dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64050.686$

Kargo uçağıyla deşifre oldular


Kargo uçağıyla deşifre oldular
FETÖ'ye biat eden asker görünümlü hainler, 15 Temmuz gecesi Malatya'yı da kan gölüne çevirecekti. Erhaç Havalimanı'na inen kargo uçağını farkeden Vali Mustafa Toprak, 2'inci Ordu Komutanlığı'nın etrafını sardırarak, olası bir felaketin önüne geçti.
Narin


HABER MERKEZİ- ÖZEL


Milli iradeye darbe vurmak isteyen cuntacı subayların kanlı Malatya planı deşifre oldu. Darbenin dört sac ayağından biri olarak ifade edilen Malatya'daki 2'inci Ordu Komutanlığı'ndaki hareketliliği aktif olarak izleyen darbecilerin ihanet girişimi Erhaç Havalimanı'na inen askeri bir kargo uçağıyla başarısız oldu. Vali Mustafa Toprak, bu inişten şüphelenerek gerekli tedbirlerin alınmasını sağladı. Daha sonra ise halkın sokağa çıkarak bozguna uğrattığı darbe girişimi, ilk kez orduya karşı kazılan hendeklere gömüldü.


DARBE GÜNLÜKLERİ DEHŞETE DÜŞÜRDÜ

Kanlı gecenin en önemli ayağını ise Malatya'da planlandığı ortaya çıktı. Erhaç Havalimanı'ndan kalkacak jetlerle vurulması planlanan il genelinde, 2'inci Ordu'ya bağlı tankların da sahaya sürülerek meskun mahalleleri ele geçirmeyi hedeflediği belirlendi. İlk olarak sokakları ele geçirmeyi planlayan cuntacıların, bu emel uğruna vatandaşları gözünü kırpmadan vuracağı öğrenildi. Ele geçirilen darbe günlüklerinde, sokakların kan gölüne dönüştürülmesi istenirken, ortaya çıkacak vahşet manzaralarının diğer illere ibret olması gerektiği de yer aldı.


KARGO UÇAĞINA TOPRAK MÜDAHALESİ

Darbecilerin Malatya' nın kilit noktaları vurarak şehrin diğer illerle bağlantısının kesmesi hedeflendi. Edinilen bilgiye göre, çevre illerle bağlantısı kesilerek otonom darbe gücünün en ağır hissedildiği bir alana dönüştürülmesi de yine darbe günlüklerinde yerini aldı. Bu plan çerçevesinde Malatya'da bulunan 2'inci Ordu Komutanlığı'na büyük misyon yükleyen FETÖ'nün hain askerlerinin oyunu kargo uçağının Erhaç Havalimanı'na inmesiyle bozuldu. Malatya Valisi Mustafa Toprak, bu uçağın sır inişiyle ilgili şüphelenerek harekete geçti. Malatya genelinde tedbir alınmasını sağlayan Vali Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ve vatandaşlarla birlikte 2'inci Ordu Komutanlığı'nın etrafını çevirdi. Ordunun hareket kabiliyetinin kesilmesi için cuntacı askerlere karşı ilk kez hendek kazıldı.


ORDU KOMUTANLIĞINA BALYOZ

Öte yandan darbe girişiminin ilerleyen saatlerinde Kayseri'den kalkan 7 kargo uçağı da yine Erhaç Havalimanı'na indi. Ağzına kadar silah ve mühimmat dolu olan uçaklarda, Türk askeri üniformalı yabancı askerlerin olduğu da gelen bilgiler arasında. Uçakları hınca hınç dolduran mühimmatın vatandaşları katletmek için kullanılacağı belirtilirken, uçağın iniş pisti Belediye Başkanı Çakır'ın emriyle derhal kapatıldı. Araçların yetersiz kaldığı anlarda çiftçilere ait 200 traktör çağrılarak, darbenin seyri değiştirildi. Yine aynı saatlerde araçların akü kutup başları sökülerek, anahtarları alındı. Savaş jetlerinin kalkış yapması böylece engellenirken, 2'inci Ordu Komutanlığı'ndaki cuntacı subayların sahaya inmesinin de önüne geçildi.


KANLI GECEDE NELER OLDU?

15 Temmuz gecesi ülkeyi kana bulayan cuntacı subaylar, TBMM başta olmak üzere Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Gölbaşı Özel Harekat Birliği'ne saldırı düzenledi. Onlarca polisi şehit eden FETÖcü hainler, Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan'ı katletmek için özel birlikler kaldığı oteli basarak kurşun yağdırdı. Köprüyü trafiğe tek yönlü kapatarak vatandaşlara korku salmayı hedefleyen darbeciler, kendilerine karşı çıkan vatandaşların üzerine ise yaylım ateşi açtı.

kargo 2

kargo 3 copy

 murat

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!