dore okulları
Malatya
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2477.6
  • BIST
    9530.47
  • BTC
    61914.99$

Malatya CHP'nin olacak!


Malatya CHP'nin olacak!
CHP Milletvekili Aday Adayı Hulusi Porgalı Malatya Time'a konuştu
Narin

Yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı olan Hulusi Porgalı, 7 Haziran'da yine CHP'den bu kez milletvekili olmak için yarışacak.

RÖPORTAJ: MURAT ÇETİN

CHP'nin Malatya'dan göstereceği adaylar arasında 2.sırayı alan Hulusi Porgalı'yla Malatya Time Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çetin konuştu. Gayet samimi bir ortamda geçen röportajda Porgalı, “Çok demokratik birşekilde ön seçimle CHP'nin Malatya'daki aday adayları arasında ikinci sırayı aldım. Delegelerimizin yüzde 85'i Alevidir.Ben delegenin yüzde 65'inin oyuyla ikinci sıraya geldim.Bu oranı almak bir CHP'de değişimin işaretidir.Artık CHP'de yanlışın düzeltildiğini gösterir.Bu dengeleri, CHP'nin sadece Malatya'da değil tüm Türkiye'de gözeteceğini düşünüyorum.Bunu CHP'nin kabuğunu yırtması olarak değil de özüne dönüştür olarak değerlendirmek gerekiyor.Çünkü Alevi kesim de Müslüman'dır.Türkiye'nin yüzde 99'u Müslümandır.Türkiye'nin Alevisi de, Kürdü de, Sünnisi de, Türkü de gerçeğidir.Bu gerçekleri kimse gözardı edemez. Ne iktidar partisi Müslümanları temsil eden bir partidir. Ne de CHP, Alevi kesimin temsilcisi bir partidir. Böyle ayrımları uyduranlar artık bu gerçeği gözardı etmemelidir.Oy peşine düşenler sonunda kaybedeceklerini bilmelidir.Oy verenler geçici olarak belli bir algıya kapılabilir ama sonunda bu algı çok çabuk dağılacaktır.” ifadelerini kullandı.

KENDİMİ MİLLİYETÇİ, MUHAFAZAKAR VE SOSYAL DEMOKRAT OLARAK TANIMLIYORUM

Muhafazakar bir ailenin çocuğu olarak tanınan Hulusi Porgalı'ya neden CHP'den aday olduğunu sorduk. Aldığımız cevap bir hayli ilginç, ilginç olduğu kadar bilgi-birikim olarak emek gerektiren sözlerdi. İşte Porgalı'nın cevabı: “Ben kendimi milliyetçi, muhafazakar ve sosyal demokrat bir insan olarak tanımlıyorum. Bir insanda da bu 3 vasfın olması gerektiğini düşünüyorum.“Milliyetçiyim” diyorum, Ülkemi milletimi, ve bayrağımı, vatanımı çok seviyorum.“Muhafazarkarım” diyorum.Dinimi, kitabımı ve peygamberimi çok seviyorum.“Sosyal demokratım” diyorum.Halkların özgürlüğü, eşitliği, doğayı ve tüm canlılara değer veriyorum.Bu 3 vasfın herkeste olması gerektiğini düşünüyorum. Sadece “Ben milliyetçiyim” diyen insanın, 2 eksiği vardır. “Bunun ikisi bende var” diyenin bir eksiği vardır.Cumhuriyet Halk Partisi 92 yıllık bir parti.Atatürk'ün kurduğu bir parti, ayakta duran bir çınardır. Şimdiki partiler ara dönemlerde kurulmuş partilerdir.  Anavatan Partisi, Demokrat Parti, Adalet Partisi, Doğruyol Partisi, Saadet Partisi ve Milli Selamet Partisi gibi partiler ara dönemlerde kurulmuş ve bugün yokolmuştur. Bu partiler varlıklarını 5 veya 10 sene sürdürmüş partilerdir. Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk'ün ilke ve devrimlerini yürütmeye çalışmıştır. Halkın partisi olmak adına işlere imza atmıştır.Elbette bazı dönemlerde yanlış isimler ve yanlış politikalar da olmuştur.Bizim bunlara itirazım yoktur.Biz tekrar Cumhuriyet Halk Partisi'nin sönmeyen kor ateşini yeniden alevlendirmeye çalışıyoruz.Yeniden halkın partisi haline getirmeye çalışıyoruz.Bir zümrenin veya bir mezhebin partisi haline getirmemeye çalışıyoruz.Sünni veya Alevi ayrımı yapmadan, Türk-Kürt ayrımı yapmadan herkesi kucaklayan bir parti olması için çalışıyoruz.Birleştirici rol oynamasını istiyoruz.Bizler son yıllarda yeterinceötekileştik ve ayrıştık.Artık bu kutuplaşmaların milletimize ve memleketimize zarar vereceğini düşünüyoruz.Daha çok sol partilerde olmak istedim.Çok ağır bir kesimle ideolojim yok. Atatürk'ün ilke ve devrimlerini yaşatmak için buradayım.”

