dore okulları
Malatya
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.47
  • EURO
    34.54
  • ALTIN
    2475.3
  • BIST
    9514.92
  • BTC
    63340.19$

Malatya’nın iki puanı 90+6’da uçtu


MEHMET AYHAN YAZDI...
Narin

TFF Birinci Lig'de, koltuğun sahibi Evkur Yeni Malatyaspor, play-off'u amaçlayan Balıkesirspor'un misafiriydi. Kritik karşılaşma 2-2 sona erdi. Doğunun Kaplanları, Eren Tozlu ve Togolu Jonathan Ayite ile galibiyete uzanmak üzereydi ki İshak Çakmak'ın 90+6'daki penaltısı hesapları bozdu. 44 puana yükselen Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 4'te 4 fırsatını kaçırdı. Zorlu müsabakada perdeyi Abdulkadir Özgen'le açan Balkes ise 7'inciliğe geriledi. İrfan Buz ve ekibi, 11 Mart'ta Şanlıurfaspor'u ağırlayacak.

Futbol, taraftarsız pek de güzel değil!

19 Şubat 2017 tarihindeki Balıkesirspor-Bandırmaspor (5-0) maçı, tribünleri de vurdu. Kötü ve küfürlü tezahüratlar, Maraton C, D, E, F, G, H, I ve J bloklarına giren taraftarların, elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesine yol açmıştı. Yine de Balıkesir Atatürk Stadı'nda Malatyalılarla birlikte 3 bin 15 seyirci vardı.

Üç rakibin kaybı değerlendirilemedi

23'üncü haftaya 43 puanla lider giren İrfan Buz ve öğrencileri, zirve yarışındaki rakiplerinin kaybını değerlendirmek istiyordu. Çünkü onlardan 3'ü evlerinden uzakta kayıp yaşamıştı. Eskişehirspor, Bolu'dan 2-2'yle döndü. Göztepe, Elazığ'da 5-2, Giresunspor da Ümraniye'de 1-0 kaybetti. İkinci basamaktaki Sivasspor ise kapanış günü (6 Mart 2017/Pazartesi) Altınordu'dun karşısına çıkacak. Play-off hedefindeki Balıkesirspor ise düne dek hanesine 31 puan yazdırmış ve 6'ncı sıraya yerleşmişti.

Yeni simalardan sadece Ayite…

Malatya temsilcisinin gayesi, Denizlispor (3-1) , Büyükşehir Gaziantepspor (1-2) ve Altınordu (2-0) galibiyetlerini perçinlemekti. Can Cangök idaresindeki Balıkesirspor, Bandırmaspor (5-0) ve Adana Demirspor (1-2) zaferlerinin tesadüf olmadığını ispatlama derdindeydi. İrfan Hoca, 5 ara transferden sadece Togo'lu forvet Jonathan Ayite'ye (Aytemiz Alanyaspor) ilk 11'de şans tanıdı.

3 sakat, 2 cezalı

Yeni yüzlerden Ferhat Kiraz (Kasımpaşa), adalesindeki problemden ötürü yoktu. Murat Yıldırım (Boluspor) sarı kart cezalısıydı. Sezer Özmen (A.Alanyaspor) ile Ahmet Aras (Antalyaspor) ise 11'de değildi. Sarı-Siyah-Kırmızılılarda Mehmet Sak ile Fransız Mickael Pereira, Ferhat ile benzer dertten muzdaripti. Murat'la aynı yaptırıma uğrayan Caner Arıcı da formasına uzak kaldı.

Sağ bek Osman'a, sağ Rahman'a emanet

5 ciddi eksik sebebiyle kadro kurmakta terleyen Teknik Direktör İrfan Buz, özellikle iki bekin (Caner Arıcı-sağ ile Ferhat Kiraz-sol) açığını kapatma noktasında zorlandı. Solda defansif yönünün oluşuyla Osman Fırat'a, sağda Rahman Buğra Çağıran'a güvendi. İdmanlarda kimi oynatacağı merakla beklenen deneyimli çalıştırıcı, Pereira'nın yokluğunda yine Eren Tozlu'yu yeğledi.

Forvet arkasında Mba değil, İrfan Başaran

Hücum hattının arkasında Murat'ın yerine Nijeryalı Sunday Mba'nın isminin yazılması öngörülüyordu. Ancak bu mevkide İrfan Başaran tercih edildi. Ev sahibinin golcü kimliği dolayısıyla kısmen savunmacı bir anlayışını düşünen konukta kulübe golcülere emanetti. Nijeryalı Austin Amutu ve Ahmet Aras gibi yetenekler, patlama gücüydü. Olumsuzluklara rağmen İrfan Buz'un fikri netti: “Önemli futbolcularımızdan yararlanamayacağız. Ama diğer arkadaşlarımız ellerinden geleni yapacak.”

