dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.52
  • EURO
    34.79
  • ALTIN
    2423.4
  • BIST
    9750.61
  • BTC
    66310.47$

Malatyalı Bakan(!) Belediye Başkanı mı oluyor?


Malatyalı Bakan(!) Belediye Başkanı mı oluyor?
Narin

“Mahallenin Delisi” olarak Malatya'lı Bakan meselesinin üzerine fazlaca gittiğimizi daha önce de beyan etmiştik. Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya ziyaretinde kendisine şu minvalde bir sorumuz olmuştu: "81 ilin 81'ine bakanlık vermek gibi bir durum yok. Fakat Malatya'nın bürokratik noktada kısır bir döngü içerisinde bulunmasını nasıl izah ediyorsunuz?"

BAŞBAKAN OLARAK MALATYA'NIN BAKANI DA BENİM

Başbakanımız da cevaben :“Soruyu soran arkadaşın kimin nerede olduğunu bilmek gibi bir durumu yok" demiş ve eklemişti: “Malatya'nın Bakanlık hususundaki ısrarı yersizdir. Malatya son on senede ne aldı? Ne alacak? Başbakan olarak Malatya'nın bakanı da benim." Konuyla ilgili daha önce de çeşitli zamanlarda yazılarımız oldu. Bir Malatya'lı olarak bürokratik noktada kısır bir döngü içerisinde olduğumuzun tespiti yapmıştık. Malatya'lı bir tane dahi valimizin olmadığını belirterek davamızın haklılığını ispat edebiliriz.

YEREL SEÇİMİ GENEL SEÇİM GİBİ GÖRMEK

Bakanlık meselesinde ise “Hadi anladık” diyerek farklı bir konuya dikkat çekmek istiyoruz. Sayın Başbakan Malatya'nın Bakanı oldu da Belediye Başkanı da mı olacak? Bu sorumuzun sebebini şöyle açıklayalım. Önümüzde bir yerel seçim var. Yerel seçimde mevcut belediye başkanı ve yarenleri de yer alıyorlar. Malatya için yaptıklarını ve yapacaklarını anlatmaları gereken bu yarenler, ne hikmetse sadece hükümetin ve Başbakanın ülke yönetiminde yaptıklarıyla övünmekten başka bir şey yapmıyorlar. Başbakan'ın ve hükümetin icraatlarının yanına bazı mağduriyetlerini de ilave ederek yaptıkları sözde seçim çalışmalarında kendilerinden çok Başbakan'ın resimlerini, posterlerini sağa sola asıyorlar. Parti Genel Başkanı'nın resim ve posterleri elbette asılmalıdır. Ancak kendi yetersizliklerini, ehliyetsizliklerini ve layık olmadıkları halde aday gösterilmiş olmalarını Başbakan gibi karizmatik bir liderin posterleriyle ve icraatlarıyla gizlemeye çalışmaları abesle iştigal değil de nedir?

Malatya'ya yaptığı makyaj(!)

İcraatler sebebiyle oldukça eleştirilen mevcut Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve onun bir numaralı destekçisi Malatya Milletvekili Öznur Çalık yanlarına aldıkları Malatya Milletvekili Mustafa Şahin'le birlikte gittikleri her yerde sadece hükümetin icraatlarıyla, sadece Başbakanın dik duruşuyla ve sadece Başbakan'a yapılan haksızlıklarla milletten oy istiyorlar. Ey hanımlar ve beyler bilmiyorsanız hatırlatalım, önümüzde yerel seçim var. Yerel seçimin adaylarını yerel seçime özgü argümanlarla anlatın. Yereli genelin icraatlarıyla anlatarak ehil ve layık olmayan adaylarınızı manipüle etmeye kalkmayın.

DÜĞÜNÜNÜZDE TOPLADIĞINIZ ALTINLARLA MI YAPTINIZ?

İçinde bulunduğumuz hassas dönemde ziyadesiyle oya ihtiyacı olan Ak Parti'nin adaylarını belirlerken ehliyet ve liyakati gözetmeden ahbap-çavuş ilişkilerini gözettiğinizi bu şekilde gizleyemezsiniz. Şahsi çıkar ilişkilerinizi gizlemeye çalışmak için Başbakan'ı kullanmayın. “Hükümet olarak şunu yaptık. Bunu yaptık” diyen vekiller, bunları düğününüzde topladığınız altınlarla mı yaptınız?

ERKAL VE KÖKSAL ÖRNEKLERİNE İYİ BAKIN

Başbakan'ın karizmasını kullanarak seçim çalışması yürüttüğünü zannedenlere 2 güzel örnek vermek istiyoruz: Vizyon, misyon ve geçmiş icraatlarıyla A. Münir Erkal ile Yaşar Köksal isimleri sizlere örnek olmalı. AK Parti'nin adayları, Başbakan'ın gölgesinde seçim çalışması yaparken, Saadet Partisi'nin Büyükşehir Adayı A. Münir Erkal ve Yeşilyurt Adayı Yaşar Köksal, kendi vizyonlarının ağırlığıyla hareket ediyor ve seçmenden oy istiyorlar.

RÜYADAN UYANMANIZ İÇİN BİR TEKLİF

Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, Ak Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Hacı Uğur Polat ve bir numaralı destekçileri Öznur Çalık'a bir çağrımız olacak. Önümüzdeki seçim için adaylık meselesi hali hazırda bitmiştir. Küçük bir anket yaparak, millete “Bağımsız aday olsaydık bizi destekler miydiniz? diye bir sorun. Alacağınız “Hayır” cevabından biz eminiz. Bu mini anket, vazgeçilmez olduğunuzu hissettiren rüyadan uyanmanızı sağlayacaktır.

                                                                                                                                          Murad Çetin


elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!