dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2325.6
  • BIST
    9065.71
  • BTC
    69661.19$

MASKİ'den yağmursuyu altyapısına 20.1 milyonluk yatırım


MASKİ'den yağmursuyu altyapısına 20.1 milyonluk yatırım
MASKİ'nin Fırat mahallesinde devam eden yağmursuyu hattı çalışmalarını yerinde inceleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 'Altyapı çalışmalarının hemşehrilerimizi toz, toprak ve çamur anlamında yorduğunu biliyoruz. Yapılan çalışmalar şehrimizin geleceği için yapılmaktadır. Bu kapsamda anlayış gösteren tüm hemşehrilerimize teşekkür ederim' dedi.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, yağmursuyu hattı çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Toplam metrajı 85 kilometre olan yağmursuyu altyapı yatırım maliyetinin 20.1 milyon TL olduğu bildirildi. MASKİ'nin 2017 yılında Fırat mahallesinde başlattığı yağmursuyu çalışmaları vatandaşları memnun etti. Fırat mahalle muhtarı Remzi Akdemir, "Sorunumuz kısa sürede çözüldü. Büyükşehir Belediyemize ve MASKİ'ye çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

"Tüm çalışmalarımız Malatyamızın geleceği için"

Fırat mahallesinde devam eden yağmursuyu hattı çalışmalarını yerinde inceleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, şehrin altyapısı için hayata geçirilen projeleri geleceğe dönük planladıklarını ifade ederek, "Özellikle altyapıda son yıllarda yoğun bir çalışma var. Bu çalışmalardan yağmursuyu hattı şehrimiz için büyük önem arz etmektedir. Altyapı yapılmadan üstyapıya yatırım yapmak boşa harcanan bir emek ve vakit kaybıdır. Dolayısıyla şehirler öncelikle altyapıyla oluşur. Büyükşehir sürecinden önce 120 km yağmursuyu hattı tamamlanmıştı ve büyükşehir süreci ile birlikte yaklaşık 3 yılda 64 km yağmursuyu hattı çalışması tamamlandı. 85 km'lik yağmursuyu hattı altyapı çalışması devam ediyor. 85 km yağmursuyu hattı yatırımının toplam maliyeti 13.7 milyon TL'dir. Hattın asfalt bedeli 6.4 milyon TL olmakla beraber toplam yatırım bedeli 20.1 milyon TL'dir. Yapmış olduğumuz bu altyapı çalışmalarının gayesi şehrimizin gelecek 54 yılını planlayarak daha modern bir altyapı ağı oluşturmak. Altyapı yatırımları yüksek maliyetli ve zaman alan yatırımlardır. Yatırımlarımız şehir genelinde yoğun bir şekilde devam etmektedir. Altyapı çalışmalarının hemşehrilerimizi toz, toprak ve çamur anlamında yorduğunu biliyoruz. Yapılan çalışmalar şehrimizin geleceği için yapılmaktadır. Bu kapsamda anlayış gösteren tüm hemşehrilerimize teşekkür ederim. Genel Müdürümüz başta olmak üzere emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"Şehir genelinde çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor"

Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, "Kurum olarak altyapı anlamında şehrimizin geleceğini garanti altına almayı hedeflediğimiz projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Malatya genelinde yağmursuyu hattı çalışmalarımıza devam ediyoruz. Fırat, Çöşnük Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) ve yağmursuyu çalışmamızın tamamlanmasıyla bu mahallelerimizin altyapısı tamamen yenilenmiş olacak. Şuan Malatya genelinde çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Malatya'mız modern yağmursuyu altyapısına kavuşmuş olacak" dedi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!