Balkes öne geçti, Malatya iştahlandı

İki takımın da birbirini tarttığı anlarda Kırmızı-Beyazlılar sevindi. Bu sezon 3. kez 11'e giren Abdulkadir Özgen, 14'üncü dakikada 4'üncü golünü kaydetti. Kornerde iyi sıçradı: 1-0. Hemen ardından tribündeki ailesine koştu. Konuk 19'da etkili yüklendi. İshak Çakmak'ın kendisini düşürmesiyle kazanılan serbest atışı İrfan kullandı. Meşin yuvarlağın geri bloğa çarpmasına ve yanıltma ihtimalinin artmasına karşın kaleci Atilla Özmen yumruklarını konuşturdu.

Malatyaspor kopya çekti!

20 ve 23'teki Evkur Yeni Malatyaspor atakları birbirinin kopyasıydı. 20'de İrfan sol çaprazdan yan ağları havalandırdı! 23'teki pozisyonun hikâyesi aynı, kahramanı Eren'di. 28'de Balıkesirspor'da penaltı beklentisi oluştu. Burak Çalık'ın servisinde Kamerunlu Christian Bekamenga vurdu. Sadık Çiftpınar'ın elle müdahale ettiğini öne sürülse de Kutluhan Bilgiç oralı olmadı.

Eren attı, İrfan Hoca çıldırdı!

Beraberlik sayısı 32'de geldi. 12 gollü santrafor, Senegalli Diabang Dialiba uzaktan denedi. Direkten dönen topun takipçisi Eren Tozlu, Balıkesirsporlular seyredince kafasını çalıştırdı: 1-1. 35'te İrfan Buz'un tepkisi izlendi. Orta sahadan arkaya atılan topa Dialiba koştu, kaleciyle arasında kimse bulunmuyordu. Yardımcı hakem Serdar Diyadin ofsayt bayrağı kaldırınca Buz çok sinirlendi. 41'de heyecan arttı. Faulde İrfan, direkt Atilla Özmen'i avlamayı planlasa da başarısızdı. Seken topu önünde gören Dialiba'ya çizgide Abdulkadir ‘dur' dedi.

Top Balkes'te, şut Malatyaspor'da

İlk devrenin rakamları, az farkla da olsa yeşil zemindeki Malatyaspor üstünlüğüne işaret etti. Oynama yüzdesi Balıkesirspor'dan yana 60'a 40 idi. Fakat bir topu direkten de dönen misafirin 3'ü isabetli 7 şutuna karşılık Balkes'in 3'üçerçeveyi tutan 4 denemesi vardı. Kornerler 4'e 0'dı.

Senegalli verdi, Togolu attı

Doğunun Kaplanları ikinci yarıda kararlıydı. 49'daki karambolde Eren Tozlu kalabalıktan sıyrıldığında yokladı. Atilla bu sefer ayaklarının hünerlerinden yararlandı. 50'de, stadyumdaki cefakâr Malatyalılar ayaklandı. Senegalli Dialiba sağındaki Jonathan Ayite'yi hareketlendirdi. Togolu forvet düzeltti ve uzak köşeden fileleri havalandırdı: 1-2. 1985 doğumlu kabiliyet, böylece Evkur Yeni Malatyaspor'daki ikinci golüne erişti.

Bilgiç, ‘Buz' gibi penaltıyı vermedi

69'da soldan içeriye dalan İrfan, Eray Ataseven ile ikili mücadelesinde yerde kaldı. Beyaz noktaya yönelmeyen Kutluhan Bilgiç, İrfan Buz başta olmak üzere teknik heyet ve oyuncuların itirazlarının odağındaydı. Vakit ilerledikçe Balıkesirspor agresifleşti. Orta Afrika Cumhuriyeti'nden Foxi Kethevoama ile Burak Çalık sarardı. İrfan Buz, ilk hamlesini 79'da yaptı. Kontralardaki hızıyla bilinen Nijeryalı Sunday Mba, görevi Eren Tozlu'dan devraldı.

‘Atamayana atarlar' kuralı…

81'de kaleci Ertaç Özbir uzun gönderdi. İshak dokunamayınca Mba'ya gün doğdu. Klas çalımıyla Atilla'yı geçse de İshak hatasını telafi etti. İrfan Hoca, oyunu soğutmak için 83'te Ahmet Aras-Jonathan Ayite, 89'da Sezer Özmen-İrfan Başaran değişikliğine gitti. Lakin bu taktikleri tempoyu düşürmedi. Duraklamalarda, “Atamayana atarlar.” kuralı bir defa daha işledi. İkinci 45'te oyuna dahil olan ikiliden, Foxi'nin pasıyla buluşan Mehmet Boztepe, ceza alanında Rahman Buğra'nın hareketiyle düşünce düdük sesi duyuldu. 90+6'daki penaltıda İshak Çakmak tabelayı yazdı: 2-2.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!