dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63835.612$

Meralar üreticilere açılıyor


Meralar üreticilere açılıyor
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, vatandaşların ucuz et yemesi ve hayvan yetiştiricilerinin emeklerinin heba olmaması için Milli Tarım Politikası kapsamında izlenecek yol haritasını açıkladı.
Narin

Bölgesel yem yetiştiriciliğine önem vereceklerini anlatan Tüfenkci, atıl haldeki meraların yetiştiricilere kiralanacağını, bu sayede yem yetiştiriciliğine katkı sunulacağını söyledi.

HABER MERKEZİ- MALATYA
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Milli Tarım Politikası kapsamında izlenecek yol haritasını açıkladı. Türkiye'de kırmızı et yetiştiriciliği, ithalatı ve yem bitkileri üretiminde yeni bir sayfa açılacağını belirten Bakan Tüfenkci, "Bölgesel havzaya bağlı tarım desteklerinin yanısıra hayvancılık alanında da destek vermeye başlayacağız. Malatya büyükbaş hayvancılığın yetiştirildiği önemli şehirlerden birisi. Burada verdiğimiz desteklerle tarımı bölgelere, coğrafi özelliklere, yetiştirilen yem bitkileriyle birlikte gerçekten disiplin altına alan politikalar uygulanacak" diye konuştu.

SUNİ FİYATLANDIRMA BİTECEK
Hayvan yetiştiricilerinin arpa ihtiyacını karşılamak için çalışmalara başlandığını anlatan Tüfenkci, "Toprak Mahsulleri Ofisi'nde satışlara başlanacak. Böylece sunî fiyatlandırmanın önüne geçilmiş olacak. Besicilerimizin ve küçükbaş dahil olmak üzere hayvan yetiştiricilerimizin Türkiye ortalamasının altında arpa almasının önü açılacak" şeklinde konuştu.

MERALAR KİRALANACAK
Türkiye'nin tarımda kendi kendine yeter bir noktaya gelmesi gerektiğine dikkat çeken Tüfenkci, "Coğrafi konuma bakıldığında küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığın artırılmasını istiyoruz. Yaylalarımızdan yetiştiricilerimiz faydalanmalı. Atıl haldeki meraların yetiştiricilere kiralamak suretiyle, yem bitkilerinin yetiştirilmesinin önü açılacak. Hayvan maliyetlerinde en önemli gider yemdir. Milyonlarca dönem meralarınız atıl vaziyette. Bazı yerler mera vasfını yitirmiş durumda.yeni yapılacak çalışmayla meralar yetiştiricilerimizin hizmetine sunulacak" şeklinde konuştu.

HALK UCUZ ET YİYECEK
Yerli etin yaygınlaşmasından sonra vatandaşların daha ucuza et yiyeceğini kaydeden Tüfenkci, "Kamuoyunun da yakından takip ettiği üzere et fiyatlarındaki oynaklığı gidermiş durumdayız. Zaman içerisinde yerlilik oranı arttıkça et fiyatlarının da düştüğünü göreceksiniz. Bizim anacımız tüketicinin ucuz kırmızı et yemesi, Üreticilerimizin emeklerinin heba olmaması olarak özetlenebilir" dedi.

FAİZİ DEVLET KARŞILIYOR
Bakan Tüfenkci ayrıca alınan kararla çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kefalet Kooperatiflerine olan borçlarının da yeniden yapılandırıldığını belirterek, “Borçları 5 yıl süreye yayarak yeniden yapılandırdık ve faiz oranlarını minimum düzeyde tutuk. Biz istiyoruz ki özellikle Türkiye'nin tarımda kendi kendine yeten bir konuma gelmesini istiyoruz. Ülkenin coğrafi konumuna baktığımızda gerek küçükbaş gerek büyükbaş yetiştiriciliği konusunda ovalar ve yaylaların rantabl şekilde hayata geçirilmesi ile yetiştiricilerin buralardan faydalanmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.


MALATYA'YA CAN KATACAK
Malatya'da organize hayvancılık sanayi bölgesinin de faaliyete geçmesi ile hayvan yetiştiriciliğinin ve ticaretinin bir başka boyutunun kentte yaşanacağını kaydeden Tüfenkci, “Geçtiğimiz günlerde yetiştiricilerimizin arpa ihtiyacını karşılamak adına Türkiye Mahsul Ofisi ile görüşerek burada satışların başlamasını sağladık. Böylece suni fiyatların önüne geçmiş olacağız. Besiciler ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin Türkiye ortalamasının altında arpalarını almalarının önünü de açmış olduk” diye konuştu.

ERDOĞAN MEYDANLARA COŞKU KATTI
Referandum sürecini de değerlendiren Bakan Tüfenkci, Cumhurbaşkanımızın sahalara inmesi coşkuyu be halkın teveccühünü artırıyor. Kahramanmaraş'ta çok canlı bir kalabalığa hitap ett. Umut ediyoruz ki millet kararını evetten yana vermiş olsun. Bunun ilk ateşini Kahramanmaraş'ta gördük. Soğuğa rağmen vatandaşların sıcaklığı meydanı ısıttı. Millet kendine havale edilen kararda en doğru şekilde hareket ediyor. İnşallah 16 Nisan'da evet diyecek ve millet yepyeni bir hükümet sistemine uyanacak. Evet diyenlerle birlikte millete evet kampanyasının çok iyi anlatılması gerekiyor. İnşallah bir yol kazasına uğramadan süreci en iyi şekilde atlatırız" ifadelerini kullandı.

ÜST DÜZEY KATILIM
Malatya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği'nde gerçekleşen toplantıda ilk olarak söz alan Tarım Platformu Başkanı İhsan Akın, sorun ve önerileri dile getirdi. Daha sonra söz alan Bakan Tüfenkci ise tarım sektöründe yaşanan gelişmeleri ve hükümet olarak uygulanan politikalar hakkında bilgiler verdi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin Malatya'da Tarım Platformu üyeleri ile bir araya gelerek sorunlarını dinlediği toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı da katıldı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!