dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.55
  • EURO
    34.90
  • ALTIN
    2430.3
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66262.1$

Kaçan 2 puana üzüldük


Kaçan 2 puana üzüldük
Denizlispor, ayak uydurmaya çalıştı...
Narin

YORUM/ANALİZ: MEHMET AYHAN

TFF Birinci Lig 3. Hafta maçında Yeni Malatyaspor, Denizli deplasmanına çıktı. Karşılaşmada karşılıklı birer gol vardı. Maçın 56. Dakikasında Yeni Malatyaspor 1-0 öne geçti. Ancak bu avantaj sadece 20 dakika sürdü. Baştan sona ortada geçen bir karşılaşma neticesinde taraflar birer puanla haftayı kapatmış oldu. Bu sonucun ardından Yeni Malatyaspor maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

MAÇIN ÖNEMLİ DAKİKALARI

Oyunla ilgili görüşlerimize geçmeden akılda kalan önemli anları aktarmak isterim. Karşılaşmada 8. Dakika oynanırken gelişen Denizlispor atağında Barış'ın ceza sahası dışından vurduğu sert şut auta gitti. Yeni Malatyaspor'un gelişen atağında Sadık ceza sahası içinden attığı uzun pas, Pereira'ya ulaştı. Pereira rakip kaleci Necati'nin üzerinde topu aşırdı. Kaleye giden top çizgideyken Denizlispor defansı topu çıkarmayı başardı. 23. Dakikadaki bu pozisyonundan 6 dakika sonra yine Pereira sahnedeydi. Ceza sahası içinde topu rakip kalecinin üzerinden kaleye göndermek isteyen Pereira'nın vuruşu üstten auta çıktı. Karşılaşmada ilk yarı golsüz kapandı. İkinci yarı da top bir o kaleye bir bu kaleye gidip geliyordu. Maçta kronometre 56'yı gösterirken Yeni Malatyaspor bir serbest vuruş kazandı. Kullanılan sert şut Denizlisporlu futbolcular tarafından uzaklaştırıldı. Ceza yayı üzerinde topla buluşan Mba, çok sert ve düzgün bir vuruşla Yeni Malatyaspor'u 1-0 öne geçirdi. Bu golden sonra beraberliği arayan Denizlispor etkili gelmeye başladı. 67. Dakikada gelişen Denizlispor atağında sağ kanatta İsmail Haktan, topu Barış'a aktardı. Barış'ın ceza sahası içinde çevirdiği topta Moritz'in şutu Yeni Malatyaspor defansına çarparak auta çıktı. Bu pozisyondan 9 dakika sonra Denizlisporlu İsmail Haktan'ın ceza sahası içine indirdiği topu Ömer Alp filelere yolladı. Maçtaki skor 1-1'e geldikten sonra orta saha mücadelesinde dikkat çeken bir artış vardı. Tekrar öne geçmek isteyen Yeni Malatyaspor 77. dakikada atak olan taraftı. Bu atakta ceza sahası dışında topla buluşan Pereira'nın sert şutu az farkla auta gitti. Karşılaşmanın son anlarına 1-1 eşitlikle girilirken 90. dakikada sağ kanattan gelişen evsahibi takımın atağında Sankoh, topu Kappel'e verdiği ara pası direğin yanından dışarı çıktı. Hakem bitiş düdüğüyle taraflar birer puanla haftayı kapatmış oldu.

DENİZLİSPOR, AYAK UYDURMAYA ÇALIŞTI

Maçla ilgili değerlendirmemize geçecek olursak, ilk 20 dakikada Denizlispor'un daha etkili oynamaya çalıştığını bir nebze de olsa bunu başardığını söyleyebiliriz. İlk 20'den sonra ilk yarının sonuna kadar Yeni Malatyaspor'a direnmeye çalışan bir Denizlispor vardı. İkinci yarı başladığında Denizlispor'un seyircisine kendini ispat etme çabasını gördük. Ancak Yeni Malatyaspor maçın başından beri fiziki olarak daha diri ve güçlü görünen taraftı. Nitekim bu güçlü duruş 56. dakikada golü de getirdi.

Pereira'yı topla buluşturma konusunda başarılı olan Yeni Malatyasporlu futbolcular, bunda da büyük oranda başarılı oldular. Pereira'nın kaleciyle karşı karşıya kaldığı iki pozisyon vardı ki, bunların gol olmaması, Denizlispor'a moral niteliğindeydi. Maçın son dakikalarında Denizlispor'un kaçırdığı gol pozisyonu ise yürekleri ağıza getirdi.

KART KONUSUNDAKİ DİKKATSİZLİK…

Dünkü maçta, Yeni Malatyasporlu futbolcuların görevlerini yerine getirme konusundaki becerisini takdir ettimi belirtmek isterim. Eleştirebileceğim tek husus, kart görme konusundaki dikkatsizlikleriydi.

DENİZLİSPOR TARAFTARINA YAKIŞTIRAMADIM

Dünkü karşılaşmada evsahibi takımın taraftarlarına da bir iki kelam etmek gerekiyor. Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz'a yönelik edepsiz tezahüratlardan dolayı Denizlispor taraftarını kınıyorum. İrfan Buz'un rakip oyuncular veya taraftarlara karşı hiç bir hareketi olmamasına rağmen böyle bir muameleye maruz kalması benim gibi bir çok sporseveri üzmüştür. Bu gibi durumlara karşı alınan tedbirlerin yetersiz olduğunu düşünmüyorum. Bu tedbirler yeterlidir. Toplumdaki bir avuç kendini bilmezin ayıklanması konusunda polisiye tedbirler bazı zamanlarda işe yaramadığını görüyoruz. Bu ahlaksızları ayıklanması toplumun otokontrolüyle mümkündür.

GELECEKLE İLGİLİ ÜMİTLERİM HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Sonuçta Yeni Malatyaspor, bir puanla haftayı kapattı. Kayıpsız geçen iki haftanın ardından, rakip sahadaki 1 puan, nazarlık olur inşallah. Önümüzdeki hafta Yeni Malatyaspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u konuk edecek. Yeni Malatyaspor'un evindeki maçtan alacağı 3 puan moral-motivasyon açısından çok önemli. Bu takımı izledikçe gelecekle ilgili ümitlerimin her geçen gün biraz daha arttığını söyleyebilirim. Hem yönetimin, hem teknik heyetin, hem de futbolcuların, taraftarın şampiyonluk özlemine cevap verebilecek kapasitede olduğunu görüyorum. Yeter ki bu insanlar rahat bırakılsın. Yapıcı eleştiriler, onları daha çok kamçılayacaktır.

Son söz olarak, Kurban Bayramı'nın, ülkemiz, milletimiz ve bütün İslam Alemi için hayırlara vesile olmasını diliyor, saygılar sunuyorum.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!