dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2499.1
  • BIST
    9691.18
  • BTC
    64976.11$

Kim nerede oy kullandı?


Kim nerede oy kullandı?
Bugün malum olduğu gibi 1 kasım. Türkiye'nin kaderi seçmenler tarafından belirleneceği gün... Peki Malatya'da kim nerede oy kullandı?
Narin

AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan, eğitim gördüğü okulda oyunu kullandı.

Ak Parti Malatya Milletvekili Taha Özkan oyunu, İzzetiye mahallesindeki Hasan Varol Ortaokulunda 1165 nolu sandıkta kullandı. Sabah saat 07.30'da oyunu kullanan Özkan, Türkiye'nin tek başına iktidara kavuşmasını diledi. Oy kullanma işlemi sonrası konuşan Özhan, “1 Kasım da tek başına istikrarlı bir Türkiye görmek için bu seçimde oylarımızı kullanıyoruz. Bizde öyle yaptık. Hayırlı olması için dua ediyoruz. 1 Kasım neticesinde özellikle son 5 ayda yaşadığımız kritik sürecin nihayete ermesi ve yeni hayırlı huzurlu bir sürecin memleket için başlamasını Allah'tan niyaz ediyoruz. Malatya'ya güçlü bir şekilde hizmetlerin gelmesi ve devam etmesi hem de ülkemizde hizmetlerin ve siyasi istikrarın aksamadan devam etmesi için tek parti iktidarını görmeyi ümit ederek bugün sandıkları dolduruyoruz. Oyunu kullanan herkesin zihninde bir soru olarak bu olacak. Seçimlerde birinci partinin kimin olacağı gayet aşikâr. Sandıklar açıldığında tek parti istikrarını inşallah görürüz" dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili ve 26.Dönem Milletvekili adayı olan Nurettin Yaşar, oyunu Hidayet İlkokulu'nda kullandı.

Beraberinde AK Parti İl Başkan Yardımcısı Eyüp Sağlam ve partililerle birlikte sabah saatlerinde Hidayet İlk Okulu'na gelen Milletvekili Nurettin Yaşar, oyunu kullandı. Oy verme işleminin ardından diğer sandık görevlilerini de ziyaret eden Yaşar, çıkışta seçimi değerlendirdi. İlkokul eğitimini gördüğü okulda oyunu kullandığını ifade eden Milletvekili Yaşar, “Bugün önemli bir gün, karar günü. Bugün memleketin bütün iradesi sandıklardan çıkacak. Bizde sandıktan çıkan ne olursa başımız gözümüz üstüne diyeceğiz” şeklinde konuştu. Sandıktan hayırlı bir sonuç çıkmasını temenni ettiklerini belirten Yaşar, 1 Kasım tarihinin geleceğin karar günü olduğunu söyledi. Yaşar, “Bugün parti günü değil siyaset günü değil. Türkiye günü. Sandıktan çıkacak günahımız sevabımız ne varsa deftere yazılacak. Memleketimiz için hayırlı olmasını diliyorum. İnanıyorum ki 1 Kasım Türkiye için bir dönüm noktası olacaktır” diye konuştu.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Anadolu Lisesi'nde oyunu kullandı.

AK Parti Malatya Milletvekili ve 26.Dönem Milletvekili Adayı Öznur Çalık, eşi Kenan Çalık ile birlikte oyunu kullandı. Saat 11.00'da Malatya Anadolu Lisesi'nde oyunu kullanan Çalık, oy verme işleminin ardından seçmenlerle ve sandık görevlileriyle sohbet etti. Seçimi değerlendiren Çalık, “Bugün 1 Kasım 2015. Türkiye'nin inşallah yeniden dirilişine milletimiz vesile olacak. En büyük irade yüce Rabbim'dendir. Sonra milletimizin iradesidir ve bugün tecelli edecek. Milletimiz, gençlerimiz, çocuklarımız, yarınlarımız için buradan güzel sonuçlar çıkacak. Biz Türkiye'nin istikrarına imza atmak istiyoruz. 13 yıllık AK Parti istikrarı, ekonomik ve siyasi istikrarı da beraberinde getirmişti. Tüm milletimiz bugün sandığa gidecek ve iradelerini yansıtacaklar. 7 Haziran ve 1 Kasım tarihleri arasında yaşanan özellikle terör olaylarının son bulacağı güçlü bir iradenin çıkmasını arzu ediyoruz. Saz çalarak değil milletimiz oyunu kullanarak, buradan seçim sonuçlarını tüm dünyaya duyuracak. Ben inanıyorum ki çalışan kazanacak, adalet, hukuk, insanlık, demokrasi kazanacak” dedi.
Sandık sonuçlarının şimdiden hayırlı olması temennisinde bulunan Çalık, “Milletin iradesinin üzerinde başka hiçbir idarenin olmadığını herkesin bilmesi gerekiyor. Silahların gölgesi altında milletin idaresini engellemeye çalışanlara da bu sandıklardan çok güzel cevap çıkacaktır. Tüm siyasi partiler, üzerilerine düşen görevleri bu sandıklardan alacaklar. Düne kadar biz çalıştık, siyasetçiler çalıştı ve bugün milletimiz kararını veriyor. İnşallah saat 16.00'dan sonra sandıktan çıkan kararla, 4 yıllık bir irade süreci bu sandıklardan çıkmış olacak. Ben oyunu kullanan, vatandaşlık görevini yerine getiren milletimize teşekkür ediyorum. Sandıklarda görev alan arkadaşlarımıza ve güvenliğimiz sağlayan güvenlik görevlilerimize, yol arkadaşlarımız siz basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Çocuklarımız, gençlerimiz ve yarınlarımız için sandık sonuçları hayırlı olsun” diye konuştu. Katılımı değerlendiren Öznur Çalık, sabah 07.00'den itibaren okullarda dolaştıklarını kaydetti. Öznur Çalık, “Katılım inşallah 7 Haziran seçimlerinin üzerine çıkacak. Çok ciddi bir ilgi var ve bu ilgi de sandıklara yansıyor. Sandıkların ilk açıldığı saatten itibaren vatandaşlarımız sandıkları doldurmuş durumda. Şu an da saat 11.00 olmasına rağmen yüzde 50'lik bir oy kullanma oranı var. Şu anki oy kullanım oranı çok iyi” şeklinde konuştu.

Milletvekili Öznur Çalık, daha sonra küçük bir çocuğu kucağına alarak, çocukla yakından ilgilendi.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Fatih İlkokulu'nda oyunu kullandı.

Fatih İlkokulu'na eşi Ayşe Kamçı ile birlikte gelen Vali Süleyman Kamçı, oyunu kullandıktan sonra okul bahçesinde seçimi değerlendirdi. Kamçı, “Bugün tüm ülkemizin her tarafında oy kullanılıyor, vatandaşlık görevimizi yerine getiriyoruz. Ben de eşimle birlikte vatandaşlık görevimi yerine getirdim. Seçimlerin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Şu ana kadar Malatya'mızda herhangi sıkıntı olmadı, inşallah olmaz da. Gözlemlediğimiz kadarıyla katılım oldukça iyi gibi görünüyor. Vatandaşların ilgi ve alakası yoğun gibi. Zannediyorum 7 Haziran seçimlerinin üzerinde bir katılım olacak. Bizim asıl görevimiz güvenliği sağlamak ve şu ana kadar herhangi bir güvenlik sorunu şehrimizin hiçbir yerinde olmamıştır. Vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah seçim sonuna kadar böyle devam edeceğiz” şeklinde konuştu.




elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!