dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2308.9
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70687.85$

Malatya-Elazığ sporda el ele


Malatya-Elazığ sporda el ele
Malatya ve Elazığ’dan oluşan gazeteciler heyeti, Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlığı'nı ziyaret ederek, her iki ilin spor konusundaki dostluğunu daha da artırmak için ortak hareket etme kararı aldı.
Narin

Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde gerçekleşen ziyarete Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Malatya Şube Başkanı Akif Çelik, yöneticiler Fatih Avcı, Mikail Ökke, Elazığ Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Mustafa Doğan, Kanal E Spor Koordinatörü Coşkun Kamaç ile spor yöneticiliği bölümü öğrencileri katıldı.
Fakülte Dekanı Prof. Dr. Cengiz Arslan'ı makamında ziyaret eden heyetin gündeminde Malatya ve Elazığ'ın dostluk ilişkileri ile spor vardı. Her iki ilin spor konusunda dostluğunu artırmasına yönelik yapılabilecek ortak çalışmalar hakkına ön görüşmelerde bulunan dernek yöneticileri ve Dekan Cengiz Arslan, ilerleyen dönemlerde bir takvim oluşturulması kararına vardı.

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Malatya Şube Başkanı Akif Çelik yaptıkları ziyarete ilişkin, “Fırat Üniversitesi'nin Spor Bilimleri Fakültesi'ne sahip olması bölge için oldukça önemli. Anadolu şehirlerinin spor konusunda kalkınabilmesi için üniversitelerin yönlendirici ve eğitici olma özelliğinden şehirlerdeki spor unsurlarının istifade etmesi gerekir. Biz ASGD olarak Elazığ ve Malatya illerinin dostluğunu spor ile daha fazla nasıl artırabiliriz diye üniversitemiz ile istişare edelim dedik. Spor dostluğu üzerine yeni köprüler kurmak istiyoruz” diye konuştu.

Elazığ Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Mustafa Doğan ise, her iki ilin dostluğuna dikkat çekerek, “Malatya ve Elazığ'da her iki ilden de yaşayanların sayısı her geçen gün artıyor. Bizler önceden her Malatya - Elazığ maçı öncesi şöhretler olarak maç yapar dostluk mesajları verirdik. Elazığspor ve Malatyaspor doğunun iki büyük markasıdır. Elazığlı gazeteciler olarak yapılacak her türlü ortak çalışmaya destek olmak bizi mutlu eder” ifadelerini kullandı.
Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Arslan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Bizler Fakülteleşme sürecini tamamlayarak gelecekte spora yön verecek; öğretmen, antrenör, yönetici ve sporcularımız için çok büyük bir adım attık. Her bakımdan donanımlı bir spor nesli yetiştirmek ülkemizin her bakımdan kalkınması için çok önemli. Üniversiteler aynı zamanda bulundukları bölgenin sosyal ve spor hayatına canlılık katar. Bu bakımdan Malatya ve Elazığ illerinin dostane ilişkilerini artırarak geliştirmek konusunda hazırlanan her projeye destek oluruz. Tüm bu süreçte yerel medyanın yanımızda olduğunu görmek sevindirici” ifadelerini kullandı.
ASGD Elazığ Şube Başkanı Coşkun Kamaç da Malatya ve Elazığ basınının bir birini çok iyi tanıdığını belirterek, üniversitenin destekleriyle ortaya çok güzel işler çıkacağına inandığını söyledi.

Daha sonra ASGD Malatya Şubesi adına Fatih Avcı Dekan Arslan'a sembolik olarak rozet takıp, derneklerinin çeşitli hediyelerini takdim etti. Ziyarette bulunan ekip daha sonra toplu halde fotoğraf çektirdi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!