CHP, KABUĞUNU KIRIYOR MU?

Hulusi Porgalı'nın bu açıklamasının ardından küçük tespitle sorumuzu sormak istedik: “Önceki genel seçimlerde en genç milletvekili adayı CHP'den Dila Boztepe'ydi. Şu anda ise siz kulislerde konuşulduğu kadarıyla ikinci sıradan adaysınız.CHP'de kalıplaşmış bazı şeylerin artık kendi kabuğunu kırmaya başladığı konuşulur oldu.Sadece Aleviler üzerinde etkili olan CHP'nin bu kabuğu kırmak adına muhafazakar kesime hitap etmeye başladığgı yorumları yapılıyor. Sizin geçtiğimiz seçimde aldığınız 45 bin oy olduğunu da gözönünde bulundurursak, “CHP, bu oylara talip oldu” diyebilir miyiz?” şeklindeki sorumuza Porgalı şöyle cevap verdi:

“Öyle bir düşünce olsaydı CHP bir risk almış olurdu. Geçen seçimde de beni tanımıyorlardı. Strateji değişikliği olabilir.Ankara'da milliyetçi bir arkadaşın aday gösterilmesi.Benim gibi muhafazakar bir aileden gelen insanların aday gösterilmesi, CHP'de bir değişim olarak görülebilir.Bu seçimde de göreceksiniz bunları.Sadece bir mezhep üzerine değil, muhafazakar ve milliyetçi insanları da aday göstereceklerdir.Çok demokratik birşekilde ön seçimle CHP'nin Malatya'daki aday adayları arasında ikinci sırayı aldım.Delegelerimizin yüzde 85'i Alevidir.Ben delegenin yüzde 65'inin oyuyla ikinci sıraya geldim.Bu oranı almak bir CHP'de değişimin işaretidir.Artık CHP'de yanlışın düzeltildiğini gösterir.Bu dengeleri, CHP'nin sadece Malatya'da değil tüm Türkiye'de gözeteceğini düşünüyorum.Bunu CHP'nin kabuğunu yırtması olarak değil de özüne dönüştür olarak değerlendirmek gerekiyor.Çünkü Alevi kesim de Müslüman'dır.Türkiye'nin yüzde 99'u Müslümandır.Türkiye'nin Alevisi de, Kürdü de, Sünnisi de, Türkü de gerçeğidir.Bu gerçekleri kimse gözardı edemez. Ne iktidar partisi Müslümanları temsil eden bir partidir. Ne de CHP, Alevi kesimin temsilcisi bir partidir. Böyle ayrımları uyduranlar artık bu gerçeği gözardı etmemelidir.Oy peşine düşenler sonunda kaybedeceklerini bilmelidir. Oy verenler geçici olarak belli bir algıya kapılabilir ama sonunda bu algı çok çabuk dağılacaktır.”

