dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.52
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2418.8
  • BIST
    9766.72
  • BTC
    66357.49$

Kuluncak'ta seminer


Kuluncak'ta seminer
Kuluncak ilçesinde, Etkili İletişim Becerileri Kazandırma Seminerleri yapıldı.
Narin

Kuluncak ilçesinde, Etkili İletişim Becerileri Kazandırma Seminerleri yapıldı.

Kuluncak Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve Fırat Kalkınma Ajansı tarafından 2016 Ocak-Şubat raporlama döneminde desteklenen, "Etkili İletişim Becerileri Kazandırma Eğitimi" isimli projenin uygulaması Kuluncak'ta gerçekleşti. Proje kapsamında, kamuda hizmet kalitesinin arttırılması ve kurumsal halkla ilişkiler yapısının güçlendirilmesi hedefleniyor. Bu bağlamda yapılan eğitimlere kamu kurum ve kuruluşları çalışanları, imamlar, öğretmenler, muhtarlar ve öğrenciler katıldı. Seminerde muhtarlara kendilerinin, devlet idaresi içindeki vatandaşla doğrudan bir temas noktası olduğu ve bu bağlamda yenilikçi, kurumsal düşünceli bir yaklaşım içinde olmalarının önemi anlatıldı. Muhtarların vatandaşla konuşurken kullandıkları beden dili, üslup ve tekniklerin önemi de anlatıldı. Muhtarların da kamu çalışanları ve idareciler olduğunu belirten Kuluncak Kaymakamı Tolga Özdemir, muhtarların protokol kurallarından tutun da halkla girdikleri diyaloglarda dikkat etmesi gereken hususları bu seminerler sayesinde edineceklerine dikkat çekti.

Projenin başlangıç aşamasında sadece kamu çalışanlarının seminerlere katılması ve kamusal hizmetler sunulurken kalitenin arttırılması hedeflenmişti, ancak Kuluncak Kaymakamı Tolga Özdemir'in talimatıyla ilçede halihazırda İŞKUR kapsamında yürütülen meslek edindirme kurslarına devam eden dezavantajlı konumdaki kadınların ve öğrencilerin de projeye dahil edilmesi sağlandı. Öğrenciler için Kuluncak Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde yapılan seminerde öğrencilerin sınavlar için stresle baş etme yöntemleri, motivasyon, akranları ve aileleri ile olan iletişim kazalarını önleyerek kaliteli iletişim kurabilme yolları anlatıldı. Lise öğrencilerinin ergenlik döneminde karşılaştıkları aile ve öğretmenleri ile olan çatışmaların önlenmesi ve akranlarıyla kaliteli iletişim kurarak düzenli arkadaşlıklar kurmanın önemi de ele alındı.

Seminerlerin sonunda, Elazığ Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde görevli Mustafa Demir ile Kaymakam Tolga Özdemir, makamında sohbet etti. Proje Koordinatörü Taner Körükmez, İlçe Yazı İşleri Müdürü Bilal Berk ve Kuluncak Merkez Hüdaverdi Cami İmamı Mehmet Elmas'ın da katıldığı sohbette proje değerlendirildi. Kuluncak'ta kamusal hizmetlerin yüksek kalitede ve erişilebilir olması adına yapılabilecekler hakkında görüş alışverişi yapıldı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!