dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2495.5
  • BIST
    9463.11
  • BTC
    64433$

Malatya'dan hokey başarısı


Malatya'dan hokey başarısı
Türkiye Hokey Federasyonunun 2015-2016 sezonunda organize ettiği tüm alt ve üst liglerde yer alması Malatya spor camiasında sevinçle karşılandı.
Narin

Anadolu Ateşi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Savaş Yılmaz, Malatya takımlarının yapılan bütün organizasyonlarda boy göstermesinin kendi adlarına gurur duyulacak bir olay olduğunu söyledi. Yılmaz, “Türkiye Hokey Federasyonunun son iki yılda büyükler kategorisinde ve alt yaş kategorilerinde hokeyin geleceğine büyük etkileri olacak adımlar atarak yeni atılımlarda bulundular. Bu adımların en güzeli hem büyükler kategorisinde hem de alt yapıda 1. Ve 2. Liglerin oluşturulması oldu. 2015-2016 sezonunda Hokey Süper Liglerimiz Bay - Bayan Kategorilerinde dört etap olarak yapılıyor. 1. Lig Bay - Bayan kategorilerinde bir etap sonunda birinci ve ikinci olan takımlar süper lige yükseliyor, son iki takımda bir alt lige düşüyor. 2. Lig Bay- Bayan kategorilerinde bir etap sonunda birinci ve ikinci olan takımlar 1. Lige yükseliyor, son iki takımda liglerden düşüyor.

2. Lige Yükselme Maçlarımızda ilk olarak bu sezon yapılacak ve 2. Lige yükselmek isteyen kulüplerimiz yükselme müsabakalarında oynayacak ve liglerde yarışmak için mücadele edecekler. Malatya takımlarının yapılan bütün organizasyonlarda boy göstermesi bizim adımıza gurur duyulacak bir olay” dedi. Yılmaz, hokey sporunun geleceği için alt yapı liglerinin oluşturulmasının bu spora yapılacak en güzel yatırım olacağını da kaydederek, “Bunu federasyonumuz başardı. Alt yapı ligleri oluşturuldu. Bundan dolayı buradan kendilerini kutluyor ve teşekkür ediyorum. Alt yapı ligleri 16 yaş altında 1. Ve 2. Ligi ilk olarak 2015 yılında hem bayanlar hem de erkekler kategorisinde yükselme olarak yapıldı ve ilk sekize kalan takım birinci lig dokuz on altı arası takımlarda ikinci ligi oluşturdular” diye konuştu. Malatya olarak Hokey Federasyonu'nun organize ettiği tüm liglerde yer aldıklarını belirten Başkan Yılmaz, “Hokeyde Malatya'mızı marka şehir yaptık. Şuanda Amasya'da 16 Yaş altı, 2. Lig maçlarında ilimizi temsil etmek için bulunuyoruz. Malatya hokey erkek takımı ile mücadele ediyoruz. Amacımız bu sene ligde kalmak. Aynı zamanda 16 Yaş altı 2. Lige yükselme maçlarına Battalgazi Halk eğitim Spor kulübü de 2. Lige yükselmek için katılıyor” dedi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!