İKTİDAR PARTİSİNİN OY ORANI DÜŞÜYOR

Kamuoyu tarafından merak edilen konuların başında gelen 6 vekilin kaçının CHP'den çıkacağını sorduğumuz Hulusi Porgalı, “Gönül isterdi ki 6 milletvekilinin tamamını alalım. Bir zamanlar olduğu gibi.Bizler 2 tanesini garanti görüyoruz.Sonraki seçim için de üçüncünün alt yapısını hazırlayacağız.Biliyorsunuz 2011 seçimlerinde 290 binle 5'e 1 çıkmış. CHP sadece 8 bin 500 oyla ikinci vekili kaybetmişti. Yerel seçimlerde iktidar partisinin oyu 274 bine düşmüş, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise 260 bine düşmüştür.İktidar partisinin oy oranı düşerken CHP'nin oy oranının üstüne 2 puankoyduğunu görüyoruz.Benim tahminim iki tane milletvekilini çok rahat çıkaracağımız yönündedir.” ifadelerini kullandı.Porgalı'nın sözünün burasında araya girerek, “CHP 2 milletvekili çıkarırsa MHP 1 milletvekilini Meclis'e gönderir” tespitinde bulunduk. Hulusi Porgalı, “Evet. Haklısınız. Eğer CHP 2 milletvekili çıkarırsa, MHP'nin de 1 milletvekili çıkarması muhtemeldir.Eğer MHP, kamuoyu tarafından bililen ve beklenen adayı birinci sıradan gösterirse bu vekilliği alacaktır. Bir de kamuoyu önünde bir yanlış algı var. Bu algının da tersi olacağını düşünüyorum.Bu da CHP'nin oylarının HADEP'e kayacağı söylentisidir.Bu tamamen yanlıştır.Malatya'daki yerleşik, hem alevi kürtler hem de sünni kürtler HADEP'e oy vermeyecektir. Çünkü her iki kesim de milliyetçidir.Malatya'nın yüzde 50'si dışarıdandır. Adıyaman, Tunceli,Muş ve Bingöl gibi illerden gelenler vardır. Bunlar HADEP yokken hep iktidar partisine oy veriyorlardı.Şimdi HADEP güçlendiğine göre iktidar partisine verdiklerioyu HADEP'e yönlendireceklerdir.Dolayısıyla CHP'den bir kopma olmayacağını düşünüyorum.Artı bağımsız adayların da önemi büyük.İki tane bağımsız aday var. Muhafazakar olan Münir Ölmeztoprak ve Ali Yalçın gibi isimler Ak Parti'den ciddi oranda oy koparacaktır.Çözüm süreciyle girilen durumla, milliyetçi düşünceye sahip insanların MHP'ye yöneleceklerini söyleyebiliriz.” şeklinde konuştu.

SİYASİ İHTİRAS DEĞİL…

Yerel seçimlerde Yeşilyurt'tan belediye başkan adayı olduğu ve şimdi de milletvekili adayı olması hasebiyle çeşitli eleştirilere maruz kaldığını bildiğimiz Hulusi Porgalı'ya “Bunu siyasi ihtiras olarak yorumlayanlar var.  Bu konuda ne söylemek istersiniz?” diye sorduk.

Porgalı, “Bundan bir veya iki ay kadar öncesine kadar siyasete girmeme kararı almıştım. Ailemin baskısıyla tekrar siyasete girdim.Benim yeni bir kimliğe veya koltuğa ihtiyacım yok.Çok şükür maddi durumumuz iyi.Ayrıca siyasetin içinde sadece 1 buçuk yıldır varım.Gerçekten ben siyasete girmeyeceğimi söylemiştim.Ama halkım ne görev verirse onu yapaağımı söylemiştim.İnanın çok büyük bir talep vardı.“Dürst insan” dediler.“Güzel insan. Adam gibi adam” dediler. Öyle bir noktaya geldik ki “Senin gibi insanlara ihtiyacımız var” dediler.Bir işe girdim mi tüm benliğimle girerim.20 yıldır bu memlekette yaşıyorum. Her girdiğim işte başarılı sonuçlar alarak çıktım.İnsanlarımızın güvenini boşa çıkarmamak için aday adayı oldum.Ön seçime girmek benim için bir riskti. Bu kadar kazanımım ön seçimle delege tarafından yok olabilirdi. Allah'a şükür utanmadım.Kesin ama resmi olmayan liste bu. 28 Nisan'da resmileşecek.Yüksek Seçim Kurulu'na verilecek liste kesindir.” ifadelerini kullandı.

