dore okulları
Malatya
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2486.5
  • BIST
    9480.98
  • BTC
    62445.44$

Meydan iftarı bu kez TOKİ'de


Meydan iftarı bu kez TOKİ'de
İftara yaklaşık 2 bin kişikatıldı.
Narin

Yeşilyurt Belediyesi meydan iftarlarını bu kez TOKİ Yavuz Selim Mahallesi TOKİ İlkokulu ve Ortaokulu bahçesinde kurdu. İftara yaklaşık 2 bin kişikatıldı.

Yeşilyurt Belediyesi, Yavuz Selim Mahallesi'nde bulunan TOKİ İlkokul ve Ortaokulu bahçesindeki İftar programında binlerce mahalle sakinini aynı masada buluşturdu. TOKİ Cami Müezzini Rıdvan Sığırcı'nın okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından 100. Yıl İmam Hatip Lisesi Öğretmenlerinden Nevzat Can Kardeş'in Ramazan ayının önemine ilişkin yaptığı sohbetle devam eden etkinlikte, Yeşilyurt Belediyesi Tiyatro Grubu tarafından Nasrettin Hoca, Hacivat-Karagöz ve Keloğlan oyunları özellikle çocukların büyük ilgisini çekti. Ney dinletisi ve İlahi Grubu tarafından seslendirilen ilahiler iftar öncesinde manevi bir havanın oluşmasını sağladı.

Yeşilyurt Belediyesi olarak üzerlerindeki sorumluluk gereği halkla iç içe olduklarını ve aynı masada buluşup oruç açtıklarını söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Rahmet ve bereket ayı Ramazan'da İftar Çadırı ve düzenlenen meydan iftarlarını bu güzel ayın ruhuna yakışacak şekilde organize ettik. Bugün beşinci meydan iftarımızı sizlerle birlikte yapıyoruz ve gösterdiğiniz ilgi ve katılımdan ötürü çok teşekkür ederim.

Yavuz Selim Mahallesi'nde kardeşlik, paylaşma ve bereket adına gerçekten muhteşem ve çok güzel bir manzara hakim. Allah'a binlerce kez şükürler olsun ki bizi yine Ramazan Ayına ve oruçlu olduğumuz bir gün iftara kavuşturdu, TOKİ'de Yavuz Selim Mahallesinde kardeşlerimizle birlikte, sevgi ve dostluk içerisinde iftar yapıyoruz” dedi.

Başkan Polat, “Alemlere Rahmet Hazreti Muhammed (s.a.v.) Efendimiz bir hadis-i şeriflerinde, Ramazan ayının önemine binaen; "Ramazan ayının başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluştur" diye buyurmuştur. Rahmet bölümünü geçtik, mağfiret bölümünü yaşamaktayız. İnşallah ateşten kurtuluş bölümünde yaşayacağız ve hep birlikte Ramazan Bayramına kavuşacağız. Tutmuş olduğumuz oruçların karşılığında Allah'u teala bizleri bayramla mükafatlandırıyor.

Biz hep birlikte beraber olarak kardeşlik ve paylaşma ruhu içerisinde bugün bir arada iftar yapıyoruz. Ancak iftar yapamayan kardeşlerimizi asla unutmamamız lazım. Suriye'de, Irak'ta, Filistin'de, Mynmar'da, özellikle son dönemlerde Uygur Türklerine bu iftarlar nasip olmamaktadır. Çin'de oruç tutan kardeşlerimiz katlediyorlar. Zulüm altında olan Müslüman kardeşlerimize dualarımızda yer verelim.

Rabbim kardeşlerimizin yardımcısı olsun, bu yaşananların en kısa sürede son bulmasını ümit ediyoruz ve Allah'a dua ediyoruz. İftar vaktinde elini semaya çevirip Allah'a dua eden herkesin şu anda zulüm altında acı çeken Müslüman kardeşlerimiz için de dua etmelerini bekliyoruz” diye konuştu.

Meydan iftarının düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Belediye Başkanı Polat, konuşmasından sonra mahalle sakinlerinin fotoğraf çektirme taleplerini yerine getirirken, bazı vatandaşlar Başkan Polat ile selfie çekti, daha sonra hep birlikte iftar yaptı.

Meydan İftarlarının düzenlenmesinden dolayı Başkan Polat'a teşekkürlerini sunan mahalle sakinleri, “Meydan iftarları sayesinde aynı masada buluşup, hep birlikte dualarla orucumuzu açıyoruz. Okunan dualar, söylenen ilahiler, dini sohbetler ve tiyatro gösterileriyle iftar öncesinde her yönüyle güzel vakit geçiriyoruz. Başkanımız Hacı Uğur Polat'a sonsuz teşekkür ederiz” diye konuştular.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!