dore okulları
Malatya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2409.3
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66145$

MALATYA İMKANLARDAN FAYDALANACAK


MALATYA İMKANLARDAN FAYDALANACAK
Malatya'nın cazibe merkezi olması için yatırımcılara sunulan fırsatlara işaret eden Malatya Valisi Mustafa Toprak, 'Malatya'mız daha önce kazandığı kadim imkanlarla birlikte bunları da en iyi şekilde kullanacaktır. Hükümetimize bakanlarımıza, 23 il içinde Malatya'nın da değerlendirilmesine vesile olan herkese şükranlarımı sunuyorum' dedi.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

23 il içinde en avantajlı ilin Malatya olduğunu belirten Toprak, sanayi ve işadamlarının Malatya'yı unutmadığını, katkı sunmaya devam ettiğini kaydetti. Cazibe merkezi programı kapsamında imkanların Malatya'ya sahip çıkılmasının önemine işaret eden Toprak, "Marka değeri olması, buraya gelecek işadamlarına da öncülük edecek. Marka noktasına gitmiş hemşerilerimizin katkılarını bekliyoruz. Ekonomik yatırımlar sosyal kültürel çalışmalarda önemli katkılar sağlanıyor. MİAD devreye girmiş konukevi yapılmış, üstün zekalı çocuklar için sunulan katkı da çok mühim. Yatırım yapma kararı alırsanız devletimizin sunduğu imkanlarla birlikte, sizlere gönlümüzü yüreğimizi açacağız, destek sağlayacağız" şeklinde konuştu.

SAYGIN SİYASET ŞART
Mehmet Şimşek'in Türkiye'ye yatırım yapılabilmesi için güvenilir bir duruş sergilediğini anlatan AK Parti Malatya Milletvekili Nureddin Yaşar, ülke olarak Şimşek'e çok şey borçlu olduğumuzu söyledi. Siyasetle uğraşan herkesin siyasetin saygınlık kazanmasından sorumlu olduğunu kaydeden Yaşar, "Yeraltı zenginliği olmayan ülkelerde kalkınmanın teminatı saygın siyasettir. Saygın siyaset aynı zamanda demokrasi, kalkınma ve refahın da teminatıdır. Saygın siyaset olmadan güçler ayrılığı, demokrasi gelişmez" dedi.

AR-GE ÇOK ÖNEMLİ
Vatandaşın cebine para koyarak sadece iç piyasayı geliştirip ekonomik bir kalkınma sağlanamayacağını kaydeden Yaşar, "Yapacağımız şeyin temelinde imkanlarımızı şehirlerimizde verimliliğine, sektörel bazda Ar-Geye dönüştürmek açısından önemli. Malatya şu am yerli potansiyelle bölgenin sağlık sektöründe çok ciddi atılım yaptı. MİAD'ın konukevinin büyük katkısı oldu. Şimdi de cumhurbaşkanımız birçok toplantıda Malatya'nın sevgi evlerini örnek gösterdi. Yine MİAD ile işbirliği yaparak özel yetenekli çocuklar için eğitimi ve gelişimi için proje başlatılacak" şeklinde konuştu.

BÖYLE İMKAN GÖRMEDİM
Siyasetin faydalı yatırımlara dönüşen bir uğraşa dönüştüğünü belirten Yaşar, "Ülkemizin geleceği burada yatıyor ve temennimiz bu doğrultuda siyasetin gelişmesidir. Kalkınma Bankamız yatırımlarla ilgili her zaman destek verdi. Sayın bakanımız da burada. Ben de bir yatırımcı, girişimci olarak 35 yıldır bu sektörü izleyen biri olarak, bu kadar yıldır kamu destekli böyle bir faaliyetin hiç başlamadığını belirtmeliyim. Çok önemli bir fırsat ve imkan. Bunu bir girişimci yatırımcı olarak hepinizi buraya davet ediyorum" açıklamalarında bulundu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!