dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2330.7
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70852.57$

Mağduruz ve yalnızız!


Mağduruz ve yalnızız!
Sağlık personelleri ve onları korumaya çalışan güvenlik görevlilerine yönelik şiddetin attığını belirten Güvenlik-İş Sendikası Malatya İl Temsilcisi Çetin Tatar, 'Şiddete uğrayan sağlık personeli için ‘Beyaz Kod’ uygulaması veriliyor. Ayrıca avukat desteği de sağlanıyor. Ancak bu şiddeti engelleyen, engellerken darp edilen hatta vefat eden özel güvenlik görevlileri hiçbir şekilde kimse tarafından hali sorulmamakla birlikte adliyelerde yalnız kalıyoruz' dedi.
Narin

HABER MERKEZİ- MALATYA

Güvenlik-İş Sendikası Malatya İl Temsilcisi Çetin Tatar, son dönemlerde hastanelerde görev yapan sağlık personellerine ve onları korumaya çalışan özel güvenlik görevlilerine şiddet uygulandığını belirterek saldırıları kınadı.Tatar yaptığı yazılı açıklamada, özel güvenlik görevlilerine uygulanan şiddetin artık bir salgın haline dönüştüğünü kaydetti. Şiddete uğrayan sağlık personeli için ‘Beyaz Kod' uygulaması verildiğini belirten Tatar, "Ayrıca avukat desteği de sağlanıyor. Ancak bu şiddeti engelleyen, engellerken darp edilen hatta vefat eden özel güvenlik görevlileri hiçbir şekilde kimse tarafından hali sorulmamakla birlikte adliyelerde yalnız kalmaktadır" şeklinde konuştu.

MAĞDUR EDİLİYORUZ
Malatya'da özel güvenlik görevlilerinin en yoğun şekilde hastanelerde çalıştığını belirten Tatar, "Hastanelerde darp edilen, hakarete ve enfeksiyona maruz kalan fakat bunların yanı sıra asgari ücret gibi bir ücretle çalıştırılıp mağdur bırakılan yine biz hastane özel güvenlik görevlileriyiz. Ayrıca hastanelerimiz de 'Sağlıkta şiddete hayır' sloganıyla algı oluşturmaya çalışarak şiddete engel olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

YETKİLERİMİZ ARTIRILMALI
Özel güvenlik görevlilerin yetkilerin artırılması gerektiğini söyleyen Tatar, “Halkımızın unutmaması gereken hastanelerde görevli özel güvenlik görevlisi arkadaşlar sizlerin can ve mal güvenliğini sağlamak amacı ile görev yapmaktadır. Güvenlik deyince aklımıza kardeşimiz, abimiz, komşumuz gelmeli ve mesleklerine saygı duyulmalıyız" dedi.

BU HAİN SALDIRI İLK DEĞİL
Özel güvenlik görevlilerinin geçtiğimiz günlerde Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde saldırıya uğradığını hatırlatan Tatar, “Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde görev yapan meslektaşlarımıza yapılan bu hain saldırı ilk değildir ama sonlandırmak veya azaltmak yetkili makamlarımızın elindedir. 5188 sayılı kanunun baştan ele alınıp özel güvenlik görevlisi arkadaşlarımızın yetkilerinin arttırılması ve güvenlik görevlilerine yapılan saldırılar sonucunda saldırganlara ağır cezalar verilerek caydırıcılığın arttırılmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

O HAKLAR BİZE DE VERİLSİN
Polis ve askerlere verilen hakların özel güvenlikçilere de verilmesini isteyen Tatar, “Yaşadığımız yoğunluğun ve riskin üzerine bir de yetişmeyen hayat şartlarıyla uğraşmaktayız. Özel güvenlik görevlileri olarak bizler çalıştığımız kurumlarda bir nevi polisimizin ve askerimizin görevini yerine getirmekle beraber yine polis ve askerlerimizin faydalandığı yıpranma payından ve yetkilerinden mahrum bırakılmış vaziyetteyiz. Tüm bu olasılıkları göz önüne alarak bizler 15 Temmuz darbe gecesi nöbetlerde olduğumuz gibi görevimizin başından bir an ayrılmadık, sokaklarda her gece demokrasi nöbetimizi vardiyalı olarak tuttuk verilen hiçbir görevden kaçmadık bundan sonrada kaçmayız artık. Bizlerde kamuda 185 bin özel güvenlik görevlileri olarak yetkimizi, yıpranma hakkımızı, şehitlik ve gazilik ünvanını en önemlisi kadro bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!