dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2325.6
  • BIST
    9065.71
  • BTC
    69661.19$

Malatya'daki tesise üstün başarı ödülü aldı


Malatya'daki tesise üstün başarı ödülü aldı
Malatya'daki Çöpgaz elektrik üretim tesisi üstün başarı ödülü aldı.
Narin

Malatya Büyükşehir Belediyesi, yaptığı yatırım, hizmet ve uygulamalarla bir taraftan insanların yaşamlarını kolaylaştırırken, bir taraftan da milli ekonomiye önemli katkılar sunuyor.

2013 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından Orduzu bölgesinde vahşi çöp depolama alanına kurulan ve Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan Çöpgaz Elektrik Üretim Tesisi, Üstün Başarı Ödülü aldı.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (AİKB)'nın inisiyatifinde oluşturulan, Türkiye için Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı (TURSEFF) tarafından Malatya Büyükşehir Belediyesine verilen Üstün Başarı Ödülünü, Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Kontrol Daire Başkanı Alican Bozkurt düzenlenen bir törenle aldı.

İstanbul'da bir otelde düzenlenen törende, Büyükşehir Belediyesi Çöpgaz Elektrik Üretim Tesisinin tanıtımı da yapıldı. Törene katılanlar tarafından büyük beğeni toplayan tesisin, Türkiye'nin sürdürülebilir enerji yatırımları alanında örnek bir çalışma olduğu belirtildi.

GURUR DUYDUM

Malatya Büyükşehir Belediyesi adına ödülü alan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Alican Bozkurt, ödülü alırken Malatya adına gurur duyduğunu söyledi. Malatya Büyükşehir Belediyesinin son yıllarda Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır liderliğinde önemli başarılar elde ettiğini kaydeden Bozkurt, bu başarılardan birinin de atıkların geri dönüşümü ve enerji üretimi alanında olduğunu söyledi.

Bozkurt, “Belediyemizin kasasından bir kuruş çıkmadan üstüne para alarak gerçekleştirdiğimiz Çöpgaz Elektrik Üretim Tesisi, 2013 yılından buyana Malatyamız'a ve milli ekonomimize önemli katkılar sağlamaktadır. Bir taraftan katı atıkların geri dönüşümü sağlanırken bir taraftan da saatte 2.2 MW elektrik enerjisi üretilmektedir. Türkiye'de ilk kez vahşi çöp depolama alanından elde edilen elektrik enerjisi, Türkiye'mize örnek olmuş ve bu çalışmamız da Üstün Başarı Ödülü ile onure edilmiştir. Bu yatırım ve yatırıma verilen ödül, Malatya'mız adına büyük önem taşımaktadır. Ödülü alırken ilimizin böyle bir projeye öncülük etmesinden dolayı Malatya'mız adına gurur duydum. Bu projenin gerçek mimarı başta Belediye Başkanımız Ahmet Çakır olmak üzere tüm emeği geçenlere şükranlarımı arz etmek istiyorum” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Alican Bozkurt, Büyükşehir Belediyesi'nin Çöpgaz Elektrik Üretim Tesisi'nin yanı sıra, MAŞTİ arkasında kurduğu Güneş Enerji Sistemi, yapımı devam eden Malatya Çevre Entegre Tesisi ile Malatya'nın doğal enerji üssü haline geleceğini belirtti. Bozkurt, Malatya Çevre Entegre Tesisinin faaliyete geçmesiyle birlikte bu tesisten de saatte 10 MW elektrik üretileceğini sözlerine ekledi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!