dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.54
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2430.0
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64167.18$

MASKİ bu paraları ne yapıyor?


MASKİ bu paraları ne yapıyor?
Malatya'nın öz kaynaklarından çıkan suyu, şebeke suyu gibi satan Maski'nin, sağlıklı bir su şebekesine sahip olmadığı ortaya çıktı.
Narin

 Kayıp kaçak bedelinin yüzde 70'lere ulaştığı şehirde, ideal su şebekesine sahip olmak için 400 milyon TL'lik yatırım yapılması gerektiğini belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, sözkonusu altyapının 5 yıl içinde tamamlanabileceğini söyledi.

HABER MERKEZİ-MALATYA
Su ihtiyacını kaptaj ve yer altı zenginlerinden sağlayan Malatya'nın yeterli su şebekesine sahip olmadığı ortaya çıktı. Bir süre önce doğal suya sayaç takarak şebeke suyu gibi satmasıyla tepkilerin odağında olan MASKİ'nin, şehrin su ihtiyacının karşılanması için henüz bir adım atmaması da dikkat çekiyor. Sudaki kayıp kaçak bedelinin yüzde 70'lere ulaştığını açıklayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ideal su şebekesine sahip olmak için 400 milyon TL'lik yatırım yapılması gerektiğini açıkladı. Sözkonusu yatırım yapılsa bile Malatya'nın ideal su şebekesine sahip olması için 5 yıl çalışma yapılması gerekiyor.

ŞEBEKEMİZ YOKMUŞ
Katıldığı bir TV kanalında MASKİ'ye yönelik eleştirileri adeta doğrular nitelikte açıklamalar yapan Başkan Çakır, Malatya'da son aylarda yaşanan su kesintilerinin temelinde şebekelerin bulunduğunu söyledi. Malatya Büyükşehir olduktan sonra kurulan MASKİ 'nin geniş kapsamlı bir çalışma yaptığını söyleyen Başkan Çakır, "Şehrimizin sağlıklı bir içme suyu şebekesi olmadığını gördük. Şebekeyi besleyen borular üst üste yer almış ve çoğu da bir alttaki su borusuna takviye yapıyor. Çöşnük'te meydana gelen bir arızayı onarmak için Gündüzbey'de suyu kesmek zorunda kalıyorsunuz. Kayıp ve kaçak su oranı yüzde 70'leri buluyor. Şehir genelinde 39 adet su deposu var. Bunların 19'unu kapatıyoruz geriye kalan 20 depo da daha fazla su depolayacağız. Su kaçaklarına engel olmak için İçme suyu şebekesini yenileme kararı aldık. 400 milyon lirayı bulacak şebeke yapımı en az 5-6 yıl sürecek" açıklamalarında bulundu.

5 YIL SÜRECEK
Döşenecek yeni şebeke borularıyla birlikte abone bağlantılarının da yapılacağını söyleyen Çakır, eski boruların tamamen devre dışı bıraılacağını söyledi. Çakır, "Bu nedenle Malatya'yı yeniden kazacağız ve şebekeyi yenileyeceğiz, bunu yapmak zorundayız. Kayıp ve kaçağı önlemek için, Malatyalılara daha iyi su içirmek amacıyla şebekenin yenilenmesi gerekiyor. MASKİ ilçelerde de şebekeleri yenilemek amacıyla çalışmalar yapıyor. Alt yapı yatırımları görünmeyen ve zor yatırımlardır. Bu yıl içerisinde Malatya şehir şebekesinin yüzde 25'lik kısmını yenilemeyi planlıyoruz. 2018 Yılında yüzde 40'lara çıkmayı hedefliyoruz. 5 yıllık süreçte şebekeyi tamamen yenilemiş olacağız" diye konuştu.

 

2'İNCİ ÜNİVERSİTE İÇİN YASANIN ÇIKMASINI BEKLİYORUZ
Malatya'ya yapılması planlanan ikinci devlet üniversitesini önemsediklerini belirten Çakır, "İkinci devlet üniversitesinin kurulması için yasanın çıkmasını bekliyoruz. Bu konuda gerekli çalışmaları yaptık ve Cumhurbaşkanımızı da bilgilendirdik. İnşallah Malatyamıza en kısa sürede ikinci bir devlet üniversitesini kazandıracağız. İl başkanımız, milletvekillerimiz ve bakanımız bu konunun takipçisi olmaya devam ediyorlar" ifadelerini kullandı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!