazla dokuz ay dinlenebileceğinin hükme bağlandığını ancak terör örgütü faaliyeti kapsamındaki devam eden tehlikeler çerçevesinde hakimlerin üç aydan fazla olmamak üzere süreleri uzatmasıyla bir kişinin 9 aydan daha fazla sürelerde de dinlendiğini kaydetti.

DİNLEMELERLE KUMPAS KURDULAR
FETÖ'nün dinlemelerde kumpaslar kurduğunu belirten Kolukısa, "terör örgütü üyesi" olduğu iddiasıyla bazı kişilerin birkaç yıl dinlendiğini bildirdi.

HSYK'DAKİ DEĞİŞİKLİKLER
Anayasa değişikliğinde HSYK'nın yapısıyla ilgili de düzenlemeler bulunduğunu hatırlatan Kolukısa, HSYK'nın isminin Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) olacağını ve üye sayısının 13'e düşeceğini belirtti. HSYK'nın seçimle oluşmasının hakimler ve savcılar arasında ciddi sıkıntılar oluşturduğunu anlatan Kolukısa, "Adaylar kendini anlatmak istiyor, geziyor. Bu bir hakim ve cumhuriyet savcısı için hiç olmaması gereken şeyler. Hakim ve cumhuriyet savcısının vazifesi adalet dağıtmak. Gezip propaganda yapmak, kendisini anlatmak gibi görevi de yok. Bunun çok ciddi sakıncaları olduğunu gördük. Hakim ve savcılar arasında bu konu büyük sorunlar oluşturdu. Sosyal medyayı kullanarak bazı propagandalar yapmaya çalıştılar. Bu hakimler ve savcılar içerisinde başka türlü ayrışmalara, bölünmelere, yanlış anlaşılmalara sebebiyet verdi ve bizi son derece yaraladı. Hakimler ve Savcılar Kanunu'ndaki bu değişiklik maddesi çok büyük önem arz ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

YENİ DÜZENLEME YARALARI SARAR
"Yeni düzenlemenin seçim atmosferinin oluşturduğu yaraları ortadan kaldıracaktır" diyen Başmüfettiş, katılımcıların soruları üzerine "Herkes dinleniyor" şeklinde bir algı oluşturulduğunu dikkat çekerek, "FETÖ'nün psikolojik bir travma yarattığının altını çizerek, Ergenekon, Balyoz, İzmir Askeri Casusluk gibi bu soruşturmalarda hedeflenen kişilerin "terör örgütü üyesi" iddiasıyla dinlendiğini kaydetti.

ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ
Konferansın sonunda Kolukısa'ya, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Özen çiçek takdim etti.Konferansa Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulkadir Gürer ile öğretim üyeleri katıldı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!