ADAY ADAYLIĞIM TEDİRGİN ETTİ

Malatya Time olarak yaptığımız yorumlarda geçen seçimdeki performansıyla ciddi bir ilerleme kaydettiğini gördüğümüz Porgalı'yı, Veli Ağbaba'nın yerinde görüyorduk.Veli Ağbaba'nın İstanbul'a geçeceği ve CHP'nin birinci adayı yapılacağını düşündüğümüzü aktardığımız Hulusi Porgalı'ya bu konuyuda sorduk. Peşinde ilave ettik: CHP'nin Veli Ağbaba'dan sonra ikinci adayı olmanızın iktidar partisini tedirgin etmiş olabilir mi?”

Porgalı'dan aldığımız cevap, düşüncelerimizi doğrular nitelikteydi. Porgalı bu sorumuza şu şekilde cevap verdi: “Mutlaka terdirgin etmiştir. Adaylarını belirlemede daha hassas davranacaklarını düşünüyorum.Bu halkın ve delegenin seçimiydi.Ben illa birinci sırayı istemedim.Ben seçime girmeden önce de CHP'ye her türlü desteği vereceğimi söylemiştim. Malatya'nın hem vekili hem de Genel Başkan Yardımcısı olan Veli Ağbabada kendini riske etmişti. Kendisiyle sırt sırta çalışacak olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum.Allah nasip ederse Meclis'te de sırt sırta vererek siyaset yapacağız.”

VELİ AĞBABA, TÜRKİYE'NİN MİLLETVEKİLİ OLDU

Malatya Milletvekillerini sıkça eleştirdiğimizi bu yüzden de “Malatya Time, muhalefetin eksiğini kapatıyor” eleştirilerine muhatap olduğumuzu aktardığımızda Hulusi Porgalı itiraz ederek, “Sizin Muhalefetin eksiğini kapattığınızı bir yere kadar kabul ediyorum. Bu konuda Veli Ağbaba'nın eksik kaldığına katılmıyorum.Veli Ağbaba, Türkiye milletvekili olarak çalışmıştır. Malatya milletvekili olmaktan çok, Türkiye Milletvekili olarak kendini göstermiştir.Bugünkü iktidar milletvekillerinden daha çok Malatya için çalıştı.Mesela Mücahit Fındıklı'yı 4 senedir Malatya'da gören var mı?Mücahit beyin ne yaptığını bilmiyoruz.Ne Meclis'te ne de Malatya'da görmedik kendisini.Ne Malatya için, ne de Türkiye için ne yaptığını görmediğimiz Mücahit Fındıklı'yı fark etmedik.Meclis'te kavga edenini, uyuyayını görüyoruz ama Malatyalı'nın sorunlarını halletmek için çalıştıklarını görmüyoruz.Malatya'nın sorunları çok.Trafik, sağlık, eğitim vespor her biri ayrı bir sorunlar yumağı.Maalesef bunları çözecek milletvekillerimiz yok.Milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımız bir arada çalışmalı.Doğru yapılana ben de destek olurum.Mevzu Malatya ise mevzu Türkiye ise biz destek oluruz.Hulusi Porgalı'nın yapısı budur.Her türlü hizmete destek oluruz.Yazık oluyor Malatya'ya.Bundan 13-14 sene önce Türkiye'de 11.şehirken bugün 23.lüğe düşmüş.Büyükşehir diye lanse ediliyor büyük bir köy olmuştur.Bir tane caddeyle büyükşehir olunmaz.Bir yağmur yağıyor yollar çamur çukur içinde kalıyor.Trambüs dediler hangi güzergahın sorununu çözdü?Meclis'te liderinin istediği zaman el kaldırmakla vekillik olmaz.Biz oraya hizmet etmek için gitmek istiyoruz.Allah nasip ederse oraya gideceğiz ve hizmeti Malatya'ya getireceğiz.” ifadelerini kullandı.

