dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63891.729$

Malatya, Dolmabahçe’de altın buldu!


Malatya, Dolmabahçe’de altın buldu!
MEHMET AYHAN YAZDI...
Narin

TFF Birinci Lig'de, 22'nci haftaya lider giren Evkur Yeni Malatyaspor, aynı periyot öncesi 9'uncu basamakta yer alan Altınordu'yu İstanbul'da ağırladı. Sarı-Siyah-Kırmızılılar, İnönü'nün elverişsiz zemini yüzünden ‘ev sahibi' sıfatıyla ikinci kez çıktığı Vodafone Arena'dan yine üstün ayrıldı: 2-0. Takımları 43 puana yükselen Malatyalıların yüzünü, 59'da Senegalli Diabang Dialiba ile  90+3'te Murat Yıldırım güldürdü. Doğunun Kaplanları, Dolmabahçe'de Denizlispor'u 11 Şubat'ta 3-1'le geçmişti. 5 Mart'ta, Balıkesir'e gidilecek.

Rakiplerin kazanması stresi artırdı

Sezon başından bu yana teknik direktör değiştirmeyen ekiplerin kritik randevusunda Süleyman düdük çaldı. Süper Lig'i hedefleyen İrfan Buz ve öğrencilerinin hataya tahammülsüzdü. Çünkü zirve yarışındakilerin 3'ü sahalarında kazanmıştı. Giresunspor, Elazığspor'u (2-1), Göztepe, Manisaspor'u (1-0), Sivasspor, Büyükşehir Gaziantepspor'u (1-0) yenmişti. Eskişehirspor'un Ümraniyespor (0-0) beraberliği, motivasyon kaynağıydı.

Transferlerden Ayite ile Murat Yıldırım ilk 11'de

Malatya temsilcisinin gayesi, Denizlispor (3-1) ile Büyükşehir Gaziantepspor (1-2) galibiyetlerini perçinlemekti. Hüseyin Eroğlu idaresindeki İzmirlilerin amacı ise Bandırmaspor (2-3) ve Adana Demirspor (2-1) zaferlerinin tesadüf olmadığını kanıtlamaktı. İrfan Hoca, 5 ara transferden Jonathan Ayite (Aytemiz Alanyaspor) ve Murat Yıldırım'a (Boluspor) ilk 11'de şans tanıdı. Kulübedeki Sezer Özmen (A.Alanyaspor), 88'de Eren Tozlu ile değişti.

İrfan Hoca, 3 öğrencisinden yararlanamadı

Vodafone Arena'daki Denizlispor galibiyetinde kırmızı kart gören Ferhat Kiraz (Kasımpaşa) formasına kavuştu. Sakatlıkları bulunan Ahmet Aras (Antalyaspor), Mehmet Sak ile Mickael Pereira yoktu. 6 gollü Fransız, Büyükşehir Gaziantepspor deplasmanındaki 2-1'lik galibiyete de katkı sağlamıştı.

Fransız Pereira, teknik heyeti kurtardı!

İrfan Buz, Pereira'nın eksikliğinde düşünceliydi; ancak sınırlama sebebiyle 5'ini 18'e yazabildiği 6 yabancısından biri eksiliği için kadro kurgusu ve sistem arayışında çokça yorulmaktan kurtulmuştu. Zaten deneyimli taktisyen, Altınordu hazırlıklarında mesajı vermişti. “Tercihlerimizin tümü başarıya erişme odaklı. Sizlere karşı açık sözlüyüm. İnanacağız, şampiyon olacağız, bizi kimse durduramaz.” demişti. Yurtdışı patentliler arasındaki uyum ve birliktelik, teknik heyeti tebessüm ettirmişti.

İlk tehlikeli şut Yeni Malatyaspor'dan

Müsabakanın başlarında Evkur Yeni Malatyaspor, taraftarının da coşkusuyla yüklendi. Altınordu ise kontrollü olmayı yeğledi. Caner Arıcı savunmanın sağında görev üstlendi; ama hücumu sıkça destekledi. Onun 3'teki servisinde Senegalli Diabang Dialiba yokladı, Erce Kardeşler direk dibinde çeldi. Devamında, Ayite'nin gördüğü Eren Tozlu isabet sağlayamadı. Ayite ilk 15'in ardından topun hâkimiyeti için orta alana gelmek zorunda kaldı.

