dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63976.378$

Mağduriyet 70 bin dönüme ulaştı


Mağduriyet 70 bin dönüme ulaştı
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı ziyaret eden bazı mahalle muhtarları, Eskimalatya bölgesindeki su sorununu gündeme getirdi. Battalgazi bölgesindeki 70 bin dönüm arazi çok mağdur durumda olduğuna dikkat çeken muhtarlar, sorunun bir an önce çözülmesi için destek istedi.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Battalgazi ilçesine bağlı Eskimalatya bölgesinde yaşanan sulama suyu sorunu bir türlü çözülemiyor. Bölgedeki mağduriyet nedeniyle 70 bin dönüm arsanın sıkıntı yaşadığına dikkat çeken muhtarlar, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'dan destek istedi. Mahallelerin sorunlarını istişare ederek çözeceklerini anlatan Gürkan, çağdaş belediye hizmeti ulaştırmak için gayretlerin devam ettiğini söyledi.

PROJE YAPILIYOR, İPTAL EDİLİYOR
Battalgazi Ziraat Odası Başkanı ve Kuluşağı Mahallesi Muhtarı Mehmet Başer ise, sulama sorununa dikkat çekerek, "Battalgazi bölgesindeki 70 bin dönüm arazi çok mağdur durumda. Biz daha önce Kapıkaya ile ilgili bazı görüşmeler yaptık. Bu ovaya mutlaka bir çözüm bulmamız lazım. Yarımcahan Sulama Projesi diye bir proje yapıldı, iptal edildi. Elektrik maliyeti çok yüksek diye iptal edildi. Halen o proje duruyor. Şu anda biliyorsunuz güneş enerjili sistemler çıktı, bu projeyi tekrar hayata geçirip, bu güneş enerji sistemi ile tekrar hazır hale getirebilir miyiz? Bu konuda sizden destek bekliyoruz. O konuda sizden de eminiz, elinizden ne gelirse yapacağınızdan eminiz. Ankara'da da bazı görüşmeler düşünüyor muhtarlarımız. Bu konuda da bizlere öncülük yaparsınız teşekkür ederiz" diye konuştu.

8 KÖYÜ KAPLIYOR
Yarımcahan Mahallesi Muhtarı Hasan Herdili'de, Battalgazi Belediyesi'nin yaptığı hizmetlerden memnun olduklarını belirterek, Gerçekten büyükşehir olduktan sonra özellikle yapılan hizmetlerden dolayı biz çok memnunuz. Gerek asfalt ve gerek diğer konularda gerçekten Battalgazi Belediyesi olarak sizlere minnettarız" dedi. Bölgede sulama suyunun bir soruna dönüştüğünü kaydeden Herdili, "Ziraat Odası başkanımızın da belirttiği gibi bizim Yarımcahan ovası 8 köyü kaplıyor. Toplamda 75 bin dönümlük bir arazi. 1990'lı yıllarda bir proje yapılmıştı, önce Kapıkaya, orası iptal edildi, Barajdan pompalarla su alma orada iptal edildi. Biliyorsunuz sulama sistemlerimiz de bir kooperatif var olmuyor. Yarımcahan iyi kötü götürüyoruz. Kısmen sulayabiliyoruz. Çok sıkıntı çekiyoruz. Bu alanın tamamına bir su projesi düşünülmesi için sizin önderliğinizde gerekiyor" şeklinde konuştu.

Ziyarette Eskimalatya bölgesinde bulunan Kuluşağı Mahallesi Muhtarı Mehmet Başer, Karakaşçiftliğiköyü Mahalle Muhtarı Şevket Yavuz, Karaköy Mahalle Muhtarı Ali İlçin, Göller Mahallesi Muhtarı Abdulvahap Oğuz, Çolakoğlu Mahalle Muhtarı Şahin Çolakoğlu, Ağılyazı Mahallesi Muhtarı Yunus Alkan, Karatepe Mahallesi Muhtarı Gazi Yoldaş, Yarımcahan Mahallesi Muhtarı Hasan Herdili ve Adagören Mahallesi Muhtarı Şeref Doğan hazır bulundu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!