dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.55
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2458.4
  • BIST
    9875.71
  • BTC
    64295.66$

Lidere yakışmadı


Lidere yakışmadı
ANALİZ/YORUM: MEHMET AYHAN 
Narin

İzmir Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmada Altınordu, Yeni Malatyaspor'u 1-0 mağlup etti. Bu sonuç Altınordu'nun ilk galibiyeti, Yeni Malatyaspor'un da ilk mağlubiyeti oldu. Altınordu'nun golü 20. dakikada Umut Sözen kaydetti. Bu sonuçla Altınordu puanını 6 yaparken, Yeni Malatyaspor 10 puanda kaldı.

 

TEMPOSUZ İLK YARI

Öncelikle maçın önemli anlarını aktarmak isterim. Karşılaşmaya her iki takım da tutuk başladı. Maçın ilk 20 dakikası iki takımın da birbirini tartmasıyla geçti. Mücadelenin 21. dakikasında, Yeni Malatyaspor ceza sahasının sağ çaprazında

kazanılan serbest vuruşu Altınordulu Umut Sözen kullandı. Uzak köşeye giden top gol oldu.

Evsahibi ekibin golünden 9 dakika sonra yine atakta olan Altınordu'ydu. Abdulkadir'in sağdan ceza sahasına girip çektiği sert şut, kalecide kaldı. Bu pozisyonun ardından 36. dakikada İrfan Başaran'ın ara pasıyla ceza sahasına giren Pereira, sağ çaprazdan vurdu. Altınordu kalecisi Erce, meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol edebildi.

Maçın 38. dakikasında ani gelişen Altınordu atağında Sertaç Çam, savunmanın arkasında topla buluştu. Kaleci Hakan ile karşı karşıya kaldığı anda istediği gibi vuramayan Sertaç Çam, pozisyonu harcamış oldu. Karşılaşmanın ilk yarısı 21. dakikadaki golle 1-0 kapandı.

 

DEĞİŞİKLİKLER, SKORU ÇEVİRMEYE YETMEDİ

 

Maçın ikinci yarısına daha istekli ve hareketli başlayan Yeni Malatyaspor, aradığı pozisyonu 48. dakikada buldu. Ancak yararlanamadı. Diabang soldan ceza sahasına girip altı pasa kadar sokuldu. Diabang'ın sert şutunda araya giren Yusuf Abdioğlu mutlak golü önledi. Karşılaşmanın 50. dakikasında oyuna yeni giren Iwuji'nin sol çaprazdan sert şutunda top yan ağlarda kaldı. Yeni Malatyaspor'un kalesindeki önemli tehlikelerden biri de 68. dakikada yaşandı. Abdulkadir soldan hareketlenen Erdoğan Yeşilyurt'u gördü. Erdoğan Yeşilyurt'un orta-şut karışımı vuruşunda, top kaleci Hakan'da kaldı. Karşılaşmada ilk yarıdaki golden başka gol olmadı. Altınordu ilk galibiyetini, Yeni Malatyaspor da ilk mağlubiyetini aldı. Bu sonuçla, Altınordu puanını 6'ya yükseltirken, Yeni Malatyaspor 10 puanda kaldı.

LİDERE YAKIŞMADI

 

Ligin ilk 4 haftasını güzel futboluyla süsleyen Yeni Malatyaspor, bu sonuçla liderlik koltuğundan da inmiş oldu. Dünkü maçla ilgili olarak söyleyebileceğim bir kaç husus var. Hem evsahibi ekip hem de Yeni Malatyaspor, temposuz bir maça imza atmıştır. Hiç galibiyet almamış olmanın verdiği çekingenlikle sahaya çıkan Altınordu'ya, Yeni Malatyaspor da maalesef ayak uydurmuştur. Yeni Malatyaspor'a hiç yakışmayan bu görüntü, önümüzdeki haftalar için bir uyarı niteliğindeydi. İlk yarıdaki oyunun herkesi üzdüğü kesin. Duran topla golü kalesinde gören Yeni Malatyaspor'un bu tip çalışmalara ağırlık vermesi gerekiyor. İkinci yarıya biraz daha tempo yapmaya çalışan taraf Yeni Malatyaspor'du. Ancak 1-0'ın verdiği telaş ikinci yarıdaki oyunu etkiledi. Rakip ise skor avantajıyla daha rahattı. Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz'un ikinci yarıdaki müdahaleleri yerindeydi. Ancak maçı çevirmeye yetmedi. Yapılan değişiklikler tempoyu biraz artırırken, skoru değiştirmek için yeterli olmadı.

 

KARTLARA DİKKAT

İkinci yarının başında bir gol bulunmuş olsa, devamının da gelmesi işten bile değildi.

Geçen haftalarda olduğu gibi yine kart görme konusunda futbolcular çok rahattı. Basit hatalar neticesinde görülen bu kartlar, önümüzdeki haftalar için tehlikeli olabilir. Teknik heyetin bu konuda tedbir almasının vakti geldi de geçiyor bile.

Önümüzdeki Yeni Malatyaspor, Balıkesir'i konuk edecek.

Liderlik koltuğunun yeniden ele geçirilmesi ve ilerisi adına kritik öneme sahip bu maçta, bu haftayı unutarak hareket etmek gerekiyor. Seyirci desteğini arkasına almış bir Malatyaspor, Balıkesirspor'u evine eli boş gönderebilecek güce sahip.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!