dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.51
  • EURO
    34.95
  • ALTIN
    2447.8
  • BIST
    9721.78
  • BTC
    63457.85$

Kamuoyu gözüyle AK Parti ve Milletvekili 'ÖZ'


Kamuoyu gözüyle AK Parti ve Milletvekili 'ÖZ'
Seçime giderken Malatya'daki siyasi tablo ve ilişkiler yazıldı
Narin

Bu yazı, halk içerisinde yapılan kamuoyu araştırması sonucu ve halkın genel düşünceleri çerçevesinde kaleme alınmıştır.

7 haziran seçimlerine doğru Malatya'da Ak Partiden yeni adayların kim olacağından ziyade mevcut vekillerden kimler olmalı yada kimler olmamalı konusu kamuoyunda en çok tartışılan konu olmuş.

Genel kanıya baktığınızda kurunun yanında yaş da yanar misali aslında emeği geçen ile geçmeyeni, çalışan ile çalışmayanı ayırt etmeden hiç birisini istemiyoruz sesleri daha çok çıkıyor. Hatta eskilerin hepsini bir tarafa bırakın, Ak Parti kapalı zarf usulü yeni altı isim ile çıkarsa yine beşini kesin alır kanaati vardır. Emeği olan, çalışmalarından memnun olduğunuz birileri yok mu? Hiç mi razı olduğunuz, kendisine güvendiğiniz yok? Sorusuna da halkın cevabı genellikle şu olmuştur; Var ama burası artık Aslanın kediye boğdurulduğu yerdir. Aslan gibi adam var ama Ak Parti teşkilatı ayrılıkçı bazı vekilleriyle bir olup onu da pasifize etmişlerdir.

Kimdir bu pasifize edilen aslan diye tabir edilen vekil? Denilince de elbette ki bizi şaşırtmayan Ömer Faruk ÖZ cevabını alıyoruz.

Peki Ömer Faruk Öz gerçekten öyle biri mi yoksa bir şehir efsanesi mi? Madem öyleyse neden bu kadar önemli vekile halk sahip çıkmamaktadır? Sorusuna cevabı halk veriyor ve çok basit diyorlar!

Sahip çıkacağımız Ömer Faruk ÖZ tek olsa!... ve ekliyorlar; Neyi nerede ve kimden kurtaracağız ki?! Bu halkın % 70'i Ak Partili, ama Ak Parti yıllardır bu halka öyle bir teşkilat dayattı ki artık bizimde sabrımız taştı, bırak oy vermemeyi neredeyse aleyhte çalışmaya başlayacağız. Bu sıkışmış gaz ne zaman patlayacak, bu sabır ne zaman taşacak bilemiyoruz ama çok yakındır diyorlar.

Yıllardır bir aile şirketi Malatya'yı sadece kendi içinde yerken ne Ömer Faruk nede bizler bir şey yapabildik!. Sesimiz Ankara'ya ulaşmadı. Ömer Faruk gibi bu yapılanlara razı olmayan biri bile kavgacı, teşkilatla uyumsuz olarak genel merkeze lanse edildi. Hal böyle olunca kimi kime şikayet edeceksin ki!? Kime sahip çıkacaksın ki!? Sahip çıkınca eline ne geçecek ki!? diyorlar. Hangi sesimiz Ak Parti genel merkezine ulaştı!? Kimden şikayetçi olduysa bu halk onu tekrar daha güçlü bir şekilde önümüze koydular diyorlar.

Malatya'daki yapı nerede potansiyel birini buluarsa sahiplenip şirketlerine dahil etmek istediler. Enazından adını kendi cemaatleriyle çıkarmaya çalıştılar. Adam dişli çıkar kendilerine boyun eğmezse de dünyanın savaşını açtılar kendilerine. Adam bu sefer onlardan olmadığını mı anlatsın? Yoksa gidip onlarla mücadele etmeye mi çalışsın? Virüs gibi adamlar. Her yeri sarmışlar. Bu virüs temizlenmedikçe bu şehirde, Ak Partinin ilk zayıflayacağı ve en erken biteceği şehir Malatya olacaktır diyorlar.

