dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2428.2
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64214.68$

Malatya'nın 'kondisyon'u yetmedi


Malatya'nın 'kondisyon'u yetmedi
MEHMET AYHAN YAZDI...
Narin

Evkur Yeni Malatyaspor, liglere verilen Türkiye Kupası arasını Antalya'da kamp yaparak değerlendiriyor. 34 puanla, 3. basamakta yer alan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, hazırlıklar kapsamında PTT 1. Lig'in bir diğer temsilcisi Boluspor'la karşılaştı. 6. basamakta, 27 puanla play-off potasında bulunan rakibine 4-2 yenildi. Yeni kondisyoner Evrim Esendemir'in kolları sıvadığı dönemde gelen skoru, 'farklı idman metotları'na ve 5 yeni transferin alışma sürecine bağlamak mümkün.

İlk yarıda skor eşitliği 

İlk yarısı 2-2 berabere biten mücadelenin ev sahipliğini Belek'teki Kaya Palazzo Otel'in sahası üstlendi. Goller, Boluspor adına biri beyaz noktadan Anco Jansen (2), Yusuf Emre Gültekin ve Mitchell Te Vrede'den geldi. Yiğitcan Erdoğan ve Eren Tozlu (P.) fileleri sarssa da hocaları İrfan Buz'un yüzünü güldüremedi. Vodafone Arena'da, 11 Şubat'ta Denizlispor'un ağırlanacağı 20. hafta randevusu öncesi moraller bozuldu.

Yiğitcan açtı; Eren kapattı

Hızlı başlayan Evkur Yeni Malatyaspor, 2. dakikada Yiğitcan ile 1–0 üstünlüğü yakaladı. Pes etmeyen Boluspor, 24'te Hollandalı forveti Jansen ile eşitliği yakaladı. Bu futbolcu 30'da kazanılan penaltıda tabelayı 2-1'e taşıdı. İlk devrenin sonlarında aynı atışı bu kez Malatya temsilcisi kullandı. Ağları havalandıran isim; Eren oldu. 

 

Sakın; hazırlık sınavı gerçeğe dönmesin! 

İkinci yarıda uzun süre sessizlik hakimdi. Denge; 70'te Kırmızı-Beyaz formalı takımdan yana değişti. Serbest vuruşta Yusuf Emre'ye engel olunamadı. Son bölümde meşin yuvarlağı ayağında daha az tutabilen Evkur Yeni Malatyaspor, 73'te 4. golü de yedi. Yeni yüzlerden Hollandalı Te Vrede günü özetledi: 4–2. Karadeniz ekibi 20. haftadaki Mersin seyahatine az kala neşelendi. Malatya'da ise keyifler hafiften kaçtı. 

 

Rakamlardan ders çıkarılmalı

Lara'daki mini program öncesi rakamlara da yansıyan gerçekler, Evkur Yeni Malatyaspor'daki düşüşü gözler önüne seriyor. Zorlu maratonun ilk 10 haftasında hanesine 25 puan yazdıran Malatya, sonrasındaki 9 maçta ancak 34'e yükselebildi. 8 galibiyet, 1 beraberlik, 1 mağlubiyetlik performans, ilerleyen zaman diliminde 2 galibiyet, 3 beraberlik, 4 mağlubiyete dönüştü.

 

Şimdi sıra İrfan Hoca'nın hünerlerinde

Şampiyonluk yarışındaki Sarı-Siyah-Kırmızılılar, ara transferde 5 takviye gerçekleştirdi. Sezer Özmen ve Jonathan Serge Folly Ayite, Aytemiz Alanyaspor'dan; Ahmet Aras Antalyaspor'dan, Ferhat Kiraz Kasımpaşa'dan, Murat Yıldırım ise Boluspor'dan alındı. Başkan Adil Gevrek ve kurmayları, İrfan Hoca'nın beklentilerini karşıladı mı bilinmez; ama un ve şekerden helva tadına ulaşmak artık deneyimli çalıştırıcının işi. 

 

Süper Lig'in yolları taştan....

30 kişilik oyuncu kafilesini 25'e düşürmeyi planlayan Buz'un, kadroda düşünmediği Erkan Sekman Kastamonuspor'a, Sinan Özkan Göztepe'ye, Ahmet Burak Solakel de Samsunspor'a gitti. Özellikle maddiyat sebebiyle son sezonlarda büyük sıkıntılar çeken Evkur Yeni Malatyaspor, uzun seneler hasret kaldığı Süper Lig rotasına yeniden girebilmek için hataların sayısını minimize etmek zorunda...

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!