ÖMER FARUK ÖZ, ADAM GİBİ ADAMDIR

Hulusi Porgalı'ya “İktidar partisi içinde beğendiğiniz milletvekili var mı?” şeklinde bir soru yönelttik. Aldığımız cevap açık ve net oldu: “Ömer Faruk Öz var mesela. Adam gibi adamdır.En azından Malatya'nın sorunlarıyla ilgileniyor.İnsanlarının sorunlarıyla ilgileniyor.Haksızlık gördüğü zaman itirazını yapıyor.Haksızlığı gördüğü zaman partisine de arkadaşlarına da itiraz edip, gerektiğinde herkesi karşısına alabiliyor.Diğer arkadaşlarına göre içlerinde en iyisidir.”

SİYASİ SEBEPLERDEN ÖTÜRÜ ADİL GEVREK TERCİH EDİLDİ

“Geçtiğimiz dönemde Yeşilyurt'ta belediye başkan adayıydınız.  Bu dönem de milletvekilliği için ikinci sıradan aday olarak gösterildiniz.17 sene yurt dışında yaşamış olmanıza rağmen halksize teveccüh gösteriyor. Bunun sebebi nedir?” diye sorduğumuz Hulusi Porgalı, “Malatyaspor'da as başkanlık görevi yapıyordum. Dolayısıyla yönetim kurulu üyesiydim.Kongre kararı alınınca benden başka adayların da çıkmasını bekledim.“Adaylar içinde en iyisi tercih edilsin” diye düşündüm.Malatya'dan bir tek ben ve İstanbul'dan Adil bey başkan adayı oldu.Malatyalıların takımına sahip çıkmadığı konusunda bazı sözler vardı.Biz de “Sahip çıkalım” dedik.Siyasi sebeplerden dolayı Adil bey başkan olarak seçildi.Ben aday dahi olmadım. Yaptığım görüşmelerde siyasi sebeplerden dolayı beni seçmeyecekleri söylendi bana. Siyasi sebeplerden dolayı Adil bey tercih edildi.Ben eğer bugün başkan olsaydım şu anda yaşanan sıkıntıların hiçbiri yaşanmazdı.Ben bir iş adamı olarak ekonomik hiçbir sıkıntı yaşatmazdım kulübe.Benim görüşmelerim sonucunda Yeni Malatyaspor şampiyon olursa “CHP'nin adayı Hulusi Porgalı şampiyon yaptı” denilecekti.Şampiyon edersek buradaki siyasiler zor duruma düşerdi.Bunu çok açık ve net söylüyorum.Her zaman Malatyaspor'un yanında olacağım.Olmaya da devam ediyorum.Takımımız şampiyon olsun da onlarla olsun. Şampiyon olsun kutlamalarına ben de katılırım.” şeklinde cevap verdi.

Hulusi Porgalı'yla konuşurken Malatyaspor için 5 yıl içinde 30 milyon civarında bir paranın harcandığı iddiaları aklımıza geldi.“Peki bugün şampiyonluk yaşansa geçmiş dönemin yöneticileri hesaba çekilmez mi sizce?” diye sorduk.

Porgalı şu şekilde cevap verdi: “Bence o mevzular unutulur. Başarılar bazı şeyleri kapatır.Başarı gelirse kimse hesap sormaz.Yeni Malatyaspor için bu sene şampiyon olmak zorunlu hale geldi.Bu son sene seçim korkusu da olmayacak.Yardım ediliyorsa seçime etkisi olur diye düşünüyorum.Bilhassa belediye ve iktidar kanadının yardımı olacaktır. Eğer şampiyonluk gelmezse önümüzdeki 4-5 sene daha aynı desteği alamazlar.”