Bunun dışında bu yapıyla ilgili şunu söylüyorlar: Ömer Faruk Öz İstanbul'dan Malatya'ya gelip aday olduğu zaman basında neredeyse ikinci Özal olarak nitelendi. Bizim tezgahımızda yetişmiş dediler. Bunun üzerine halk tedirgin oldu. Acaba şu gelen Ömer Faruk da mı, bu şirkettendir diye tedirgin oldu. Sonunda halk Ömer Faruk ile bunların arasında bir bağ olmadığını anladı. Yine aynı şekilde şuan Toki genel başkan yardımcısı olan Sami ER İstanbul'dan Malatya'ya Özel İdare Genel Sekreteri olarak geldiğinde aynı senaryoyu oynadılar. Sonunda Sami beyi dişli görünce, onların dışında siyasete soyunmaya başlayınca, istediklerini alamayınca onu da bu memleketten gönderdiler.

Bu durumda en çok kullandıkları ve istifade ettikleri Paralel yapı ve AK Parti Genel Başkan yardımcısı oldu. Bu ikisini çok iyi kullandılar Vekile hanım ile bütün kapıları açtılar. Hayatlarında hayal bile edemediklerine kavuştular, hala flört etmeye devam ediyorlar. Ama eminim ki kısa bir süre sonra onunla da yolları ayıracaklar. Çünkü artık yeni yollar denemenin peşindeler aralarında sahte bir evlilik olduğunu çok iyi biliyorlar. Zorlamayla da daha fazla bir yere varamazlar. Bu kişiyi sırtımızda çok taşıdık dedikleri zaman AK Parti Genel Başkan Yardımcısının da ipini çekecekler.

Paralel yapıya gelince de; Malatya teşkilatında hedeflerine götürecek her yol mübahtır mantığı hakim. Yıllardır birbirlerini asla sevmedikleri bu gurup ile süreçte çok iyi flört yaptılar. Bu yapının kavgacı delikanlısı Mustafa Şahin her Malatya'ya gelişinde dergaha uğrar bunların büyük abilerinden destur alırdı diyorlar. Şimdi ise şeytan taşlar gibi onları taşlıyor.

Velhasıl bu Malatya'daki marjinal yapı Malatya'da Ak Partinin sonunu getirecek yapıdır. Bir kısım vatandaş da, bizlerde bir zamanlar bu yapının içerisinde olduk ama çabuk uyanıp ayrıldık diyorlar. Kısacası Ak Partinin işi hiç de kolay görünmüyor. Ak Parti sadece paralel ile değil, bölge bölge paralel olmaya çalışanlarla da çok mücadele edecek yoksa eski paralelin durumuna düşebilir.

Netice olarak Malatya halkı Ak Partilidir. Ama Ak Partiyi temsil eden Ak Partili çok azdır. Paralelciler ve onların yerine geçmeye çalışanlar vardır. Halk bunun farkındadır. Gereğini bu dönem yapmaya kalksa halk, parti çok zarar görecektir. Bunu yapmamak için halkın gönlünde taht kurmuş kişileri listeye almaları şarttır. Mevcutlardan biri yada ikisi tekrar listeye konulur Ömer Faruk ÖZ listeye konulmazsa, sen gel  sonucu bekle!... Ayrıca bir Battalgazi Bağımsız hareketi var artık. Bu hareketi temsil edebilecek birini listeye almasınlar, bağımsız hareket de tekrar bağımsız aday çıkarsın, eğer Ak Parti üçü çıkarmada zorlanmazsa  bu millet hiçbir şey bilmiyor!!!...diyorlar.

Ayrıca Malatya teşkilatının son zamanlarda Ömer Faruk ÖZ gibi halkta karşılığı olan tek vekili de listeye koymamak için genel merkezde ter döktüğünü biliyoruz. Her defasında şikayet ediyorlar. Hemde Ömer Faruk Malatya'ya gelmiyor diyerek! Heyhaaaat heyhat bunlar bu milleti keriz mi sanıyorlar! Bu memlekete en çok gelen, medyayı en iyi kullanan Ömer Faruk olduğunu bilmediğimizi mi sanıyorlar!???...  İftiracı ahmakları acaba dinleyen var mı diye merak ediyoruz ve bekliyoruz listeyi diyorlar.

Buraya kadar yazdıklarımız, tamamen halkın genel kanaatinden alınan bir sonuçtu. Basın olarak sizlerle paylaşmayı bir vazife bildik. Umarız Ak Parti de bunu göz önünde bulundurur ve gereğini yapar. Aksi taktirde bu millet istemeye istemeye desteklediği partisinin karşısında oy kullanacaktır. Bizden son kez söylemesi…

Malatya Time

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!