dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.32
  • EURO
    35.09
  • ALTIN
    2300.4
  • BIST
    9075.04
  • BTC
    71297.44$

MALATYA ARENA STADIÂ'NDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR


MALATYA ARENA STADIÂ'NDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, Malatya Arena StadıÂ'nın 2014-2015 sezonuna yetişeceğini söyledi.
Narin

Stat da çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten Fındıklı, “Stadyumun ilk başlama evrelerinde temel kazılarında biraz sorun yaşadık. Aşırı yoğuşma tespit edilince fore kazık sistemine geçildi. Bu yaklaşık 5 aylık bir gecikmeye sebep oldu ama müteahhit firma bunu Gençlik ve Spor Bakanlığı ile çözüp, bunun üstesinden geldiler. İnşaat yeniden hızlanmış durumda. Bitimi ihalenin öngörülen tarihine denk gelmeyebilir ama stadyumumuz 2014-2015 sezonuna yetişecek. Stat direk TOKİ eliyle yapıldığı için direk müdahil olmuyoruz. TÜMAŞ isimli büyük bir müşavirlik firması var. O müşavir firmamız TOKİ adına müteahhit firmayı denetliyor. Onlardan da devamlı bilgi alıyoruz. Şuanda stadyumun inşaatı gerekli hız ve süreçte devam ediyor. Umuyoruz 2014-2015 sezonunda stadyumun açılışında Yeni Malatyasporumuz da belirli bir noktaya gelmiş olur” dedi.


Stadyumun yanında da çalışmaların olduğuna dikkat çeken Fındıklı, “Bunun dışında stadyumun yanında da çalışmalar devam ediyor. Stadın bulunduğu alanında yanında TFF'ye verdiğimiz bir alan var. 2 çim sahanın yanına TFF tarafından Malatya Bölge Müdürlüğü hizmet binası yapılıyor. Bunun dışında bir müjdeli haber daha geldi. 2 adet çim sahanın yanına bir adet sentetik saha yapılacak. Birde o komplekste atletizm sahamız var. Atletizm kompleksinin de tribün ve soyunma odaları yeniden inşa edilecek. Komple zemini değişecek. O da 2014 yatırım programına girdi. Bu açıdan o bölge müthiş bir kompleks haline dönüşecek” şeklinde konuştu.


Fındıklı, stadyumda tribünlerin altında kalan alanların da değerlendirileceğini kaydederek, şunları söyledi:


“Sayın Valimizin talimatıyla stadyum tribünlerinin altında kalan boş yerlerde de değişik sportif faaliyetlere elverecek tesisleşme yapacağız. Ferdi spor salonları, tiyatro salonları, sinema salonları, gençlerle ilgili birçok faaliyet alanları oluşturulabilir. Bu anlamda tribünün altında kalan yerleri de en iyi şekilde değerlendireceğiz. Böylece bir cazibe merkezi oluşacak. Yalnızca 15 günde bir maçların oynandığı bir alan değil, hemen hemen haftanın her günü farklı aktivitelerin yer aldığı bir komplekse kavuşacağız. Her anlamıyla bir yaşam merkezi olacak. Bu açıdan oldukça heyecanlıyız.”

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!