dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64611.551$

'Merhameti' anlattılar


'Merhameti' anlattılar
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından 2. Ulusal Resim Yarışması düzenlendi.
Narin

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından 2. Ulusal Resim Yarışması düzenlendi. Konusu "Çizgilerle Merhamet" olarak belirlenen yarışmaya ortaokul ve lise kategorilerinde toplam bin 600 eser gönderildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü'nce düzenlenen 2. Ulusal Resim Yarışması'na Türkiye genelindeki ortaokul ve lise öğrencileri eser gönderdi. Çok sayıda ilden gelen eserler, ilk olarak ön elemeye tabi tutuldu. Milli Eğitim Müdürlüğü resim öğretmenleri tarafından bin 600 eser tek tek incelenerek, ön eleme gerçekleştirildi. Ön eleme sonucu her kategoriden 51'er eser seçildi. Seçilen eserler, ilk üç ve mansiyon dereceleri belirlenmek üzere yarışma jürisine sunuldu. İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerinden oluşan jüri, ortaokul ve lise kategorilerinde dereceleri belirlemek üzere çalışmalarını sürdürüyor. Özalper Semt Konağı'nda bir araya gelen jüri üyeleri, titiz bir çalışma yürütüyor. Yapılan değerlendirmeler sonucu belirlenecek eserler, önümüzdeki günlerde ilan edilecek. Ön eleme sonuçlarına Malatya Büyükşehir Belediyesinin resmi internet sitesi olan www.malatya.bel.tr'den ulaşılabiliyor. Yarışmada derece yapacak eserler de aynı yerde duyurulacak.

"Çizgilerle Merhamet" konulu yarışmayla özellikle ortaöğrenimdeki öğrencilerin gündemine sevgi ve merhametin getirilmesi amaçlandı. Aile sevgisi, diğer gamlık(başkalarını düşünme) ve genel olarak tüm canlılara yönelik olarak sevgi ile ilgili farkındalık oluşturmaya yönelik yarışma ile "Merhamet" kavramının gençler ve çocuklar arasında etkinliğini arttırmak, gençlerin çevrelerinin farkına varmaları, bireyselleşen yaşam tarzından cemiyet yaşamına geçiş ve aidiyet duygularının gelişmesi, şehrine, mahallesine, sokağına sahip çıkma bilincinin yerleşmesi, çocukların yaşadıkları çevrede bulunan insanlara, hayvanlara ve doğaya karşı merhametli olması, gerek ülkemizde gerekse dünya genelinde sıkıntılar içerisinde bulunan mağdur insanlara karşı merhametli davranma ve yardımlaşma şuurunu geliştirmek hedeflendi.

ÖDÜL VERİLECEK

Ortaokul öğrencileri için birincilik ödülü bin 500 TL, ikincilik ödülü bin TL, üçüncülük ödülü 500 TL ve 3 adet mansiyonun her biri için 250 TL olarak ödül takdim edilecek. Lise öğrencileri için birincilik ödülü 2 bin TL, ikincilik ödülü bin 500 TL, üçüncülük ödülü bin TL ve 3 adet mansiyonun her biri için 250 TL ödül verilecek.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!