Penaltı beklentisine Abay'dan karşılık yok

19'da penaltı beklentisi oluştu. Dialiba'nın pasında Murat Yıldırım ceza alanındaki müdahale sonrasında yerde kaldı. Süleyman Abay, autu işaretledi. 28'de Ayite ile iyi anlaşan Murat, Dialiba'ya aktardı. Başarılı forvetin gole yaklaştırdığı Eren'den önce konuk oyuncular atik davrandı. Evkur Yeni Malatyaspor'da kaleye paralel giden toplarda son vuruşlar bir türlü yapılamadı. Bu görüntü 36'da beşinci kez yaşandı. Ayite altı pasa doldurdu, Ferhat ayak koyamadı.

Malatyaspor: 63, Altınordu: 37!

Malatyaspor tribünleri şehrin plaka kodu 44'ü, ellerindeki bayrakları ve atkılarıyla hatırlattı; ama golü kutlayamadı. İlk devrenin istatistikleri, yeşil zemindeki Malatyaspor etkinliğinin de ispatıydı. Oynama yüzdesi 63'e 37 idi. 2'si isabetli 5 şuta karşılık Altınordu'nun 1'i çerçeveyi tutan 3 denemesi vardı. Kornerler 3'e 1'di. Birer tane de sarı kart (Sadık Çiftpınar/ Serkan Göksu) mevcuttu.

 ‘Bir Ayite daha lazım' derken Dialiba ‘12' dedi

İkinci yarının ilk bölümlerinde Kırmızı-Lacivertli misafir iştahlıydı. 57'deki pozisyonla birlikte Doğunun Kaplanları adından söz ettirdi. Murat Yıldırım'ın hareketlendirdiği Ayite içeriye kesti, kimse dokunamadı. Sola açılan topla buluşan Ferhat'ın ortasında Diabang Dialiba müsaitken kafasını çalıştıramadı. Büyükşehir Gaziantepspor'un 2-1'le aşıldığı gün vasat çizgisiyle eleştirilen, yerini Nijeryalı Austin Amutu'ya bırakan Dialiba, bu defa 59'da sahnedeydi. Murat çevirdi, defans uzaklaştıramayınca Senegalli affetmedi: 1-0. TFF 1. Lig'de de 12. sayısını kaydetti.

Dialiba sol kanata, Ayite kenara…

İrfan Buz'un ilk hamlesi 67'de izlendi. Sağlık probleminden ötürü Ferhat Kiraz kenara, İrfan Başaran oyuna yöneldi. Bu sezon sol kanatta zafiyeti olan Evkur Yeni Malatyaspor'da, Dialiba zorunluluktan adı anılan mevkide boy gösterdi. Sarı-Siyah-Kırmızılarda santrafor Ayite, 79'da yerini Nijeryalı orta saha Sunday Mba'ya bıraktı.

Altınordu yüklendi, Malatyaspor attı

İrfan Buz'un tempoyu düşürmeyi planladığı anlarda Altınordu eşitliği aradı. 82'de Arif Morkaya soldan havalandırdı, Hasan Kabze net atağı harcadı. 89'da bir diğer golcü Eren Tozlu, yedekteki Sezer Özmen'in elini sıktı. Hemen akabindeki hızlı akında Mba, Sezer'in aklıyla skoru açma fırsatından faydalanamadı. Erce iyi uzandı. 5 dakikalık duraklamaların üçüncüsünde (90+3) tabelada 2-0 yazıyordu. Mba'nın asistinde Murat Yıldırım, Erce'yi üzdü.

İç sahanın kralı…

TFF Birinci Lig'de koltuğunu sağlamlaştıran Evkur Yeni Malatyaspor, ‘ev sahibi' sıfatını taşıdığı maçlarda en çok puan toplayan kulüp unvanını korudu: 27. (12 karşılaşmada 8 galibiyet, 3 beraberlik, 1 mağlubiyet)

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!