HAKSIZLIKLARIN SEBEBİ ANKARA'DA LOBİMİZİN OLMAMASIDIR

Yen Malatyaspor'un hakem hatalarından mazdarip olduğunu belirttiğimiz zaman Hulusi Porgalı konuşmasına devam etti. Porgalı, “Malatyaspor'un Ankara'da bir bürokratının olmadığını, milletvekilinin olmadığını bir lobisinin olmadığını hepimiz biliyoruz. Siyasilerin Malatyaspor'a bakış açısının değişmesi gerekiyor.İktidar mensubu siyasiler “Nasıl olsa bu şehir yüzde 65 oy veriyor” diyerek hareket ediyor.Milletvekillerinin kaygıları yok.Onun için de destek vermeği gerekli görmüyorla.Bu devran böyle dönmez diye düşünüyorum.Malatyaspor'un içinde bulunduğu bu durum için Malatyalılar, bu seçimde bir hesap soracaktır.“ ifadelerini kullandı.

YENİ MALATYASPOR'A DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Yeni Malatyaspor'un Ankara'da sahipsiz kaldığını aylardır yazıp çiziyorduk.Porgalı da aynı konuya temas etti. Hulusi Porgalı'ya geçtiğimiz gece yapılan toplantıda Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın “1.7 milyon liralık bir yardım toplandı” açıklamasını hatırlattık.

“Bu yardımın içinde benim de katkım vardır.” diyerek anlatmaya başladı.Hulusi Porgalı: “Başkan ve yönetim kurulu bize de geldi ama ben katılamayacağımı ama yardımda bulunacağımı belirttim. Kim destek verdiyse hepsine teşekkür ediyorum.Bu takım bizim.Herkes ya da her parti gidecek ama bu takım kalıcı olacaktır.İnşallah şampiyon olur ve o kutlamalarda biz de oluruz.

FEDERASYON YENİ MALATYASPOR ÖRNEĞİYLE DİĞER KULÜPLERİ KORKUTMAK İSTİYOR

Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek ve As Başkan Nusret Öncü'ye verilen cezalarla ilgili görüşünü sorduğumuz Hulusi Porgalı, “Bu ülkede hakemleri saatlerce odalarından çıkarmayanlar varken, hakemleri ulusal medya eliyle tehdit edenler varken, bizim kulübün yöneticisinin ağzından çıktığı iddia edilen bir küfürden dolayı 440 gün ceza alması kabul edilemez. Nitekim bu yöneticimiz olaydan sonra küfür etmediğini de beyan etti.Malatyaspor'a verilen cezalarla diğer kulüplere bir korku salınmak istemiştir.Federasyon diğer kulüpleri korkutmak için Malatyaspor'u kullanmıştır.” ifadelerini kullandı.

Hulusi Porgalı'nın bu sözlerinin üzerine “Siz Öznur Çalık gibi iktidar partisinin genel başkan yardımcısı olsaydınız ne yapardınız?” diye sorduk.

Aldığımız cevap hayli sertti. Porgalı, “Öncelikli olarak Meclisi ayağa kaldırırdım. “Ben adalet istiyorum” derdim. O federasyona elimden gelen bütün yaptırımları uygular veya uygulattırırdım. Malatyalıların hakkını her zemin ve şartta arardım.6 Haziran'da Malatyalı bunun hesabını sorar.Hem harcanan parayı hem de Hulusi Porgalı'ya başkanlığın neden verilmediğinin hesabını sorar.” şeklinde konuştu.

FUTBOLU KULLANMAYI BİLMİYORLAR

Porgalı'nın bu ana kadar anlattıklarını not ederken, “Malatyalıların tek ortak noktası futboldur. Siyaseti parlatmak için böyle güzel bir sebebi sizce neden kullanmıyorlar?dedik.  Hulusi Porgalı hemen verdi cevabı: “Maalesef bunun değerini bilemiyorlar. Rahmetli Özal Malatya'ya geldiğinde “Şunu yaptım. Bunu yaptım” dediğinde tepkiler normaldi.Malatyaspor'un şampiyonluğuyla ilgili konuştuğunda herkes ayağa kalkarak alkışlamaya başlamıştı.Yer yerinden oynamıştı.Bugün Malatya'nın siyasetçileri Malatyaspor'la siyasetlerini parlatmıyor.Malatyalı takımını seviyor. Eğer 6 Haziran için bir şeyler yapmazsalar kendileri için büyük hüsran olacak.”

