dore okulları
Malatya
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.47
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2480.8
  • BIST
    9530.47
  • BTC
    61370.88$

Kayısıdan piyano yaptılar..


Kayısıdan piyano yaptılar..
Dünya kayısı başkenti Malatya’da öğrenciler mikrodenetleyiciler ile daha önce kimsenin aklına gelmeyen ‘Kayısı Piyano’ yaptılar.
Narin

Kayısısı ile ünlü Malatya'da bu sefer de kayısı piyano yapıldı. Daha önce kayısıdan birçok ürün elde eden Malatyalılar şimdi de mikrodenetleyiciler ile mini bir piyano ortaya çıkardılar. Özel Malatya Final Okulları Maker Kulübü'ndeki öğrencilerin bu buluşu oldukça ilgi çekici. Kulübün öğretmeni Hakan Karadayı, kamuoyunun adını ABD'de Obama ile Beyaz Saray'da görüşen Muhammed isimli çocuk ile duymaya başladığı Maker (Sen de yap) hareketini 2 yıldır kulüplerinde öğrenciler ile paylaştıklarını söyledi. Karadayı, ilkokul 4. sınıftan başlayarak liseye kadar devam eden robotik eğitiminin yanı sıra mikrodenetleyici ile elektronik ve programlama dersi verdiklerini belirterek öğrencilerin birbirinden farklı, faydalı projeler üzerine kendilerini geliştirdiklerini ifade etti.

İlk olarak kayısı piyano öğrencileri müzik çalabildiğini belirten Karadayı, bir sonraki hedeflerinin piyanodaki notaların daha fazla olması olacağını söyledi. Öğretmen Karadayı, kayısı piyanosunun yanı sıra elektronik devreler ile öğrencilerin "Park sensörü" yaptıklarını belirterek, “Kendi ürettiğimiz projelerimizi piyasadakinden çok daha uyguna mal ediyoruz. Bu sayede ülkemiz, geleceğin mühendisleri ile teknolojide yerli üretimi arttırarak daha uygun maliyetlere teçhizatları karşılayacak” şeklinde konuştu.

Bilgisayar Öğretmeni Hakan Karadayı, Türkiye'de sayılı ve bölgenin tek elektronik ve robotik kulübü olduklarını belirterek, “Amacımız sesimizi duyurarak çocukların teknolojiyi sadece tüketim amaçlı olmayıp, üretim amaçlı da kullanabildiklerini gösterebilmek” ifadelerini kullandı.

Karadayı, yabancı ülkelerde elektronik ve programlama eğitiminin okul öncesi döneminden başladığını anımsatarak “Ülkemizde ise Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi Milli Eğitim'deki düzenlemelerden ilk olarak etkilenen derslerden birisi” diye konuştu.
Fatih Projesi ve bilgisayar dersinin 5. ve 6. sınıflarda zorunlu olması ile birlikte son yıllarda yeniden popülerleşmeye başlayan Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinin eğitimde en önemli derslerden biri olduğunu kaydeden Karadayı, “Çok yakın zamanda Robotik eğitimi gibi eğitimler okulların olmazsa olmaz eğitimleri olacak. Çocukların zihin gelişimi, hatta sınav başarını bile arttırabilecek bir eğitim sistemi olduğunu iddia ediyorum" diye konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!