ARALARINA KİMSEYİ ALMIYORLAR

Futboldan tekrar siyasete geçtik.Porgalı'ya “İktidar partisi milletvekillerini değerlendirebilir misiniz?” şeklinde bir soru yönelttik. Porgalı, “Bunlar kendi aralarında bir lobi oluşturmuşlar. Kendi bünyelerinde bir şeyler yapıyorlar.Kendilerinden olmayanı kesinlikle aralarına almıyorlar.Demokrasi olmayan bir teşkilat var Malatya'da.Bunları pek eleştirmek de istemiyorum.” Ifadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLİNİN REKTÖRLE UĞRAŞMASINI DOĞRU BULMUYORUM

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Malatya'ya gelmişti.Kendisine İnönü Üniversitesi'nde fahri doktora verilecekti.Ancak bu program iptal edilmişti. Hulusi Porgalı'ya bunun sebebinin ne olduğunu sorduğumuzda, “Yıllardır bir milletvekili,  İnönü Üniversitesi Rektörü Cemil Çelik'le uğraşıyor. Onu da bir hizmetmiş gösteriyor.Aslında üniversiteler özerktir, bağımsızdır.Artık Cumhurbaşkanımıza nasıl yansıtılmışsa o rektörün elinden o fahri doktora ünvanını almak istememiş.Bunun Malatya'ya bir eksisi veya artısı olmaz.Bunun Malatya'ya bir getirisi olacağını sanmıyorum.Basından takip ettiğimiz kadarıyla bir milletvekilininin bir rektörle uğraşmasını doğru bulmuyorum.Çünkü üniversiteler bir şehrin lokomotifidir. Bunlar destek olmak yerine köstek oluyorlar.” cevabını verdi.

ASLANOĞLU'NU RAHMETLE ANIYORUM

Rahmetle yad ettiğimiz Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nu hatırlattık Porgalı'ya. “İstanbul milletvekili olduğu halde sürekli Malatya için müdacele ettti. Aslanoğlu'nun mücadelesi sonucunda Malatya kayısı konusunda yaşadığı sıkıntısından dolayı uğradığı zararı telafi edenler oldu.Birilerinin bu durumda kasasını doldurduğu da iddia edilmişti. “diyerek görüşümüzü belirtip Hulusi Porgalı'ya Aslanoğlu'nu sorduk. Porgalı, “Her şeyden önce sayın Aslanoğlu'nu rahmetle andığımı belirtmek isterim. Kendisi benim sevdiğim ve saydığım bir şahsiyetti.Onun yerini doldurmak çok zor ama izinden gitmek mümkün.Biz onun izinde gideceğiz.Hakikaten Malatya için çok şeyler yaptı.Vefatından önce kendisiyle görüşmüştüm.Bana siyasette bazı nasihatleri olmuştu.Bunlar kulağımda küpedir. Kendisine tekrar Allah'tan rahmet diliyorum.” diye cevap verdi.

MALATYA YENİDEN CHP'NİN KALESİ OLACAK

Malatya Time aracılığıyla Malatya kamuoyuna son olarak ne söylemek istediğini sorduğumuz Hulusi Porgalı, “Malatya, iktidar kokusunu daha iktidar olmadan alan bir şehirdir. Güçlüyü-zayıfı, doğruyu-yanlışı çok iyi ayıran bir şehirdir.Bir baktığınızda CHP'nin kalesi, bir baktığınızda ANAP'ın kalesi, bir baktığınızda Ak Parti'nin kalesi olmuştur.Önümüzdeki seçimde de bir bakmışsınız yeniden CHP'nin kalesi olmuştur.Çünkü bilinçi bir seçmene sahiptir.Çok doğru bir karar veren seçmendir.Önümüzdeki seçim çok önemli bir seçimdir.Malatyalı bugünkü iktidara önümüzdeki seçimde çok iyi bir ders verecektir.” ifadelerini kullandı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!